sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Ricottapannukakut



Olen suunnattoman ihastunut ricottajuustoon. Sen pehmeä rakenne ja aavistuksen makeahko vivahde miellyttävät makuhermojani. Asioidessani Hakaniemen hallissa, mukaani lähtee melkein aina juustopuoti Lentävän Lehmän mainiota kotimaista ricottaa, Riitan Herkun Hoikkis herajuustoa. Herasta huolimatta, laktoosia on yllättävän vähän, joten se sopii monille laktoosi-intolerantikoillekin. Jos ricotta ei kuitenkaan sovi, sen voi ruoanlaitossa korvata laktoosittomalla raejuustolla lorauttamalla joukkoon hiukan maitoa tai kermaa ja hienontamalla vaikkapa sauvasekoittimella.




Ricottapannukakut

250 g ricottajuustoa tai raejuustoa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 dl vehnäjauhoja tai spelttijauhoja

Paistamiseen öljyä

Sekoita ricottajuusto ja kananmunat vispilällä. (Jos käytät raejuustoa, hienonna se maito- tai kermatilkan kanssa sauvasekoittimella ennen kuin lisäät kananmunat.) Lisää sokeri ja jauhot.
Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Annostele isolla ruokalusikalla taikinaa pannulle ja tasoita pintaa tarvittaessa. Paista kullanruskeiksi molemmin puolin.
Tarjoa siirapin, hunajan tai hillon kanssa.


Sumua
Ihania sumuisia aamuja ja käsittämättömän lämpimiä syyskuisia päiviä.











14 kommenttia:

  1. Onpas sopivan kuuloinen ohje myös hiilaritietoiselle, nami!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia taas! Pannukakkukuvat saivat veden kielelle, syksykuvat taas olivat tunnelmallisia. Osaat tuoda kuvat jotenkin lähelle katsojaa.

    VastaaPoista
  3. Ricotta on ihanaa! Minäkin pidän siitä kovasti, vaikka sitä harvoin syönkään, kun on aika tyyristä tavaraa. Ainakin täällä meillä.
    Kun olimme pieniä, äiti teki joskus sellaisia pikämunkkeja lettutaikinasta, johon oli lisätty leivinjauhetta. Kun ne paistoi, niistä tuli paksuja ja meheviä. Tulee noista sinun pannareista mieleen ne :)

    VastaaPoista
  4. Lämmin kiitos laktoosittomasta ricottavinkistä. :-)

    Kerrassaan ihania kuvia. Suomalainen luonto on kyllä niin kaunis!

    VastaaPoista
  5. it looks like your season is so much ahead of us, but the all the scenes look pretty.
    have a good fall

    VastaaPoista
  6. Miten kauniita syksykuvia!Alkusyksy on niin kaunista aikaa:) Ricottaa tai ricottan tapaista juustoa olen joskus tehnyt itsekin,ja se oli aika helppoakin.Pannukakut näyttävät ihanilta;noista tulee mieleen hieman venäläisen tuttavani tekemät syrnikit.

    VastaaPoista
  7. Ihania metsäkuvia. Minun on ikävä metsään, mutta en halua edes mennä sinne nyt, kun on näin lämmin. Haluaisin koleamman ilman, höh :)

    Ricotta on hyvää. Ja sitten haaveilen pannariaamiaisesta.

    VastaaPoista
  8. Tusla: No hyvä. Ja oli nami!

    Katriina: Kiitos, kiitos! Pannukakut olivat herkkua ja sumuinen aamu oli tunnelmallinen. Sumu hälveni tosi nopeasti.

    Solen: En muista hintaa tarkalleen, mutta ei se täällä kovin kallista ole. Ja jos päivämäärä on umpeutumassa, sitä saa tosi edullisesti. Pikamunkit lettutaikinasta, kuulostavat hyviltä.

    Hippu: Ole hyvä vaan. Keksin sen vasta ihan hiljattain, kun ricotta oli kaupasta loppunut.
    Suomen luonto ON kaunis ja erilaiset sääilmiöt ovat kiva lisä.

    Coco: Good fall to you also :)

    Yaelian: Alkusyksy on ihana.
    Ricottaa voi tosiaan tehdä itsekin. Aion kyllä joskus kokeilla. Juuri näin jossain ohjeen.
    Samannäköisiä tulee syrnikeistä.

    Anna: Kiitos ;)

    Kirjailijatar: Ihmeen lämmintä onkin ollut, aika erikoinen syyskuu.
    Toivottavasti pannariaamiaisesi toteutuu :)

    VastaaPoista
  9. Olipa ilo löytää blogisi. Heti oli sekä silmänruokaa että ruokaa :) Taidanpa kokeilla tuota reseptiäsi ruissihtijauhoilla.

    VastaaPoista
  10. Kiitos blogistasi, jonka löysin jokin aika sitten suosituksen perusteella. Reseptisi ovat herkullisia ja kuvasi upeita!

    Erityisesti olen viehättynyt nyt syysaikaan noihin metsäkuviin. Aiemmin pidin metsää mahdottomana kuvata, mutta nyt olen törmännyt useampiin sellaisiin kuviin, joihin voisin astua sisään!

    VastaaPoista
  11. Minä sitten aina ihastelen valokuviasi. Joillakin kuvaamisen taito vain näköjään on. Saat massiivisen metallirakennelmankin näyttämään kauniilta.

    Aah, ricottapannarit. Taidankin tehdä näitä sunnuntaina.

    VastaaPoista
  12. Nettimartta: Kiva, että löysit! Ruisjauho sopii varmaan ihan hyvin ricottapannareihin :)

    Mirka: Tervetuloa! Metsässä samoileminen on niin hienoa, mutta kameran kanssa aika hidasta ;)

    Intopii: Kiitos :) Pannarit sopivatkin ihanasti sunnuntaihin.

    VastaaPoista
  13. Voi miten upeita syyskuvia! Oikein mieli rauhoittui kun näitä katselin. Taidan katsoa vieläkin uudestaan. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...