Tämä taivaallisen hyvä suklaapaistos kruunasi juuri aterian. Vuoan pohjalle asettelin päärynöitä, päälle levitin kakkutaikinaa, pinnalle ripottelin kaakao-sokeriseosta ja lopuksi hulautin kuumaa, kahvilla maustettua vettä. Veden ansiosta jälkiruoan reunoille ja pohjaan syntyi herkullinen kastike, jota kaikki kilvan lusikoivat annoksiinsa. Nyt on olo kylläinen.
(4–6:lle)
2 päärynää
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
50 g voita
1 dl maitoa
1 dl fariinisokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 ½ dl vettä
½ dl vahvaa kahvia
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele korkeareunainen, tilavuudeltaan 1 ½ litran uunivuoka.
Pese, kuori ja viipaloi päärynät. Aseta ne vuoan pohjalle.
Sekoita sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään kulhossa.
Sulata voi pienessä kattilassa. Kun voi on sulanut, nosta kattila pois levyltä ja lisää maito. Kaada seos kulhoon kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
Levitä taikina päärynöiden päälle.
Sekoita fariinisokeri, kaakao ja vaniljasokeri keskenään. Ripottele seos taikinan päälle.
Kiehauta vesi. Lisää mausteeksi kahvi ja kaada kuumana sokeriseoksen päälle. Siirrä vuoka heti uuniin.
Paista noin 40 minuuttia, kunnes taikina on pinnalta tikulla kokeiltaessa kypsää. Paistoksen reunoille ja pohjalle kuuluu muodostua kastiketta, joten älä kypsennä paistosta liian kauan.
Anna jäähtyä hetken aikaa. Siivilöi pintaan halutessasi tomusokeria ja tarjoa lämpimänä.
Kuvassa oleva paistos on ensimmäisestä kokeilusta. Tämän ohjeen mukaan valmistettu paistos kuohuu hieman reunoilta.
Tiedätkö, kun sanot "taivaallisen hyvää", niin en epäile yhtään!
VastaaPoistaKauniita kuvia ja mielenkiintoinen resepti. Tuo resepti menee kyllä ehdottomasti kokeiluun.
VastaaPoistaMielenkiintoista! Pitää joskus kokeilla.
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoistaPrinttasin juuri reseptin ja koepaistan täksi viikonlopuksi. Ajattelin tehdä sen meidän Suomi-koululaisten kanssa seuraavalla keittiövuorolla huhtikuussa. Lapset rakastaa leipomista ja tässä yksinkertainen ja nopeahko resepti.
Viimeksi 4.2. teimme Runebergintortut, jotka juuri ja juuri ehdimme saada valmiiksi tunnissa ja vartissa, jonka saimme keittiössä viettää.
Hyvää ja sydämellistä Ystävänpäivää sinulle.
Tarja
P.s) Talvikuvat on kyllä niin kauniita.
Nanna: Ei siis epäilyksen häivääkään ;)
VastaaPoistaErjuska: Kiva, jos kokeilet. Vie kyllä kielen mennessään.
Jokihakakokkaa: Tuo kuuman veden kaataminen taikinan päälle on aika erikoista, mutta lopputulos on kerrassaan herkullinen.
Tarja: Kyllä tästä lapset tykkäävät - kaikki, jotka suklaasta tykkäävät. Tosin minä en paljon suklaata syö, mutta tämä oli tosi, tosi herkkua.
Sinulle myös ihana ystäväni!
Onpas herkullisen näköinen ja kuuloinen jälkiruoka! Ja kauniita talvisia kuvia :)
VastaaPoistaON herkullinen! Ja kiitos!
PoistaOho! Sinä et syö suklaata? Että on toinenkin ihminen maailmassa, jolle se ei ole se überherkku? No meneekö sinulle salmiakki, marmeladi (vihreät kuulat) tai toffee, kuten minulle?
VastaaPoistaTalvi on mielenkiintoinen kuvattava. Kun on vaan valkoista. Että mistä saat värejä...? Muusta kuin valosta ja sinisistä varjoista? Sinä olet onnistunut hyvin.
Juu olen ihan outo lintu. Meitä on siis kaksi :) Minulle riittää yleensä yksi tai kaksi palaa suklaata. Voisin elää ilman suklaata, mutta EN ilman salmiakkia! Vihreät kuulatkin ovat hyviä, toffee si och så.
PoistaTalvikuvaus on aika haastavaa.
Oi, tuo kakku kuulostaa ihastuttavalta. Mulla olisi vielä pari vähän turhan kypsää päärynääkin tuolla...
VastaaPoistaJa eikun kokeilemaan - vie kielen mennessään!
PoistaTämän ohjeen kopioin minäkin tulevia vierastarjoiluja ajatellen. Vaikuttaa täydelliseltä jälkiruoalta talvipäivään.
VastaaPoistaJa kuvat ovat taas uskomattoman kauniita!
Juuri talvipäivänä tosi herkullista tarjottavaa.
PoistaKiitos jälleen Katriina ;)