perjantai 7. joulukuuta 2012

Ruusukaalisalaatti


Löysin kaupasta toissapäivänä kauniita pieniä ruusukaaleja. Pikku pallerot pääsivät ostoskärryyn hetimiten. Tämä ihana salaatti on värikäs ja sopii hyvin myös joulupöytään.

Ruusukaalisalaatti
4:lle

300 g ruusukaalia
2 pientä porkkanaa
pieni hapokas omena
2 rkl kuivattuja karpaloita
tuoretta rosmariinia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl öljyä

Huuhdo ruusukaalit ja poista niistä mahdollisesti tummunut kanta.
Pese ja kuori porkkanat ja höylää ohuiksi lastuiksi.
Kiehauta vähän vettä, mausta suolalla, lisää ruusukaalit ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää porkkanalastut ja keitä vielä noin 5 minuuttia.
Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Paloittele hieman karpaloita ja hienonna rosmariini.
Kun ruusukaalit ovat kypsiä, valuta ne sekä porkkanat ja huuhdo heti kylmällä vedellä, jotta kaalien kaunis väri säilyy. Puolita halutessasi ruusukaalit.
Kaada kasvikset laakealle vadille ja sekoita varovasti joukkoon omenaviipaleet, karpalot ja rosmariini. Lorauta päälle sitruunamehua ja öljyä.



Talventörröttäjät
Eikö olekin hieno sana?





10 kommenttia:

  1. Raikkaan oloinen salaatti ja kivoja kuvia!
    Hyvää viikonloppua sinulle :)
    / 15-vuotias tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatti on herkkua, varsinkin jos tykkää ruusukaaleista :)
      Viikonlopun iloa sinulle!

      Poista
  2. Upea salaatti! Ruusukaali on ykkösherkkuani juuri nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusukaali on tosi hyvää. Uunissa paahdettuna myös tosi herkkua.

      Poista
  3. Ruusukaalit ovat tosi ihania.Meillä niitä muistaakseni on myöhemmin talvella tai keväällä.Tosi kauniin värinen salaatti!
    Ja talviset kuvat niin kauniita,tulee vähän ikävä lunta noista;D
    Mukavaa viikonloppua Hannele!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit ovat puoli ruokaa ;)
      Muistan oikein hyvin tuon lumi-ikävän! Minulla kului yhteen menoon 3 vuotta ilman lunta. Tai no, olihan sitä Kilimanjaron huipulla :)

      Poista
  4. Ai niin! Ostin jo ajat sitten ruusukaaleja, onkohan ne jo homehtuneet... Oikeasti pidän niistä, mutta ongelma on erittäin huono ruuanlaiton organisointi- ja sille ajanvaraamisen taito. Olen kyllä suurimmaksi osaksi lakannut ostamasta raaka-aineita siinä toivossa, että jotain niistä tekisin, sillä ne vain pilaantuvat ja se on harmi. Jotenkin en vain millään saa mahtumaan ruuanlaittoa päivään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on niin monta rautaa tulessa, että en yhtään ihmettele jos ruusukaalit unohtuvat jääkaapin perukoille :)

      Poista
  5. Hieno salaatti! Kiitti reseptistä, korvan taakse meni!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...