sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Helppo puolukkaleipä


Tämän leipäreseptin opiskeluajoiltani olin jo melkein unohtanut. Leipä kohoaa leivinjauheen ja soodan voimin, siksi se on nopea ja superhelppo. Puolukka tekee leivästä mehevän ja se on oikein maukas vielä seuraavanakin päivänä. Kukkaruukussa valmistettuna ja sellofaaniin kääräistynä se on kaunis joulutuliainen.

Toinen helppo joululeipäresepti löytyy täältä.



Helppo puolukkaleipä

2 dl ruisjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

2 ½ dl piimää tai jogurttia
½ dl siirappia
½ dl survottuja puolukoita


Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa saviruukku leivinpaperilla. Ruukun tulee olla puhdas ja käyttämätön, halkaisija n. 13 cm. Jos teet leivän vuokaan (tilavuus litran), voitele se.
Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään.
Sekoita piimä, siirappi ja puolukat keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän.
Painele taikina ruukkuun tai vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 40 minuuttia.


8 kommenttia:

  1. Lumiset kuvasi ovat ihanat! Kiva leipä ja valmistus:-)

    VastaaPoista
  2. Kivan näköinen idea ja varmasti hyvä leipäkin. Ehkä tuohon pitäisi ostaa uusia kukkapurkkeja, ei niitä vanhoja komeron nurkasta, vai?

    Lumikuvat ovat aika kutsuvan ja kodikkaan näköisiä pihakuvia.

    VastaaPoista
  3. Tunnelmallisia pihakuvia <3 Onpa kiva ajatus tehdä leipä ruukkuun!

    VastaaPoista
  4. sun koko blogissa ihania kuvia ja tunnelmia!!

    VastaaPoista
  5. Elina: Kukkaruukussa leipä kohoaa tosi kauniiksi.
    Yaelian: Kiitos jälleen :)
    Katriina: Juu, uusia pitää kukkaruukkujen olla.
    Saila: Pihaan alkaa pikkuhiljaa keräytyä lumivuori.
    Kulkija: Kiva, kun löysit tänne ja kiitos ;)

    VastaaPoista
  6. Ihana idea paistaa leipä kukkaruukussa! Tein kerran puolukkaleivän, mutta siitä tuli jotenkin kamalan kova. Laitoin ehkä liikaa jauhoja tai jotain. Tällä ohjeella voisikin kokeilla, pidin nimittäin puolukan mausta leivässä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...