sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kasvisdippi


Helteet ovat saapuneet ja silloin kaipaa raikasta syötävää. Torilla on tarjolla ihania kotimaisia kasviksia ja erityisesti kukkakaalit ilahduttavat. Kun lapset olivat pieniä tein usein tällaisen kasvisvadin ja erilaisia dippikastikkeita. Kelpaa nykyään isommillekin lapsille ja aikuisille.

Kasvisvati
4:lle

½–1 kurkkua
1–2 paprikaa
2–3 porkkanaa
pieni kukkakaali lohkottuna

Vihreä dippikastike

½ prk kermaviiliä
2 rkl pestokastiketta
1 tl sokeria
1 tl sitruunamehua

Tulinen dippikastike

½ prk kermaviiliä
2 rkl makeaa chilikastiketta (Thai)
1 valkosipulinkynsi puserrettuna
ripaus suolaa
ripaus cayennepippuria

Pese kasvikset ja suikaloi ne. Asettele kauniisti vadille.
Sekoita dippikastikkeen ainekset pienessä kulhossa, maista ja kaada tarjoiluastiaan.







18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ihan varmasti maistuisi siellä remonttien keskellä :)

      Poista
  2. Herkullisen oloinen resepti. Aineksetkin löytyvät, joten taidankin kokeilla heti :)
    Ottamasi kuvat ovat todella kauniita. Ovatko ne pihastasi ? Kaunis paikka ! :) Pöydän ja tuolien paikka on aivan ihana. Tuossa on varmasti mukava siemailla kahvia ja nauttia kauniista kesäpäivästä.
    Lapsillasi on onnenpäivät, kun saavat päivittäin herkullista ruokaa ;)
    Kaunista kesän jatkoa sinulle ja perheellesi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kuvat ovat pihastani. Itse asiassa juuri tuon pöydän ääressä harvoin juon kahviani, koska siihen paistaa päivällä aurinko. Toinen pöytä on parempi päiväkahveille. Nautin suuresti puutarhassa oleilusta ja siellä syömisestä.
      Hyvää kesän jatkoa sinulle myös.

      Poista
  3. Ihana dippilautanen;tuollainen maistuu erityisen hyvin helteisenä päivänä! Ja kauniit kuvat ihanasta puutarhastasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helteellä maistuvat tuoreet ja raikkaat herkut. Tänään oli sisällä viileämpää kuin ulkona puutarhassa - harvinaista tänä kesänä.

      Poista
  4. Kesän tuore kukkakaali on kyllä ihan superherkkua. Minulla tulee siihen aina aivan kauhea himo, kun pilkon palluran dipattavaksi. Saatan syödä puolikkaan ihan itsekseni, ja SE ei ole ihan järkevää. Mutta kun se on hyvää...

    VastaaPoista
  5. Kauniita kuvia !
    Dippikasvikset ovat todella herkullisia ja sopivat hyvin kuumien säiden ruoaksi.
    Sinulla on erittäin kaunis piha :)
    Tyttäreni ja poikani pitävät paljon kirjastasi. He kehuvat sinua taitavaksi :) Ikää heillä on 10 vuotta ja 14 vuotta. Kirjassasi on myös paljon ihania kuvia. Millaista kameraa käytät ? Kuvasi ovat aina niin täydellisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!
      Ilahduttaa lastesi kiinnostus ruoasta ja kirjastani :) Kamerani on Canon 450D. Kuvien onnistuminen ei ole mielestäni kamerasta kiinni, vaan valosta - se on oleellista.

      Poista
  6. Viikonloppuna minäkin varustauduin dipillä ja kotimaisilla kasviksilla, kukkakaali on älyttömän hyvää dipattuna, sekä kesäkurpitsa ja varsiselleri.
    Ihania kuvia kukistasi.
    Aurinkoista kesän jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kesäkurpitsaa pitääkin laittaa seuraavalla kerralla, omat ovat kohta nimittäin kypsiä. Varsiselleristä pidän myös.
      Aurinkoa sinne Tuija!

      Poista
  7. Ihana dippilautanen ja kauniit malvat! Taivaallinen dippi tulee muuten myös uunissa paahdetusta valkosipulista ja turkkilaisesta jogurtista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä ensi kerralla kokeilla tuollaista dippiä, kuulostaa hyvältä!

      Poista
  8. Oi nam! Dippailua pitäis harrastaa enemmänkin, sekä kesällä että talvella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, se on helppoa ja herkullista tarjottavaa!

      Poista
  9. Todella ihana blogi Sinulla! Täällä täytyykin seikkailla ihan ajan kanssa! <3 Lämmöllä Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun löysit tänne Satu! Kävin kurkkaamassa sinun blogiasi ja tulen myös toiste :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...