Mustikoista vielä yksi ohje - helppo mustikkapiirakka. Pohjan ainekset vain sekoitetaan, mustikat päälle ja halutessa lisätään vielä rapsakka muruseos. Käytin piirakkaan spelttiä, jota ostin Majvikin luomutilalta ja lopputulos oli ihanan rouhea.
Mustikkapiirakka
(pellillinen)Pohja:
5 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
100 g voita sulatettuna
2 ½ dl spelttijauhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 - 1 ½ l mustikoita
Muruseos pinnalle:
75 g kylmää voita kuutioina
3/4 dl ruskeaa sokeria (tai tavallista)
1 tl kanelia
2 dl spelttihiutaleita
1 ½ dl auringonkukansiemeniä
1 dl spelttijauhoja
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipannu leivinpaperilla.
Valmista ensin piirakan pinnalle tuleva muruseos sekoittamalla kaikki muruseoksen ainekset keskenään yleiskoneella tai käsin nyppimällä. Seos on valmista kun se on murumaista.
Sekoita munat ja sokeri vispilällä, ei tarvitse vatkata.
Lisää kermaviili ja sulatettu hieman jäähtynyt voi.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan, sekoita mahdollisimman vähän.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Ripottele mustikat pintaan sekä muruseos ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.
Majvikin biodynaaminen maatila
Upeana kesäpäivänä vierailin ystäväni kanssa Sipoossa Majvikin luomutilalla. Puodissa on hieno valikoima erilaisia jauhoja, kasviksia ja mm. säilykkeitä. Suloinen pieni puoti toimii itsepalveluperiaatteella: punnitset tuotteet vanhanajan vaa'alla, merkitset vihkoon ja maksat pikku lippaaseen. Punnitsin, laskeskelin ja maksoin ostoksiani niin tohkeissani, että unohdin merkitä osan tuotteista vihkoon. Soittelin sitten nolona perään - että tällainen jauhopää!
Ihanan näköinen paikka! Ja ihana piirakka, namskis. Harmi kun olen niin huono marjastaja, enkä nyt juuri ehdi millään kun on sekä remontti- että työkiireet. Vaikka voisihan sitä metsään piipahtaa, mutta huonolla omallatunnolla sitten ;-)
VastaaPoistaIhana piirakka,saispa tuollaista nyt! Hieman harmitti,etten ehtinyt Suomessa enemmän kerätä mustikoita ,mutta söin niitä kuitenkin aika reilusti. Täällä myytävänä olevia ,kalliita USA:sta asti roudattuja pakastemustikoita ei raaski ostaa.
VastaaPoistaMajvik oli ihana kokemus,kiitos siitä,ja aivan ihania kuvia oletkin sieltä ottanut:) Ja onnellinen kanakin siellä tepastelee;D
Oletpa ottanut kauniita kuvia Majvikista. Todellisia "myyntivaltteja"! Heti alkoi tehdä mieli retkelle tuohon kauniiseen paikkaan :-)
VastaaPoistaKiitos hienosta retkestä Maijvikin tilalle - upeita kuvia:D
VastaaPoistaSaila: On ihana paikka!
VastaaPoistaPiipahtaminen metsässä kuulostaa hyvältä, jos vaikka saisit mustikkamaito-marjat. Sitten jaksaisit taas puurtaa ;)
Yaelian: Ovatko ne pakastemustikat pensasmustikoita?
Majvik oli niin kiva kokemus, hyvässä seurassa tietty ihan paras ;)
Intopii: Kiitos! Nyt vaan retkelle ja ostoskori mukaan :)
VastaaPoistaMarke: Käyhän se retki näin virtuaalisestikin :) Kiitos!
Nami, kuulostaa hyvältä ohjeelta, niin ja ennenkaikkea helpolta. Kahden viliskontin pikkumuksun kanssa tarvitsen justiinsa tuollaisia helppoja herkkuohjeita.
VastaaPoistaIhan tavallisia mustikoita,eli bilberries,ne amerikkalaiset pakastetut.Ennen oli Puolasta tuotuja,vähän lähempää sentään,ja edullisemmatkin.Ne amerikkalaiset ovat superkalliita,mutta ehkä yhden piirakan tähden voisi niitä ostaa...
VastaaPoistaIhania kuvia ja ohjeita. Kiitos tästä uudenlaisesta mustikkapiirakasta, kokeilen. Speltti onkin ennestään tuttu, mutta pitkään aikaan en ole sitä ostanut. Ei tosin täältä meidän alueelta löydä noin ihanaa myymälää.
VastaaPoistaPs: Löysin tänne Katjan kautta ja kirjaannuin saman tien.
Ei ollut spelttiä tälläkertaa kaapissa, mutta muita korvaavia aineksia löytyi, joten tänään herkuttelimme taas Omenamintun ohjeella ja tulipas siitä ihanan mehevä piirakka!
VastaaPoistaMarikan: Pikkulapsivaiheessa ruokien ja leipomusten helppous on valttia!
VastaaPoistaYaelian: Oho, tuovat ihan metsämustikoita. Harmi tuo kallis hinta. Kuivatuista mustikoista voisit kyllä loihtia jotain kivaa :)
Minttuli: Kiva, että tykästyit ja tervetuloa!
Päivikki: Jauhoja voi mainiosti vaihdella. Kiva että tykkäsitte! Tuo pohjataikina on superhelppo ja on vielä seuraavanakin päivänä mehevä.
oww,, i adore chickens. so lovely photo of chicken, am in love with that one and the house with flower on the front is very nice.
VastaaPoistaAivan ihana paikka ja miten kauniita kuvia!! Olet todellinen taituri.
VastaaPoistaIhana maatila and suomalaisia mustikoita on kylla todella ikava! Piirakka kuulostaa herkulliselta :-)
VastaaPoistaCoco: Thanks! The shop and the surroundings were lovely. No eggs on sale that day :(
VastaaPoistaElisa: Voi kiitos! Paikka on niin ihastuttava, että kävin siellä jo uudelleen :)
Maria: Niinpä, suomalaisia mustikoita ei ole voittanutta. Ja nyt niitä ON.
Ihanan näköinen mustikkapiirakka :) Upeita kuvia muutenkin blogissasi.
VastaaPoistaPakko liittyä lukijaksi :)
Kiitos! Tervetuloa lukijaksi :)
Poista