Olin toissapäivänä mustikassa lähellä Majvikin maatilaa ja pakkohan puotiin oli jälleen poiketa. Talon isäntä tuli käymään myymälässä ja tarjosi kaupanpäällisiksi ison puntin punajuuren naatteja ja toki ne minulle kelpasivat. Tein oheisen lämpimän salaatin ja olin yllättynyt. Se oli kerrassaan maukasta ja upean väristä. Salaatti toimii varmaan ilman halloumijuustoakin, vaikkapa lihan seurana.
Punajuuren naatit ja halloumi
(3 - 4:lle)350 g punajuuren naatteja
2 rkl öljyä
1 - 2 punasipulia lohkottuna
2 valkosipulin kynttä viipaleina
1 dl vettä
½ tl suolaa
1 - 2 tl hunajaa
1 - 2 tl balsamiviinietikkaa
2 tl tuoretta hienonnettua rosmariinia
200 g halloumijuustoa
Pinnalle:
pinjansiemeniä
rosmariinia
Pese huolellisesti punajuuren varret sekä lehdet ja valuta. Paloittele varret ja leikkaa lehdet suikaleiksi.
Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä isossa paistinpannussa. Lisää punajuuren varret, vesi ja mausteet ja keitä noin 5 minuuttia, riippuen varsien paksuudesta. Lisää lehdet ja keitä vielä muutama minuutti kunnes lehdet ovat hieman pehmenneet.
Viipaloi halloumijuusto. Paista viipaleet parilapannussa tai tavallisessa pannussa kunnes ne saavat hieman väriä.
Annostele lautasille punajuuren naatit, halloumi ja halutessasi vielä paahdettuja pinjansiemeniä ja rosmariinia.
Päivä Loviisassa
Tapasin ystävääni Loviisassa. Hän on ollut siellä ennenkin, joten minulla oli hyvä opas. Ei kaupunki kovin iso ole, mutta on mukava kulkea ja katsella, kun ei ole pelkoa eksymisestä.
Tuolla Majvikissa on melkein kohta pakko päästä käymään=) Vai punajuuren naatteja - en ole kokeillut koskaan, vaikka olen ohjeita niiden valmistukseen nähnyt - niitäkin pitäisi maistella=)
VastaaPoistaIhania kuvia Loviisasta;olen siellä ollut teininä,mutta jäi hyvät muistot:)Kauniilta näyttää!
VastaaPoistaja kiva että pääsit taas käymään Majvikissa,ihana paikka oli sekin.
Punajuuren naatteja olen minäkin käyttänyt,ne ovat hyviä paistetttuna.
Herkullisen näköinen salaatti. Olen käyttänyt vain retiisin naatteja ja niitäkin vain "kylmänä". Lämpimät salaatit on minusta siitä hieman haastavia, että ruokailijoiden pitäisi olla pöydässä heti eikä viidestoista päivä. Ja meillä se venyy useinkin sinne viidennentoista päivän seuduille :)
VastaaPoistaMarke: Käy ihmeessä Majvikissa heti tilaisuuden tullen.
VastaaPoistaPunajuuren naateissa on ihana mieto punajuuren maku.
Yaelian: Kiitos! Loviisasta laitan vielä lisää kuvia :)
Naatit ovat tosi hyviä ja niin kauniin värisiä.
Solen: Ei kannata odottaa viidenteentoista päivään :) Tosin salaattia jäi vähän jäljelle ja lämmitin sitä kevyesti seuraavana päivänä. Oli ihan ok, mutta toki tuoreena aivan paras.
Onpa Loviisassa upean näköistä. Olen kerran ajanut sinne bussilla ja jatkanut siitä matkaa saman tien. Olisi pitänyt näköjään jäädä kaupunkiin <3
VastaaPoistaIntopii: Ehdottomasti olisi pitänyt :)
VastaaPoista