Tämän leipäreseptin opiskeluajoiltani olin jo melkein unohtanut. Leipä kohoaa leivinjauheen ja soodan voimin, siksi se on nopea ja superhelppo. Puolukka tekee leivästä mehevän ja se on oikein maukas vielä seuraavanakin päivänä. Kukkaruukussa valmistettuna ja sellofaaniin kääräistynä se on kaunis joulutuliainen.
Toinen helppo joululeipäresepti löytyy täältä.
Helppo puolukkaleipä
2 dl ruisjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 ½ dl piimää tai jogurttia
½ dl siirappia
½ dl survottuja puolukoita
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa saviruukku leivinpaperilla. Ruukun tulee olla puhdas ja käyttämätön, halkaisija n. 13 cm. Jos teet leivän vuokaan (tilavuus litran), voitele se.
Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään.
Sekoita piimä, siirappi ja puolukat keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän.
Painele taikina ruukkuun tai vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 40 minuuttia.
Hauska idea toi kukkaruukku!
VastaaPoistaLumiset kuvasi ovat ihanat! Kiva leipä ja valmistus:-)
VastaaPoistaKivan näköinen idea ja varmasti hyvä leipäkin. Ehkä tuohon pitäisi ostaa uusia kukkapurkkeja, ei niitä vanhoja komeron nurkasta, vai?
VastaaPoistaLumikuvat ovat aika kutsuvan ja kodikkaan näköisiä pihakuvia.
Tunnelmallisia pihakuvia <3 Onpa kiva ajatus tehdä leipä ruukkuun!
VastaaPoistasun koko blogissa ihania kuvia ja tunnelmia!!
VastaaPoistaElina: Kukkaruukussa leipä kohoaa tosi kauniiksi.
VastaaPoistaYaelian: Kiitos jälleen :)
Katriina: Juu, uusia pitää kukkaruukkujen olla.
Saila: Pihaan alkaa pikkuhiljaa keräytyä lumivuori.
Kulkija: Kiva, kun löysit tänne ja kiitos ;)
Ihana idea paistaa leipä kukkaruukussa! Tein kerran puolukkaleivän, mutta siitä tuli jotenkin kamalan kova. Laitoin ehkä liikaa jauhoja tai jotain. Tällä ohjeella voisikin kokeilla, pidin nimittäin puolukan mausta leivässä.
VastaaPoistaSolen: Tätä kannattaa kokeilla ;)
VastaaPoista