keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Linssikeitto


Tähän lämmittävään keittoon sopii mainiosti tuo edellisen postauksen chilitahna. Aion seuraavalla kerralla olla vähän varovaisempi annostelun suhteen - tuli aika ärjyä keittoa. Ihanasti kyllä nenä aukesi ja posket hehkuivat. Hyvää teki tähän pimeään syysiltaan!


Linssikeitto
4:lle

3 dl punaisia linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
1 omena
2 rkl öljyä
1 prk (400 g) kirsikkatomaatteja tai kokonaisia tomaatteja liemessä
1 l vettä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ tl timjamia
(½–1 tl jauhettua chiliä tai chilitahnaa)

Huuhdo linssit ja liota kylmässä vedessä sillä aikaa kun käsittelet kasviksia.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Pese, kuori ja kuutioi porkkanat ja omena.
Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota kuutioidut sipulit, porkkanat ja omenat. Sekoittele keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
Jos käytät kokonaisia tomaatteja, paloittele niitä hieman. Lisää tomaatit liemineen, vesi, valutetut linssit sekä mausteet ja kiehauta. Anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja linssit ovat kypsiä.

17 kommenttia:

  1. Kiitoksia reseptistä, tätä voisi jossain vaiheessa kokeilla! :)

    VastaaPoista
  2. Keitto vaikuttaa niin herkulliselta, että menee ehdottomasti kokeiluun :)
    Kokeilin kirjassasi olevaa ohjetta jäätelösitruunoista. Ne olivat erittäin maukkaita !
    Mukavaa viikon jatkoa sinulle :)
    / 15-vuotias tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla keittoa. Ne jäätelösitruunat ovat tosi hyviä. Meillä myös eräs nuorison suosikeista.
      Hyvää loppuviikkoa sinulle!

      Poista
  3. Voi hiisi miten ihana kuva! Tänen kyllä kelpaisi nenän avaava linssikeitto, vaikka ei se edes ole tukossa ;-) Mutta kun näyttää ja kuulostaa niin ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lämpöinen kuva (kirjassa melkein sama). Löysin muuten lisää noita puulaatikoita :)
      Oletkos kuullut chilin talvettamisesta? Sain vinkkiä ja ensi vuonna aion kokeilla. Toivottavasti vaan löydän vähän miedomman chililajikkeen. Tuo oli tosi ärjyä.

      Poista
  4. Linssikeitto on ihanan helppo ja maukas ruoka. Meilläkin tuota chiliä perinteisesti lipsahtaa hitusen liikaa ;D En tiedä mitä chiliä tuo minun chilijauheeni on, mutta sitä riittää ihan vain lusikan kärjellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, chileissä on valtavasti eroja. Ensi kesäksi kylvän jonkun miedohkon lajikkeen.

      Poista
  5. Nyt kun muutenkin olen enemmän innostunut kasvisruoasta, niin kyllä kiitos, ihana, värikäs ja lämmittävä keitto maistuisi harmauden keskellä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvisruoat ovat niin hyviä. Linssit tekevät keitosta ihanan täyttävää. Väriä harmauteen!

      Poista
  6. Ensi kerralla kun laitan linssikeittoa pitääkin laittaa chilitahnaa joukkoon;olen yleensä käyttänyt vain chilihiutaleita. Meidän täällä tosin pitää vieläkin odotella että viilenee kunnolla,aika lämmintä edelleen on päivisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kuuma keitto ei ole kovin kiva, jos jo valmiiksi on hiki. Koska olen tosi viluhiiri, keitot maistuvat erityisen hyvin.

      Poista
  7. Aivan ihana kuva :) tykkään myös padasta jossa keitto on, innostuin tästä kuvasta tänään bussissa niin että yritin löytää samantyyppisiä mutta lähikauppakeskuksesta ei löytynyt. Uusi yritys keskustasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo pata on itseasiassa Arabian vanha voipytty. Minullakin on vain muutama, pitäisi saada jostain lisää.

      Poista
  8. Linssikeitto on todella, todella maukas. Nyt tekee mieli sitä... Hyvää kohta alkavaa Adventtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linssit sopivat ihanasti keittoihin ja patoihin.
      Kiitos samoin sinulle!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...