keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Täytekakku


Kun on juhlan aika, kokeilen mielelläni kakuksi jotain uutta ja erilaista. Aina löytyy kuitenkin paikka perinteiselle täytekakulle. Tämän tein spesiaalitoiveesta.

Täytekakku

10:lle

Pohja
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Leivittämiseen karkeaa vehnäjauhoa 
tai korppujauhoa

Kostutukseen
1–1 ½ dl maitoa

Täyte
4 dl omenasosetta tai -hilloa
1 dl maitorahkaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl valmista kermavaahtoa (ota erilleen 
pinnalle vatkatusta kermavaahdosta)

Pinnalle
4–5 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
erilaisia hedelmiä tai marjoja

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele ja jauhota kakkuvuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm.
Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne sihdin läpi muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti käännellen.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. Jos raakaa taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin.
Vatkaa kakun jäähtyessä kerma vaahdoksi. Älä vatkaa liikaa, jotta kerma ei muutu kokkareiseksi.
Ota kermasta erilleen noin 3 dl vaahtoa. Sekoita toisessa kulhossa rahka, sokeri ja vaniljasokeri ja lisää joukkoon kermavaahto.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan aaltoteräisellä veitsellä. 
Siirrä alimmaiseksi tuleva kakkulevy tarjoilulautaselle. (Asettele leivinpaperiliuskoja kakun reunojen alle, jotta tarjoilulautanen pysyisi puhtaana.) Kostuta pohja maidolla.
Levitä pohjan päälle puolet hillosta ja puolet rahkakermatäytteestä.
Laita toinen kakkulevy täytetyn pohjalevyn päälle ja kostuta se. Levitä sen päälle loppu hillo ja rahka-kermatäyte.
Nosta päällimmäinen levy kakulle ja kostuta. Annan kakun vetäytyä mielellään useita tunteja. Levitä sitten pinnalle ja reunoille kermavaahto ja koristele hedelmillä tai marjoilla.

 



Eija's Garden Ruotsinpyhtäällä












11 kommenttia:

  1. Herkullinen kakku,tuollainen aina maistuu:)
    Ja ihana puutarha taas kuvissasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteinen täytekakku on ihan hyvä.

      Ai niin, unohdin laittaa linkin Eija's Gardeniin, lisään saman tien.

      Poista
    2. Mistäköhän johtuu, mutta aina jos lisään jotain, rivivälit menee sen jälkeen ihan miten sattuu? Sitten kestää, kun korjailen... mur!

      Poista
  2. Ihania kesäkuvia! Hyvää kesää ja lomaa!

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku - ja mukavaa, kun on aihetta juhlaan. :)

    Eija's Garden vaikuttaa hurmaavalta paikalta. Kuvasi tuovat täydellisen kesän tuntua tähän sateiseen iltaan (tosin nyt on alkanut jo kirkastua, jee, vaikka kasveille sade teki kyllä hyvää).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutustumisen arvoinen paikka :)

      Vaikka pari kertaa jo kastelin koko puutarhan letkulla, alkoivat jotkut kasvit jo lurpsia. Sade teki tosi hyvää!

      Poista
  4. Kyllä maistuisi tuo kakku, oi nam!

    Ja hurmaavan näköinen puutarha! Tuo vihreä lehtikuva on ihastuttava!

    Mukavaa perjantaita, ihanaa kesän jatkoa! Voi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erilaisiin puutarhoihin tutustuminen on ihan parhautta. Olenkin tänä kesänä saanut mahdollisuuden tutustua useaan.

      Sinulle myös Satu ihania kesäpäiviä!

      Poista
  5. nice to see sun in your area.
    the tin can you made(?), is it a candle
    holder? i love the idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I didn,t make the tin can, but I think it is a candle holder. A good idea indeed!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...