sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Poro-sieniruukku


Riistakäristys on herkullista talviulkoilun jälkeen. Poronlihat muhivat ensin padassa sienten kanssa ja päätyvät sitten ruukuissa uuniin taikinaristikon koristamina. Olen tarjonnut tätä sellaisenaan, mutta perunamuussi lisänä selättää nälän lopullisesti.
 
Poro-sieniruukku
4:lle

25 g voita
750 g poronkäristystä
1 sipuli
1 palsternakka
1 dl käsiteltyjä mustatorvisieniä tai suppilovahveroita
noin 2 dl vettä
1 ½ tl suolaa
½ tl rosmariinia
½ tl timjamia
1 laakerinlehti
5 katajanmarjaa

3 levyä lehtitaikinaa
Voiteluun kananmunaa

Kuumenna voi padassa ja ruskista lihat kahdessa erässä.
Kuori ja hienonna sipuli.
Pese, kuori ja kuutioi palsternakka.
Lisää sipuli, palsternakkakuutiot ja sienet lihan joukkoon.
Lisää vesi ja mausteet. Hauduta kypsäksi matalalla lämmöllä, noin 1–2 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä.
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Annostele poropata annosvuokiin. Varmista, että pohjalla on hieman nestettä.
Anna lehtitaikinalevyjen sulaa leikkuulaudalla noin 20 minuuttia. Leikkaa taikinapyörällä levyistä nauhoja ja asettele ristikoksi lihapadan päälle. Voitele ristikot kananmunalla.
Kypsennä uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan pikkuruokana. Mikäli tarjoat pororuukkua pääruokana, tarjoa lisänä peruna- tai juuressosetta ja puolukkasurvosta.



11 kommenttia:

  1. Ohjeesi vaikuttaa ihanalta ja herkulliselta!
    Postauksesi tuli mukavana piristyksenä äidinkielen kokeeseen kertaamisen keskelle ;)
    Enää vuorossa äidinkielen koevastauksen kirjoittaminen Aleksis Kivestä, ja sitten olen saanut kokeeseen valmistautumisen suoritettua kunnialla loppuun.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle! :)
    / 15-vuotias tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että piristi. Taukoja täytyy pitää lukujen keskellä :) Onnea kokeeseen! Minä taidan saada kohta kunnian kuulustella poikaani - koeviikko lukiossa.

      Poista
    2. Kiitos :)
      Onnea myös pojallesi tuleviin kokeisiin!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Eikö? Minäkin tykkään niistä kovasti :)

      Poista
  3. Ihanat kuvat, ja takuulla hyvää :)

    VastaaPoista
  4. kiva ristikuvio ruukkujen päällä, näyttää muutenkin aika hyvältä.

    VastaaPoista
  5. Ihana idea, ja heti vähän erilainen kuin "pelkkä" pataruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva myös siksi, että voi tarjota pikkusuolaisenakin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...