Pirkka-lehdessä kysytään usein ruoka-aiheisessa haastattelussa:" Mitä ilman et voi elää?" Minun vastaukseni olisi kyllä avokado. Suomessa valtaosassa kaupoista on harmillisen huonoja lajikkeita tai sitten ne tuodaan maahan aivan liian raakoina, jolloin ne eivät kypsy tasaisesti. Avokado saattaa näyttää hyvältä ja tuntua sopivan pehmeältä, mutta kun avaat sen, löydät yllätykseksi sisältä aivan mustuneita tummia kohtia. Näin minulle kävi jälleen toissapäivänä ja herkkua riitti sitten vain miniannoksen verran, kuitenkin sopivasti nautinnolliselle alkupalalle.
Avokadosalaatti
2 - 3 avokadoa
1 - 2 lehtisellerin vartta
pala kurkkua
pala purjoa
pinjansiemeniä
Paloittele salaattiainekset ja yhdistä varovasti nostellen.
Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä kunnes ne ovat kullanruskeita ja ripottele salaatille.
Lorauta joukkoon halutessasi hieman öljyä ja hyvää etikkaa. Rouhi mustapippuria päälle.
Kaikille oikein antoisaa uutta vuotta!
13 tuntia sitten
Olen aivan ihastunut resepteihisi ja kuviisi. Otin heti tuon avocadosalaatin ylös, sillä rakastan myös avocadoa! T. Marita
VastaaPoista