sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Suklaa-omenaneliöt


Minulla on pakastimessa syksyn jäljiltä vielä paljon omenakuutioita. Tällä kertaa upotin niitä kakkutaikinaan. Omenat antoivat kivan säväyksen ja kosteutta. Tosin tämä kakku on muutoinkin ihanan kostea ja sellainen tahmea. Resepti on vuosien takaa äidiltäni. Hän on saanut sen amerikkalaiselta ystävältään, joten kakkuhan on oikeasti Brownie.


Suklaa-omenaneliöt
12 palaa

100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
1 dl pähkinärouhetta
1 pieni omena

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Levitä suorakaiteen muotoiseen (20 x 30 cm) vuokaan leivinpaperi.
Pese ja kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Sekoita margariini ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista ja vaaleaa.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja omenakuutiot ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
Levitä taikina vuokaan ja paista noin 25 minuuttia.
Anna jäähtyä hetken aikaa ja leikkaa neliöiksi.

Leivonnaisen kuuluu jäädä hieman taikinamaiseksi.




Olin tänään hiihtämässä. Ihan näin kaunis ei maisema ollut. Lumi pöllysi pellon reunalla isoina pyörteinä ja metsän reunalla puut heiluivat niin, että tiukkaan vedetyn hupunkin läpi kuului valtaisa humina. Oli kiva hiihdellä, kun tuuli työnsi selästä. En vain tajunnut millaista olisi sivakoida takaisin päin. No, urheasti puskin kotiin läpi tuulen ja tuiverruksen.





28 kommenttia:

  1. Kiva versio browniesta;omena takuulla lisää myös makua tuohon kivasti.Ja ihania talvikuvia taas:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenasato oli niin valtaisa, että pitää koko ajan keksiä mihin niitä tunkee: kakkutaikinoihin, pannareihin, lihan seuraksi jne.
      Vielä on vähän tuoremehuakin jäljellä :)

      Poista
  2. Suklaa-omenaneliöt näyttävät ihanilta.
    Ottamasi kuvat ovat todella kauniita! :)
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :)
    /15-vuotias tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttäreni leipoo tätä suklaakakkua usein, siis ilman omenaa. Kakku on tosi hyvää molemmilla tavoilla.
      Hyvää viikon alkua ja ahkeria koulupäiviä sinulle ;)

      Poista
  3. Heh, tuli mieleen yksi muutaman päivän pyöräilyreissu Hollannissa ystäväni kanssa. Nautimme ensmmäiset kolme päivää ihanista myötä- ja sivutuulista, mutta viimeisenä päivänä, kun piti ehtiä takaisin Haagiin bussille, oli vastatuuli koko matkan. Tasaisessa maassa se Atlantilta puhaltava tuuli oli aika voimakas :-D Tiesi tehneensä töitä. Pitänee ottaa tuollaiset asiat ilmaisen fitnessin kannalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töitä ollut teillä polkiessa ja vielä kiire bussille, huh! Töitä piti minunkin tehdä ja vaikka kuinka tiukalle vedin hupun, jostain se tuuli tuiversi sisälle. Silmiäkin piti pyyhkiä vähän väliä. Oli kyllä urhea olo sen jälkeen :)

      Poista
  4. Enpä ole koskaan osannut yhdistää suklaisiin leivonnaisiin omenaa, tuo asia täytyy kyllä korjata.:) Minullakin olisi vielä omenoita pakastimessa. Tänä viikonloppuna tosin tein puolukka-piimäpiirakkaa, viime syksyn puolukoista.:) Omena ja puolukkakin sopisi yhteen, sitäkin täytyy minun joskus kokeilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena ja puolukka ovat ihan lyömätön pari. Niitä yhdistän usein. Puolukkaa käytin tänään minäkin ja tein ruispuolukkapuuroa.

      Poista
  5. Minä olen ihan koukussa peltikakkuihin. Tämäkin näyttää aivan ihanalta.
    Ai, että miksi juuri peltikakkuihin ? No, kun meitä on 5 herkkusuuta, niin kaikki pienemmät annokset katoavat turhan nopeasti ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, välillä ne herkut vain kummasti katoavat ;)

      Poista
  6. Nami!

    http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2013/01/tidig-indoktrinering.html

    VastaaPoista
  7. Ougaad, näyttää ihanalta. :) Onneksi olen luvannut olla leipomatta mitään viikolla, muuten olis ehkä pakko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sallaisen lupauksen olet tehnyt - sitten on odotettava viikonloppuun ;)

      Poista
  8. Ai miten namilta kuulostaa, pitää testata! Kiitos ohjeesta :)

    Voi että mä ihan eläydyin siihen sun kotimatkaan, huh, voin kuvitella mitä oli tulla vastatuuleen...nimim. hiihtäminen ei ole mun laji :)

    Aivan hurmaava tuo koivunrunkokuva!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tämä on luottoreseptimme ilman omenaa ja tosi herkkua oli myös omenan kanssa.

      Takaisin tullessa aika monta kertaa pysähdyin kiristämään huppua ja pyyhkimään silmiä... kotona oli kyllä urhea olo :)

      Poista
  9. Tuo ohje kuulostaa herkulliselta! Olen huomannut, että omena ja suklaa sopivat yhteen (joskus täytän sacherin omenahillolla, jolloin kakku on varmaan joku muu kuin sacher, mutta hyvää se on). Brownieseja rakastan, joten tätä kokeilemmekin heti tulevana perjantaina. :)

    Hiihtäminen on ihanaa! Vastatuuli ei aina, mutta sitten jälkeen päin on tosi hyvä ja rentoutunut olo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sacher omenahillolla kuulostaa myös ihanalta. Minulla on vielä aika paljon omenhilloakin jäljellä.

      Vastatuulesta jäi tosiaan jälkeen päin voittajafiilis :)

      Poista
  10. Siis omena-browniet :) Herkullisen näköisiä. Ja ihania talvikuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, omena-browniet :) Kiitos, talvella kuvaaminen on aina yllätyksellistä.

      Poista
  11. lämpimimmät onnittelut hyvästä sijoituksesta cisionin listalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Olen kyllä aika hämmästynyt sijoituksesta :)

      Poista
  12. Hei, sivuillani olisi sinulle tunnustus.
    Aivan ihanaa piirakkaa pakko saada pala.

    VastaaPoista
  13. olisin näköjään taas antanut sinulle tunnustuksen herkullisen ruokablogin muodossa mutta tein sen jo viimeksi, joten onnittelut siitä että olit mielessäni kaksi kertaa ehdolla suositukseen. http://lautasella.blogspot.fi/2013/01/lisaa-herkullisia-ruokablogeja.html

    VastaaPoista
  14. Sinut on haastettu! http://chocochili.net/2013/02/8-asiaa/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...