maanantai 27. helmikuuta 2012

Lihapata


Pataruoat ovat talvella niin käteviä. Padan muhiessa liedellä, ehtii hiihtää tai ulkoilla pitkän lenkin. On mukava palata kotiin, kun ruoka on valmiina vain lisuketta vailla. Tein edellisellä kerralla tälle padalle nopeaa couscousia, mutta eilen keittelin ohrahelmiä – nopeita nekin. Osa tykkäsi ruoasta enemmän couscousin kanssa, minun mielestäni juuri ohra oli paras lisuke.

Lihapata
6–8:lle

800 g naudan ja/tai porsaan suikalelihaa
2 rkl öljyä
3 porkkanaa
2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
2 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta tai cayennepippuria
ripaus kanelia
2 tl suolaa
400 g tomaattimurskaa
1 prk kikherneitä (tai n. 3dl keitettyjä)
150 g kuivattuja luumuja
n. 3 dl vettä


Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
Ruskista lihat padassa öljytilkassa useassa erässä. Siirrä ruskistetut lihat toiseen astiaan odottamaan.
Pese, kuori ja viipaloi porkkanat.
Kuori ja lohko punasipulit ja valkosipulinkynnet.
Lisää pataan öljyä ja kuullota kasvikset. Lisää kaikki mausteet ja sekoittele hetken aikaa.
Lisää kasvisten joukkoon ruskistetut lihat, tomaattimurska, huuhdotut ja valutetut kikherneet ja luumut.
Lisää vesi, sekoita ja hauduta 2–3 tuntia.
Tarjoa couscousin tai ohran kanssa.





12 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun on liaa ja papuja (tai herneitä), se täyttää vatsan todella ja pitkäksi aikaa. Näyttää todella herkulliselta! Minulla taitaakin olla jäljellä kuivattuja kikherneitä, ne voisikin käyttää tähän. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, että liha ja pavut täyttävät – varmasti nälkä lähtee!

      Poista
  2. Kyllä, talvella ovat pataruoat käteviä ja lämmittäviä. Ja ohra on yksi suosikki lisuke minulla. Tuttuja kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patoja on siksikin kiva tehdä, että niissä voi käyttää luovuutta.
      Ai sinullekin tuttu. Itse en ole käynyt sisällä lainkaan.

      Poista
  3. Kiitos vinkistä!
    Meillä löytyykin naudanlihasuikaleita ja paputölkki kaapista, laitan padan muhimaan.
    On nimittäin taas lumityöt edessä ja mikäs sen mukavampaa, kun on ruoka sitten valmiina.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vinkistä!
      Voi tätä lumen määrää. Nyt se sitten sulaa ja äsken tulivat kattotikkaatkin alas. Onneksi kukaan ei ollut alla.
      Hyvää viikonloppua :)

      Poista
  4. Kyllä, pataruoat ovat talven parasta evästä! Minä tein sunnuntaina hirvenlihasta uunipataa, joka muhi matalalla lämmöllä meheväksi aurajuustolla maustetussa kermassa kasvisten kanssa... ei mitään dieettiruokaa, mutta TÖRKEÄN hyvää :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirvenliha on minusta myös todella hyvää. Kunpa sitä saisi useammin.

      Poista
  5. Voi, miten herkullista.. Ja jälleen noita ihania kuvia..

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköinen, ja varmasti makuinen ja tuoksuinen pata. Talvipäivien pelastus! Ja taas kerran kauniita kuvia. Aurinkoa viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tuoksukin oli loistava!
      Kiitos Tiina, sinulle myös aurinkoista viikonloppua! Aurinko jo pilkisteli tänään :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...