sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pähkinä-rosmariinilevite


Perhe on toivonut aamiaiselle jo useampaan kertaan tätä makeaa pähkinälevitettä. Keksin tällä kertaa lisätä mausteeksi rosmariinia. Kyseistä maustetta varmaankin siksi, että rosmariinini on hengissä edelleen ja voi erinomaisen hyvin. Niin hyvin, että se on innostunut kukkimaan!

Tämä hunajainen pähkinälevite sopii ihanasti aamiaiselle tuoreiden sämpylöiden kanssa tai sipaistavaksi rapeille kekseille.

Pähkinä-rosmariinilevite

150 g saksanpähkinöitä
pieni oksa tuoretta rosmariinia
½ dl juoksevaa hunajaa
½ dl paksua jogurttia

Irrota rosmariinin lehdet varresta, noin ruokalusikallisen verran.
Jauha saksanpähkinät ja rosmariini hienoksi monitoimikoneessa.
Lisää hunaja ja jogurtti. Mikäli koostumus on liian paksua, lisää hunajaa tai jogurttia.


Siirsin rosmariiniruukun kasvilampun alle, tai oikeammin viritin kasvilampun ruukun päälle joulukuun alkupuolella, ja nyt se on jo monta viikkoa ilahduttanut pienillä söpöillä lilahtavilla kukilla. En ole ennen nähnyt kukkivaa rosmariinia. Toivottavasti se selviäisi talven yli lampun avulla.


10 kommenttia:

  1. Onpa tuo kukkiva rosmariini ihastuttava! Meillä rosmariini hieman kituuttaa ruukussa keittiön ikkunalla, mutta tuoksuu kyllä ihanalle. :)

    Talvi-iloa! (Olen niin iloinen tästä vähästäkin lumesta!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkivana rosmariini on suorastaan yllättävä. Aluksi luulin, että siihen oli iskenyt joku tauti, kunnes tajusin, että vaaleat pallerot olivatkin nuppuja.

      Kiitos! Minäkin oikein riemuitsen lumesta. (Kunpa sitä tulisi reilusti lisää, että pääsisin hiihtämään. Laduille jo kaipaan.)

      Poista
  2. Voi mikä söpöläinen! Tämäkin on kiinnostava ohje, sinulta tulee näitä yrtintuoksuisia juttuja, mitä tekee mieli kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tosi söpöläinen! Hain muuten eilen pihasta vielä timjamiakin :)

      Poista
  3. Mulla on vieläkin minttu parvekkeella, kestänyt jo muutamat -7C lämpötilat. Aamulla oli -13C, ehkä aika kerätä lehdet talteen.

    VastaaPoista
  4. Ihana levite. Sopii varmasti moneen.:)

    VastaaPoista
  5. En kuule yhtään ihmettele että sillä yrttitaiturilla jo Rosmariinikin kukkii. Kyllä ne yrtit tietää missä huushollissa ne kasvaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Toisaalta olen varautunut, että rosmariini kupsahtaa... niinkin voi käydä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...