sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Sienisäilyke

Suppilovahverosäilyke

Olen vuosia tehnyt suppilovahveroista herkullista, hieman jouluista säilykettä, mutta nyt teki mieli muuttaa reseptiä raikkaampaan suuntaan. Säilykkeestä tuli makean-kirpeää, mutta ei liian etikkaista. Ihania makuvivahteita toivat sitruunan kuori, timjami ja rosmariini.

Sienisäilyke

4 litraa suppilovahveroita tai 1 l pakastettuja esikäsiteltyjä
pieni sipuli renkaina
1 valkosipulinkynsi viipaloituna

Liemi
4 dl vettä
3 dl balsamietikkaa
½–1 sitruunan raastettu kuori
3 rkl timjaminlehtiä
½ tl rosmariininlehtiä hienonnettuna
1 tl suolaa
3 dl hillosokeria

Mittaa kattilaan vesi, etikka ja mausteet ja kiehauta.
Lisää sienet ja sipulit, keitä noin 15 minuuttia.
Lisää hillosokeri ja keitä vielä 10 minuuttia.
Jäähdytä hieman ja kaada kuumennettuihin lasitölkkeihin.
Säilytä viileässä.


Syyspuutarha
Syksy on edennyt hurjaa vauhtia. Kuvat puutarhastani ovat jo toista viikkoa vanhoja, näin kaunista ruskaa ei enää ole. Haravointia aloittelin jo, mutta puissa on vielä niin paljon lehtiä, että lykkään urakkaa.






12 kommenttia:

  1. Ihana syksy sun puutarhassasi! Kunpa löytäisin suppiksia säilykkeeksi asti, heti kokeilisin sun reseptiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy värittää puutarhankin niin kauniiksi :) Metsässä taitaa vielä olla suppiksia. Vielä ehtii etsimään ennen pitkien pakkasten tuloa.

      Poista
  2. Oi miten kauniita syksyisiä kuvia:) Meille taisi tänään tulla syksy kunnolla,sillä oli rankkasade illansuussa ja puitakin kaatui.
    Ihanalta kuulostava säilyke:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin satoi yöllä kovin ja tuuli viuhui. Hassua, koska eilen oli pakkasta. Siellä on ollut kunnon myräkkä, kun puitakin on kaatunut.
      Säilyke oli tosi hyvää ja säästän muutaman joulupöytään :)

      Poista
  3. Hyvän kuuloinen säilyke. Pakkasesta löytyy herkkutatteja. Voisin kokeilla tätä ohjetta niihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään tein pakastetuista herkkutateista ohuita leipiä :) En ole kokeillut säilykkeeseen. Jos kokeilet, kerropa miltä maistui?

      Poista
  4. Mielenkiintoinen resepti! Pitää testata jos löydän suppiksia.. tai paremminkin jos jostain saan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torilta luulisi vielä löytyvän vielä, jos ei metsään kerkiä :)

      Poista
  5. Looks really good :)
    I wish I had time to go foraging mushrooms again! Earlier this fall I paired funnel chantarelles with soba noodles and miso-dressing - I think it was really good combination :)
    here's the link for the recipe: http://maikinmokomin.blogspot.fi/2014/09/sobaa-suppilovahveroita-miso.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maikki, kävin kurkkaamassa. Hauska ja erilainen ohje. Jos ehdin vielä metsään, voisin kokeilla :)

      Poista
  6. Jostain hassusta syystä blogisi näkyi minulle englanninkielisenä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, hassua tosiaan, en ole ennen kuullutkaan. Olisikohan ollut Googlen kääntämä versio?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...