En ole aiempina vuosina oikein onnistunut juuresten viljelyssä, mutta tänä vuonna muhkeat punajuuret suorastaan pullistelevat maasta. Niiden kokokin on mukavanlainen, joten tarjolla tulee meillä olemaan vielä monta punajuuriruokaa.
Ihan parhaimmillaan punajuuret ovat mielestäni uunin lämmössä hautuneina. Ja helppoakin kuin mikä - uuniin vaan ja eikun odottelemaan houkuttelevan tuoksun leijaillessa.
Uunipaahdetut punajuuret
punajuuria lohkoina
punasipulia lohkoina
öljyä
korianterinsiemeniä, hieman murskattuna
timjamia
suolaa
vuohenjuustoa
(loraus balsamicokastiketta)
Paista punajuuria ja sipuleita pellillä 200 asteessa runsas ½ tuntia. Murustele päälle vuohenjuustoa paistamisen loppuvaiheessa. Halutessasi valuta valmiiden punajuurien päälle vielä balsamicokastiketta.
Kylvin keväällä tavallista punajuurta ja raidallista punajuurta. Tavallisen punajuuren siemenet itivät todella huonosti, mutta raidalliset lähtivät terhakkaasti kasvamaan. Nyt voi sadosta iloita.
Syksy saapui niin nopeasti. Miten mukavaa on sytytellä lyhtyjä pimeneviin iltoihin.
Tunnelmakuvasi ovat aivan omaa luokkaansa. Niitä katsoessa ei voi kuin huokailla ihastuksesta.
VastaaPoistaMutta niihin punajuuriin piti myös sanoa, että pitkään ihmettelin, miksei niitä käytetä enemmän. Ne olivat taantuneet suomalaisessa keittiössä pelkiksi etikkapunajuuriksi. Ihania ovat, onnksi olkoon suotuisasta sadosta ja kiitos herkkureseptistä (taas!)
Niin ihanat lyhdyt ja punajuuret! Kaapissa on sekä punajuuret että vuohenjuusto. Kiitos ohjeesta, se sopii huomiseksi.
VastaaPoistaNyt nuo loputkin torilta ostamani punajuuret tuolta kaapista uuniin. Timjamia parvekkelta... Vuohenjuustoa ei just nyt ole, mutta laitan vaikka Auraa. Johan tuli nàlkà. Kiitos taas kuvista.
VastaaPoistaVielä en ole löytänyt täältä ruokakaupoista keltaisia tai raidallisia punajuuria, mutta elän toivossa. Uunissa paahdettuna maku on kyllä parhain.
VastaaPoistaTunnelmallisia kuvia!
Nam, luulen että meilläkin tehdään uunipaahdettuja punajuuria pikapuoliin! Ei kylläkään oman maan, mutta herkullisia kuitenkin! Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaVoi ihmetys, miten ihana blogi sinulla!Aivan upea!
VastaaPoistaAivan ihanat syyskuvat, ah! Ja voi, onnittelut tuosta edellisestä, upea juttu!
VastaaPoistaSaila: Tosiaankin punajuuri on aika vähän käytetty täällä Suomessa. Viimevuosina sitä on kyllä kivasti lehdissä nostettu esille.
VastaaPoistaRva Pioni: Toivottavasti maistui :)
Lissu: Kiva, että päätyivät uuniin asti ;) ja laitoit linkinkin, kiitos!
Katriina: En ole täälläkään nähnyt kaupoissa, mutta torilla saattaisi olla.
Liisa: Siellä taidetaankin käyttää enemmän punajuurta kuin Suomessa. Herkkua on!
Anonyymi: Kiitos ja tervetuloa toistekin!
Satu: Kiitos, kiitos :) ´Syksy inspiroi.