Kesäkurpitsakeitto
1 rkl öljyä
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
2 tl currya
1 rkl suolaa
1 l vettä
2 kesäkurpitsaa (n. 600 g), paloiteltuna
2 isoa perunaa, kuorittuna ja kuutioituna
Kuullota sipulia öljyssä. Lisää valkosipuli, curry sekä suola ja kuullota vielä hetki.
Lisää vesi, paloitellut kesäkurpitsat ja perunakuutiot. Hauduta kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
Arki on jälleen alkanut loman jälkeen. Kyllä se taas pikkuhiljaa soljahtaa uomiinsa - niin se on aina tehnyt.
Hep! Täällä hukutaan! Kiitos ohjeesta, voisin heti huomenna kokeilla! :)
VastaaPoistaArki voisi alkaa makoisasti tuollaisella keitolla. Ihanan kermaisen näköistä, nam!
VastaaPoistaKiitos ohjeesta. Hyvä idea käyttää currya! Olin jotenkin unohtanut sosekeitot, kun olen miettinyt perheelleni päivällisruokia. Oli mukava saada ne takaisin mieleen :)
VastaaPoistaOnpa kaunis kuppi! Ja kaikki sun ohjeet on aina sellaisia, että nam, rupeaa heti tekemään mieli. Tosiasiassa olen laiska kokki ja vain harvoin kokkaan ruokaa. Onneksi mies on ahkerampi.
VastaaPoistaKivat kuvat ja on tosi hyvää, tein kerran tänä kesänä, ihan äskettäin, curry kiva idea.
VastaaPoistaAi joo, mulla ei tullut perunaa.
Herkulliselta kuulostava keitto,ja kauniit kuvat taas. Hyvää arkeen paluuta!
VastaaPoistaKeitot ovat minun lemppareitani. Tuota currya en ole kokeillut - vielà, mutta liperià lisààn keittoon kuin keittoon. Mikà mahtava taospuukko tuossa kupin vieressà.
VastaaPoistaHui, miten upeat kuvat. Tykkään! Ja ohjeesta myös. Kurpitsoja tulee ja aina jossain siimeksessä jokunen ehtii kasvaa jättimäiseksi.
VastaaPoistaVoi, kun hyvän näköinen soppa. Pitäisi varmaan testata, vaikka "kesäkurpitsat" meidän pihallamme näyttävät kyllä joltain ihan muulta lajikkeelta. Mitä lie siemenpussiin ollut eksynyt.
VastaaPoistaHoukuttelevan rustiikit kuvat ja ihana kuppi!
VastaaPoistaKeitot ovat unohtuneet vähäksi aikaa minultakin, tästä voisi vaikka aloittaa.
Sinulla on niin tunnelmallisia taas nuo kuvat... Ihanat loppukesän värit, ja kauniisti tarjoiltu keitto! Kesäkurpitsaa tulee aina niin paljon, sille pitää keksiä monta käyttöä.
VastaaPoistaSinun blogiasi tulee jännityksellä kurkkaamaan - aina uusi elämys! Tervetuloa käymään minun sivuillani, tosin tämä on vasta alkuräpellystä!
VastaaPoistaHauskaa, että keittoresepti ja kuvat ilahduttivat näin monia. Kaunis kiitos kaikille kommenteistanne!
VastaaPoistaMeinaan hukkua. Ja meinaan kokeilla!
VastaaPoista