sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Jouluinen hedelmätorttu

 

Torttuvuoka, johon kumottaessa muodostuu syvennys, on tosi kätevä. Vuoka on pelastanut minut pulasta monta kertaa. Pohja paistuu tuota pikaa ja täytteitä voi varioida mielensä mukaan lopputuloksen ollessa mehevä ja yksinkertaisen kaunis.

Jouluinen hedelmätorttu
 
Pohja 
2 kananmunaa
¾ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia 

Kostutus 
noin ½ dl maitoa 

Täyte 
100–150g halvaa
2 dl rahkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl inkivääriä
2 dl kermaa 

Päälle 
hedelmiä tai marjoja 

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota torttuvuoka, johon kumottaessa muodostuu syvennys. Voit myös paistaa taikinan tavallisessa kakkuvuoassa.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon varovasti käännellen.
Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin alimmalla ritilätasolla 10–15 minuuttia.
Jäähdytä torttu. Kostuta tortun pohjaa ja reunoja voitelusiveltimellä.
Valmista täyte kulhossa sekoittamalla rahkan joukkoon hunaja, vaniljasokeri ja inkivääri.
Vaahdota kerma ja lisää rahkaseos kermavaahdon joukkoon. Mikäli täyte on liian löysää, vatkaa vielä hieman.
Murustele tai kuutioi halva ja ripottele torttupohjalle.
Levitä kerma-rahkatäyte ja koristele hedelmillä tai marjoilla.



       Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua kaikille!

18 kommenttia:

  1. Voi miten kauniit leipomukset! Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaikkea hyvää Saaripalstan jouluun!

      Poista
  2. Herkullisen näköinen! Minä teen samalla periaatteella, mutta piirakkapohjalla. Tuollaista syvennyksen tekevää vuokaa en ole koskaan nähnytkään - nyt tulin tosi uteliaaksi ( ? )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoka on lapsuuteni kodista ja muistaakseni sitä kutsuttiin aurinkovuoaksi. Jossain esiintyy myös pitovuoka nimellä. Minulla on alumiininen, mutta nykyiset ovat pinnoitettuja ja varmaan parmpiakin.

      Poista
  3. OI miten nätit piparit! Minäkin olen utelias että miltä tuo vuoka näyttää !Ja oikein hyvää Joulua Hannele!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin googlata, mutta en löytänyt kuvaa vuoasta. Luulin, että ne ovat ihan yleisiä. Omani on alumiininen lapsuuden kodistani, mutta niitä on myös pinnoitettuja.
      Piparit ovat Noomin taiteilemia :)

      Hienoa joulunaikaa Jael!

      Poista
  4. Nam, näyttää herkulliselta! :P Oikein Hyvää Joulua!!

    VastaaPoista
  5. Herkullista, tunnelmallista ja ennen kaikkea hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Katja ja mukavia lukunautintoja :)

      Poista
  6. Ihanat piparit, mun kärsivällisyys ei riitä moiseen koristeluun.
    Oikein rauhallista ja sydämellistä Joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tyttärellä on eniten kärsivällisyyttä ja taitoa piparien koristelussa :)

      Poista
  7. Oi, onpa upeat piparikoristelut. Siellä taitaa pöydät notkua herkuistasi:)

    Ihanaista, ihanaista joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinne myös!
      Notkumista oli havaittavissa :)

      Poista
  8. Ihania, tunnelmallisia kuvia!! Aloitin oman blogini juuri, ja olisi tosi kiva jos ehtisit vilkaista! Mahtavaa uutta vuotta sinulle! http://iidastricksandtreats.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulle myös mitä parhainta uutta vuotta!
      Tulen kurkkaamaan ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...