sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kukkakaalikeitto intialaisittain


Tämä keitto sopii niin hyvin makuhermoilleni. Se on mausteinen, hieman tulinen, korianteri sopii keittoon kuin piste iille ja paksu jogurtti kruunaa sen.

Kukkakaalikeitto intialaisittain
4:lle

2 rkl öljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl kookoshiutaleita
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl kanelia
2 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tuore chili hienonnettuna

3 perunaa kuutioituna
1 l vettä
1 tl suolaa
2 dl kikherneitä
250 g kukkakaalia lohkoina
(nippu lehtipinaattia)
lehtikorianteria hienonnettuna

Tarjoiluun paksua jogurttia

Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota sipuleita hetken aikaa keskilämmöllä. Lisää mausteet, paitsi suola, ja sekoittele 5 minuuttia.
Lisää perunat, sekoita hetken aikaa ja kaada vesi kattilaan. Mausta suolalla ja hauduta kannen alla, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää kukkakaalin kukinnot, kikherneet ja pinaatti ja hauduta 5 minuuttia.
Ripottele keittoon runsaasti lehtikorianteria ja tarjoa paksun jogurtin kanssa.

16 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä tämä keitto, vaikken kukkakaalista ( vielä) pidäkkään, mutta menee ehdottomasti kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei pidä kukkakaalista, tällä on hyvä aloittaa. Mausteita on niin paljon, että kukkakaali ei ensimmäisenä maistu :)

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä, tykkään jo valmiiksi makumaailmasta ja tässä hieno uusi tapa tehdä aineksista jotakin erilaista. Kiitos, meni kokeilulistalle!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Juuri sellainen, jota on aina pakko ottaa "vähän lisää" :)

      Poista
  4. Ooh, ihanan maukasta - intialaiset mausteet ovat aina mieleen. :)

    VastaaPoista
  5. Siinäpä on keitto, joka sopii minun makuhermoilleni! Kukkakaali maistuu hyvältä intialaisissa mausteissa keitossa ja padassa.

    VastaaPoista
  6. Kiva keitto ja ihanat mausteet siinä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto lämmittää myös kivasti, kun on sateista ja sumuista. Outoa näin helmikuussa!

      Poista
  7. Kuulostaapas hyvältä! Intialaiset mausteet ja kukkakaali ovat olleet kovassa käytössä meidänkin kettiössä tänä talvena!

    VastaaPoista
  8. Tämä maistuisi minulle ihan varmasti. Rakastuin Chilessä korianteriin, siellä sitä pantiin melkein kaikkiin ruokiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korianterista joko pitää tai ei tai oppii pitämään. Ennen en niin välittänyt korianterista, mutta nyt sitä on välillä ihan pakko saada.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...