maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mustikkaleivokset


Olen ihastunut mustikan ja sitruunan makuyhdistelmään. Näihin rapeapohjaisiin leivoksiin laitoin  täytteeksi raikkaan makeaa sitruunatahnaa ja pehmeää kermavaahtoa. Pinnalle ripottelin runsaasti mustikoita. Yhdistelmä on ihana!

Sitruunatahnan ohje löytyy täältä.

Mustikkaleivokset
noin 16 kpl

Pohja
100 g kylmää voita
½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1–2 rkl kylmää vettä

Täyte
2 dl sitruunatahnaa (Lemon Curd)
2 dl kermaa

Koristeluun
mustikoita

Kuutioi voi kulhoon. Lisää sokeri ja vehnäjahot ja nypi sormin murumaiseksi taikinaksi.
Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Varo sekoittamasta liikaa.
Painele taikina pieniin leivosvuokiin. Siirrä jääkaappiin.
Siirrä jääkaapissa kylmentyneet leivospohjat pellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ja irrota varovasti. 
Lusikoi sitruunatahnaa leivospohjille ja päälle nokare kermavaahtoa. Koristele mustikoilla.


Raumalla
En ole koskaan aiemmin käynyt Porissa enkä Raumalla. Molempiin olen jo kauan halunnut tutustua. Nyt siihen tarjoutui hieno mahdollisuus, kun olin ystävieni kanssa Porin Jazzeilla ja yövyimme Raumalla. Olisin voinut viettää vielä monta monituista hetkeä tutustuen vanhan Rauman jokaiseen ikkunaan, portinpieleen ja sisäpihaan. Valloittava paikka!











12 kommenttia:

  1. Tämä herkkuohje menee varmasti kokeiluun, kiitos!

    Ja ihana, ihana Rauma! Ja Pori Jazz, moneen kertaan sinnekin olen hinkunut, mutta jäänyt aina vain haaveeksi muiden menojen jalkohin. Kenties ensi kesänä:)

    Upeat kuvasi, toivat tunnelmat liki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kokeilet leivoksia :)

      Oli hienoa kokea Pori Jazz. Hyviä esiintyjiä ja paljon nostalgiaa! Ilma ei ollut lauantaina aivan suotuisa, mutta olimme varustautuneet niin hyvin, ettei haitannut.

      Raumalle voisin mennä toistekin ja tutustua myös ihaniin pikku liikkeisiin. Nyt ne olivat kaikki kiinni.

      Poista
  2. Herkullisen ja raikkaan oloinen ohje! Pitää kokeilla, leivokset ovat myös suloisen näköisiä. :)

    Rauma näyttää ihanalta. En ole koskaan käynyt siellä, mutta satakuntalaissyntyinen anoppini on kehunut kaupunkia - eikä varmasti suotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Sitruuna antaa niin hyvän vivahteen. Olen tehnyt leivoksia myös perinteisellä vaniljatäytteellä ja nekin ovat ihania.

      Vanha Rauma oli todella viehättävä! Haluan sinne ehdottomasti uudelleen paremmalla ajalla.

      Poista
  3. Oi, no nyt sä pääsit tänne suunnalle :) Olisit poikennut puutarhakierroksella matkalla Raumalta jazzeille ;)

    VastaaPoista
  4. Sitruuna raikastaa ihanasti kesäleivokset, ja todellakin toimii mustikan kanssa hyvin. Lemon curdia en ole sekoittanut koskaan kermaan, mutta pienen sitruuna- tai limekiisselin kyllä tehnyt kaveriksi.

    VastaaPoista
  5. Voi miten: ihanalta Rauma näyttää kuvissasi,olisi mahtavaa nähdä tuo kaupunki omin silmin.Ja hurjan: hanat leivokset,kyllä nyt harmittaa että suurella vaivalla keräämäni mustikat jäivät Helsinkiin.suora lento kun oli n in olisin helposti voinut tuoda ne tänne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinkin mustikkaseikkailustasi ;) Totta, suoralla lennolla ne olisivat ihan hyvin säilyneet.

      Poista
  6. No kiitos taas ihanasta reseptistä. Itsehän keittelin tuota lemoncurdia ohjeesi mukaan, ja tekaisin sellaisen virityksen, joka on tässä pakko kertoa: oli tulossa vieraita, olin ostanut mansikoita, en jaksanut helteessä leipoa! Ostin kaupasta valmis (Pirkka) sitruunakakun, josta leikkelin tasapaksuja, noin sentin paksuisia viipaleita. Laitoin viipaleet lasiastian (yleensä teen siihen tiramisua) pohjalle, kostutin kevyesti mantelilikööri- vesiseoksella, sitruunainen likööri, tee tai limppa varmaan kävisi myös, päälle lemoncurdia, kerros vaahdotettua vaniljakastiketta, uusi kerros kakkua, kostutus, curdia ja vaahtoa ja päällimmäiseksi mansikoita. Arvelinpa kokeilla nyt noilla mustikoilla. Sopivat ihanasti sitruunaiseen makuun nuo marjat. Kiitos! T. Sanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana pikainen herkku! Ja varmasti hyvä myös mustikoilla :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...