sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Pannupasta


Superhelppo ja nopea One-Pan Pasta on levinnyt maailmalla kulovalkean tavoin. Alkuperäinen ohje ilmestyi Martha Stewartin sivuilla viime kesänä. Kokeilin sitä silloin, mutta maku oli aivan liian mieto. Kiireisenä arkipäivänä "ateria yhdessä astiassa" on kuitenkin niin kätevä, että kehittelin ohjeesta meille maistuvan version. Ohjetta on kiva muunnella käyttämällä erilaisia kasviksia tai vaikka lisäämällä loppuvaiheessa katkarapuja.

Ohjeessa on jujuna se, että pastat ovat alussa kylmässä vedessä. Mitä ihmettä, oikeastiko kylmässä vedessä? Kyllä, kun vettä on melko vähän ja kun astia on laakea, eli iso paistinpannu, vesi alkaa kiehua yllättävän nopeasti ja sekoittaminen silloin tällöin pitää spagetit irtonaisina. Kylmää vettä pastan kypsentämiseen suosittelee myös oheisen linkin ruokakemisti.

Pannupasta
6:lle

500 g täysjyväspagettia
400 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna
1 punasipuli viipaloituna
4 valkosipulinkynttä viipaloituna
3 rkl pestoa
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
nippu tuoretta basilikaa
1 1/4 l vettä

Tarjoiluun
parmesaaniraastetta
oliiveja
tuoretta basilikaa

Valitse mahdollisimman iso paistinpannu ja lado siihen kaikki ainekset ja mausteet. Lisää viimeiseksi vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Keitä, kunnes neste on melkein imeytynyt, noin 9 minuuttia. Sekoita välillä. Tarkista kypsyys ja tarjoa heti. Lisää annoksille parmesaaniraastetta, oliiveja ja tuoretta basilikaa.



Varjolilja
Tänään oli ihana auringonpaiste. Kävin pihalta nappaamassa pari kuvaa. Varjolilja on kaunis talvellakin.

25 kommenttia:

  1. Onpas helpon kuuloinen ohje.
    Ihanaa,että edes jossain on aurinko paistanut. Täällä pohjois-Pirkamaalla on ollut pilvistä ja harmaata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auringonpaiste teki hyvää tänään, ehkä se tulee huomenna sinne :)

      Poista
  2. Enpä ole kuullut tällaisesta one-pan-pastasta vielä. Onpa kätevän oloinen ohje, täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googlaapa huviksesi One-Pan Pasta, aika hitti. Kannattaa kokeilla ja muunnella itselle sopivaksi.

      Poista
  3. Heissan, ystävä, pitkästä aikaa!

    Jälleen sinulta kätevä ruokaohje. Toimiikohan gluteenittomalla pastalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, aurinko herätteli sinut talviunilta :)
      Uskon että toimii. Nesteen määrä saattaa olla gluteenittomalle vähän erilainen, mutta kannattaa kokeilla.

      Poista
  4. Minäkin olen tehnyt samantyyppistä ruokaa ihan pelkkää laiskuuttani :-) Tosin veden sijasta kypsensin pastan tomaattimurskan ja kerman seoksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Jaana! Minulla ei ole tullut mieleenkään, kun aina on tolkutettu, että pasta ehdottomasti lisätään kiehuvaan nesteeseen. Olin aika skeptinen ohjeen suhteen, mutta kyllä toimii.

      Poista
  5. Oi, onpa kivan kuuloinen ohje, hyvä idea kiireisiin arkipäiviin. Pitääpä googletella ja vähän testailla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiireisinä arkipäivinä mutkat suoriksi :)

      Poista
  6. Ihan uutta mulle, tuotahan pitää itsekin kokeilla. Kiitos taas vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä!
      On muuten kiva tuo pikkukuvasi, mutta mihin on kadonnut on Katriina? :)

      Poista
  7. Näin helppoa pastan ohjetta en ole ennen lukenut - ihan mahtavaa. Kaikki vaan pannuun ja vettä päälle, mahtavaa. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin: kaikki vaan pannuun ja vettä päälle. Muutama sekoitus ja se on siinä. Kunnon pikaruokaa ja varmasti lähtee nälkä.

      Poista
  8. No onpas ihana ohje! Kuulin tästä ensimmäisen kerran, kiitos sinulle. Nappaan ohjeen heti mukaani. Tässä pelastuu vielä moni arki-ilta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiireisenä arki-iltana mutkat vaan suoriksi :)

      Poista
  9. Jee, tätä testaan heti perjantaina! Ihan ohi on kyllä mennyt tämmönen ilmiö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, on niin nopea ja helppo ja mukavasti omaan makuun muunneltavissa :)

      Poista
  10. Yhden astian ruoat ovat kyllä parhautta arkena. Tämä oli minullekin aivan uusi tuttavuus ja aion kokeilla varmasti.

    VastaaPoista
  11. Mielenkiintoinen idea! Kuulen ensimmäisen kerran pannupastasta. Seuraavan kerran kun valmistan spagetteja, kokeilen sitä. Hyvää Ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kokeilua! Oikein hyvää ystävänpäivää sinulle myös :)

      Poista
  12. Luulenpa että viherkasvisi on tieteelliseltä nimeltä Haemathus albiflos eli kansan suussa valkotupsukki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googlasin ja kyllä on selvästi valkotupsukki. Hauska tietää kasvin nimi ja selvitellä vähän hoitoakin. Kiitos tosi paljon tiedosta :)

      Poista
    2. Kiva että saatoin olla avuksi...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...