lauantai 3. huhtikuuta 2010

Linssi-kananmunasalaatti


Tätä pientä lomaa olen kaivannut, hiljentymistä ja rauhoittavaa musiikkia, ulkoilua ja herkkuja, linnun laulua ja kevään kohinaa. Nyt se on tässä.

Ruokaisat salaatit ovat niin kivoja. Ne sopivat mainiosti lounaalle, evääksi tai vaikkapa noutopöytään. Linssit valmistuvat nopeasti ja niitä ei tarvitse edes etukäteen liottaa. Tähän linssisalaattiin tulee kananmunia, ei pelkästään pääsiäisen kunniaksi, vaan linssit ja kananmunat ovat loistava makupari. Oli kyllä ihan pakko laittaa koristeeksi suloisia viiriäisenmuniakin.

Linssi-kananmunasalaatti

3 dl vihreitä tai ruskeita kuivattuja linssejä
(tai 2 prk säilöttyjä, noin 8 dl)
4 - 5 kovaksi keitettyä kananmunaa

3 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

pala kurkkua kuutioituna
10 kirsikkatomaattia puolitettuina
½ paprikaa kuutioituna
pieni punasipuli hienonnettuna
tai kevätsipulin varsi

Huuhtele linssit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan, noin 20 minuuttia. Kaada kypsät linssit siivilään ja huuhdo hyvin. Mikäli käytät säilöttyjä linssejä, huuhdo ne huolellisesti.
Keitä linssien kiehuessa kananmunat, jäähdytä ne ja kuutioi.
Sekoita etikka, öljy sekä mausteet isossa kulhossa.
Lisää kastikkeen joukkoon huuhdotut ja valutetut linssit sekä paloitellut kasvikset. Mausta halutessasi vielä suolalla ja pippurilla. Kääntele varovasti ja lisää viimeiseksi kuutioidut kananmunat.


Ihanan iloista pääsiäistä kaikille!
toivottaa Omenaminttu

11 kommenttia:

  1. Enpä ole ajatellutkaan, että kananmuna ja linssit olisi hyvä makupari. Pitänee kokeilla tätä salaattia!

    VastaaPoista
  2. Kauniit kuvat postauksessasi herkullisen ohjeen kanssa.
    Värikästä ja myös rauhallista pääsiäisen jatkoa omenaminttu!

    VastaaPoista
  3. totta, tarpeeseen tuli!

    ihanat kuvat taas!

    me vielä opettelemme linssejä...

    VastaaPoista
  4. Linssejä tulee käytettyä ruoanvalmistuksessa liian harvoin, joten kiitos ohjeesta.
    Toivottavasti tämä pääsiäisaika tuo sinulle lepoa ja keväisiä tunnelmia!

    VastaaPoista
  5. Tulin vastavierailulle, aivan ihastuttava blogi sinullakin! Kuvasi ovat houkuttelevia! Ja resepteistä saan inspiraatiota kokeilla jotain uutta.
    T. aina samoja ruokia valmistava Ekaterina :)

    VastaaPoista
  6. Hanna: Hauskaa, jos kokeilet. Mukavaa pääsiäistä!

    Taru: Kiitos samoin sinulle! Ihan näen sinut siellä luonnossa kuvaamassa :)

    Merituuli: Kiitos! Linssit ovat tosi hyviä.

    Lumiomena: Ole hyvä vaan. Tämä ohje ei ehkä ole ihan lapsien mieleen. Kannattaa totuttaa lapsia linsseihin sosekeittojen joukossa. Linssit soseutuvat mukavasti.
    Kiitos, keväinen tunnelma tuli tänään Talvipuutarhassa :)

    Ekaterina: Kiva kun tulit! Uuden kokeileminen, vähän samaa kuin valokuvauksessakin :)

    VastaaPoista
  7. MAukkaalta vaikuttaa salaatti!! Täytyy laittaa korvan taa nuo linssit. Viimeaikainen salaatti-inspiroitumiseni on ollut ripaus saksanpähkinöitä rouhittuna ja juustokuutioita. Käy monenlaisen salaatin"jatkoksi".
    Ihailin pitkään kauniita valoisia kuviasi!!

    VastaaPoista
  8. Hej
    Glad Påsk på dig!
    Jag blir otroligt glad att du hittade mig!
    ...dina bilder är otroligt fina...
    Jag njuter verkligen av att se de.
    Hälsningar
    Magdalena/Color Sepia

    VastaaPoista
  9. Oijoi, miten kaunista ja houkuttelevaa! Olen muuten erityisen ihastunut sinun uuteen otsikkokuvasarjaasi. Hieno toteutus!

    VastaaPoista
  10. Tämä kuulostaa totisesti sellaiselta herkulta jota pitää pikimmiten kokeilla!

    VastaaPoista
  11. Tinttarus: Kiva kun löysit tänne. Tuo saksanpähkinä-juusto "jatko" kuulostaa hyvältä :)

    Magdalena: Varma tackar!

    Minna: Kiitos! Uskomatonta, että opin tekemään tuollaisen kuvasarjan :)

    Kissaemo: Ja eikun kokeilemaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...