sunnuntai 18. elokuuta 2013

Karviaistorttu


Karviaiset ovat ihanan hapokkaita. Tässä tortussa ne uppoavat mannasuurimoista valmistettuun rouheaan täytetaikinaan. Olen tehnyt tätä myös oman pihan hapokkaista luumuista ja herkullista on sekin.

Karviaistorttu 

Pohjataikina 
100 g kylmää voita kuutioina
1 ½ rkl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl mannasuurimoita
½ dl jääkylmää vettä

Täytetaikina 
50 g voita
1 ½ dl muscovado- tai fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl mannasuurimoita

noin ½ l karviaisia 

Sekoita yleiskoneessa kylmä voi, sokeri, vehnäjauhot ja mannasuurimot, kunnes seos on murumaista.
Jos käytössäsi ei ole yleiskonetta, sekoita ainekset käsin nyppimällä. Lisää lopuksi jääkylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Varo sekoittamasta liikaa.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita voi ja sokeri tasaiseksi seokseksi ja lisää kananmuna vatkaten. Sekoita joukkoon mannasuurimot. Levitä täytetaikina pohjataikinalle.
Asettele karviaiset täytetaikinan päälle ja paista torttua noin 30 minuuttia.
Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.



Elokuun illat ovat hienoja – tuoksuvia ja välillä auringon kultaamia.



6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ilta-aurinko kultaa liljoja entisestään. Kuvat ovat työtoverini upeasta puutarhasta.

      Poista
  2. Varmasti herkullista piirakkaa! :)

    VastaaPoista
  3. Tämä vaikuttaa kyllä todella hyvältä piiraalta! :-) Harmi vaan, että toinen porukoiden koirista on syönyt kaikki vähäisetkin karviaiset pihasta.. Siellä se piikikkään pensaan juuressa aina salaa käy niitä napsimassa kunnes viimeisetkin on syöty. Ehkäpä voisin siis kokeilla tätä ohjetta niistä luumuista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, en olisi arvannut, että koirat tykkäisivät happamista karviaisista.
      Kokeile ihmeessä luumuista, se oli tosi hyvää myös niistä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...