lauantai 14. heinäkuuta 2012

Halloumi-mansikkasalaatti


Odotettu mansikka-aika on saapunut. Syön mansikoita melkein joka päivä – parhaimmillaan kun ovat. Tätä salaattia olen tehnyt jo monta kertaa. Mansikoiden, halloumin ja mintun liitto on loistava.

Halloumi-mansikkasalaatti
4:lle

iso nippu salaattia
½–1 kurkku
½ l mansikoita
250 g halloumi- tai grillijuustoa
mintunlehtiä

Minttuinen öljykastike:
nippu minttua
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl hunajaa
2–3 rkl öljyä

Valmista kastike ensin maustumaan. Hienonna mintun lehtiä huhmaressa tai pilko ne veitsellä aivan hienoksi. Sekoita etikan joukkoon suola, pippuri hunaja ja minttu. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Revi salaatti ja paloittele kurkku ja mansikat. Yhdistä ja sekoita varovasti.
Viipaloi halloumijuusto. Paista viipaleet parilapannussa tai paistinpannussa, kunnes ne saavat hieman väriä.
Asettele paistetut juustoviipaleet salaatin päälle, kaada kastike joukkoon ja koristele mintunlehdillä. Tarjoa heti.

Vaniljavanukas ja mansikkakastike

Tätä mansikkaista herkkua on myös tullut tehtyä jo muutamaan kertaan. Suosittelen! Ohje täällä.

Kaikkein parasta vanukkaasta tulee, jos käyttää vaniljasokerin tilalla vaniljatankoa. Sain ystävältä Afrikasta tuoreita tankoja ja ai että olen niistä onnellinen.



Vipinää on riittänyt pihapiirissä. Oravanpoikaset ovat yrittäneet ihan sisälle tulla – osa uteliaisuuttaan ja osa hädässään. Yhden orvon poikasen sain pelastettua. Se pääsi ihanan eläintenhoitajan hellään hoivaan ja on jo oppimassa syömään itse.




28 kommenttia:

  1. Olet ottanut kauniita kuvia kurresta - suloinen veitikka :)
    Ihailen taitojasi ruoanlaitossa ja valokuvaamisessa. Olet erittäin taitava niissä ! :))
    Oma piha -lehdessä ollut ohje mansikkatortusta oli herkullinen, meinasi loppua kesken ;)
    Kiitos sinulle ihanista ohjeista ja kauniista kuvista !
    Hyvää kesää sinulle ja perheellesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä oltava nopea kameran kanssa, orava ei viipynyt kauaa samassa kohdassa.
      Kiva kuulla, että tykkäsit mansikkatortusta. Meillä kaikki tykkää siitä myös tosi paljon :)
      Hyvää kesää!

      Poista
  2. Voi että miten ihanat kuvat pikku oravasta,että oravat sitten osaavat olla suloisia!
    Ja kuva jälkiruoasta maljoineen on upea!
    Mansikat ovat ihania,söin jo heti tänne tultuani sellaisia,mutta taisin talvella saada jo yliannostuksen mansikoista;D Niinpä odottelen innolla mustikoiden poimimista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oravat osaavat olla suloisia! Pitää vaan varoa, etteivät kesyynny liikaa. Joskus olen joutunut vähän hätyyttelemään, kun ovat niin uteliaita ja sisälle meinaavat tulla.
      Muistankin, että pidät mustikoista. Olin juuri lenkillä ja tyttäreni kanssa popsimme aika määrän mustikoita metsän reunassa :)

      Poista
  3. Ihana ohje, samantein kirjasin ylös. Kiitos tästä,ja hurmaavasta postista muutoinkin!

    VastaaPoista
  4. Voi että mikä ihanuus! Mahtavat kuvat olet ottanut, oi oi! Ja nuo herkut myös ah! Afrikkalaiset vaniljatangot kuulostavat hurmaavilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oravat ovat niin söpöjä! Ja tosiaan vaniljatangot hurmaavia, ihanan pehmeitä ja mahtava tuoksu.

      Poista
  5. Sainpa käsiini Kausiherkkuja -kirjasi ja tekaisin siitä Päärynä-suklaapaistoksen eilen, s. 279, ja hieman hirvitti laittaa kiehuvaa lientä kakkutaikinan päälle ennen uuniin laittoa, mutta sehän toimi ja onnistui! Samallä löysin tämän ihanan blogin. Terveisin toinen valokuvaava kotikokki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ohje oli aika haastava: testasin tosi moneen kertaan, ennen kuin olin tyytyväinen. Kannatti, koska se on kerrassaan herkkua.
      Kiva, että löysit tänne :)

      Poista
  6. Oih, tuohon salaattiin vielä kevyesti paahdettuja cashew-pähkinöitä niin kesän paras lounasruoka on valmis :-)

    Ja tuo vaniljavanukas pitää kyllä testata.

    VastaaPoista
  7. Meilläkin tulee mansikoita niin, että olen jo joutunut pakastamaan osan, kun ei kaikkea ehdi syödä :-D Salaattisi vaikuttaa superherkulliselta. Halloumia ei ole kaapissa, mutta mozzarellaa olisi... täytyy kehitellä sen ympärille joku mansikkajuttu.

    Miten kaunis jälkiruoka, ja kaunis kuva! Ah ja nam.

    Voi mikä orava! Ne ovat kyllä mainioita epeleitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa mansikoista kannattaa tosiaan pakastaa, jos ei ehdi syömään. Tytär juuri putsailee ja pakastaa :)

      Oravat ovat ihania, kunhan eivät kesyynny liikaa.

      Poista
  8. Kuuntelin haastattelusi Radio Dei -kanavalta. Puhuit aivan asiaa lasten säännöllisestä ja monipuolisesta ruokavaliosta sekä kouluruuasta. Äänesi oli erittäin kaunis ja puhuit selkeästi :) Itselläni on omana kirjasi Kausiherkkuja omasta pihasta. Se on ollut jo useasti käytössä ja pidän siitä todella paljon. Se on rakkain keittokirjani ja se on innostanut minua entisestään ruoanlaittoon. Kiitos siitä :)) Ihailen sinua suuresti !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva, että kuulit haastattelun! Se tulee arkistoonkin, joten pitänee kuunnella joku kerta uudelleen.

      Olen iloinen, että ruokaohjeeni ovat käytössäsi ja innostavat! Kiitos kannustavasta palautteestasi :)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Mansikka-aika parhaimmillaan ja kohta mustikkametsään!

      Poista
  10. Itsekin olen ihastunut tänä kesänä erilaisiin mansikkasalaatteihin. Tätäkin on varmaankin "pakko" kokeilla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka sopii yllättävän hyvin salaatteihin. Kokeile ihmeessä :)

      Poista
  11. Erilaisia mansikkasalaatteja on tullut testailtua täälläkin.Mansikka-fetasalaatti on tällä hetkellä suosikkina. Täytyy vielä testailla hallouminkin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mansikka ja feta ovat hyvä yhdistelmä. Vesimeloni on myös tosi hyvää fetan kanssa.

      Poista
  12. Ihania mansikkaherkkuja! Oravat ovat niin uteliaita ja suloisia.

    VastaaPoista
  13. Halloumi ja mansikka ovat aivan mielettömän ihana yhdistelmä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...