lauantai 7. huhtikuuta 2012

Rahkapullat


Tuhannesti kiitän onnitteluista! Kiitän ihan kaikkia täällä kävijöitä! Ilman teitä olisi hassua tänne kirjoitella ja laitella kuvia, joten ilman teitä kirjaakaan tuskin olisi.

Takatalvihan se tuli ja samalla pieni lomanen. Nautin hiljaisista ja rauhallisista hetkistä, musiikista ja lukemisesta. Monenmoista herkkua tulee pääsiäisenä tehtyä, mutta perinteiset rahkapullat ovat ihan kärkisijoilla. 

Rahkapullat
(16 kpl)

Pullataikina
2 ½ dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä tai 75 g voita

Täyte
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu
½ dl kermaa tai maitoa
½ dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Voiteluun kananmunaa

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen ja sekoita hyvin.
Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja yli puolet jauhoista hyvin sekoittaen.
Lisää jauhoja vähitellen, toisella kädellä alustaen. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia.
Lisää rasva ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.
Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota lähes kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle leivinpöydälle. Alusta taikinaa leivinpöydällä, kunnes se on kiinteää.
Leivo taikina tangoksi ja jaa 16 samankokoiseen osaan. Pyöritä palat pulliksi.
Siirrä pullat kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Jätä isot välit. Peitä pellit leivinliinalla ja kohota pullia lämpimässä paikassa.
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Valmista täyte sekoittamalla rahkan joukkoon muut aineet.
Paina kohonneisiin pulliin napakasti lasin pohjan avulla syvennys. Voitele pullien reunat kananmunalla ja jaa rahkatäyte syvennyksiin.
Paista noin 10 minuuttia uunin keskitasossa.


Voit muunnella rahkatäytettä mieltymystesi mukaan: vaihda sitruunamehu appelsiinimehuun tai raasta joukkoon sitrushedelmien kuorta tai lisää säilykepersikkakuutioita.





Riemullista pääsiäistä!

18 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä rahkapullia, sinä sitten todellakin osaat :) Hyvää ja iloista pääsiäistä !

    VastaaPoista
  2. Onpa täydellisen kauniita pullia. Nämä ovat myös äitini spesialiteetteja. Olen yrittänyt jo vuosia vihjailla, ettei rusinoita tarvita, mutta tämä kaikuu ihan kuuroille korville ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä puolestaan äidilleni vihjailtiin isäni kanssa, että rusinoita kiitos :)

      Poista
  3. Ihanan näköiset rahkapullat.En ole mikään pullan ystävä ja nyt meillä on tämä pesah-juhla,jonka aikana tuollaisia ei voi syödäkään, mutta ehkä pyhän jälkeen voisin kokeilla tuollaisia tehdä,ovat sen verran herkullisen näköisiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas olen oikea pullahiiri, sen parempaa ei minusta olekaan. Rahkapullat tosiaan kuuluvat pääsiäiseen, mutta taitavat olla täällä kahviloiden kestosuosikkeja läpi vuoden.

      Poista
  4. Kauniita kuvia :) Ja alla olevan kirjan johdosta onnitteluni myös!! Sitruuna, vanilja ja rahka tuoksui eilen myös keittiössämme, rahkapullat ovat lemppareitani myös :)
    Hyvää pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
  5. Kaunko olet toiminut kotitalous alalla ? Sinulla näyttäisi olevan loistava kokemus :) Blogisi reseptit ja kuvat ovat ihania.

    VastaaPoista
  6. Näin siinä käy kun on liian pitkään poissa, jotain menee väistämättä ohi. Onnea vielä minultakin kirjan johdosta! Ihan mahtava juttu! Kirjan tekeminen on minullakin haaveissa, en vain vielä tiedä mitä se voisi käsitellä, ehkä käsitöitä ja jotain touhuamista :)

    Tein täksi pääsiäiseksi pashaa, jota en ole koskaa tehnyt, mutta siitä tulikin ihan superhyvää! Yleensä olen leiponut juurikin rahkapullia, mutta päätin kokeilla jotain uutta tällä kertaa ja voin sanoa, että pashasta tuli nyt kyllä perinne meidän perheessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinulla olisi nyt hyvät puitteet kirjan tekemiselle :)
      Pashaa tekisi minunkin mieli tehdä - ensi pääsiäisenä sitten!

      Poista
  7. Nams. Tänä vuonna nuo pullat on jääneet väliin. Mutta vielähän ehtii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehtii hyvin, rahkapullat ovat kahviloidenkin kestosuosikkeja.

      Poista
  8. Vesi kielellä jo kuvia katsellessa. Näitäkin ehdittävä leipoa - joskus! Munakuvat taas sarjassamme niin loistavia!!!
    Anitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, rahkapullat ovat hyviä muulloinkin kuin pääsiäisenä :)

      Poista
  9. Onkohan jossakin myytävänä jauhopeukaloita? Minä tarvitsisin sellaisen. Tarvitsisin oikeastaan kaksi. Kun ei vaan leipominen innosta. Tiramisua sen sijaan tein, sekä eilisille että tämänpäiväisille vieraille. Eilen vahvasti appelsiinista, tänään... no, hedelmäistä. Puhhuh, hyvää oli, mutta täyttävää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on neljä jauhopeukaloa. Välillä tulee melkein kiistaa kumpi leipoo - minä vai tytär ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...