(St. Dalfourin valikoimista löytyy kumkvattihilloa.)
Appelsiini-kumkvattikastike
3–4:lle
1 appelsiini
25
g voita
½
dl fariinisokeria tai muscovadosokeria
½
dl appelsiinimehua
1
rkl kumkvattihilloa
Fileoi
appelsiini: leikkaa appelsiinin päistä pois pienet viipaleet ja
leikkaa terävällä veitsellä kuori reilusti irti. Leikkaa sen
jälkeen jokainen lohko yksitellen irti kalvojen välistä ja
paloittele lohkot.
Sulata
voi paistinpannulla tai laakeassa kattilassa keskilämmöllä.
Lisää
sokeri ja sekoita, kunnes se on melkein sulanut.
Lisää
appelsiinimehu ja kumkvattihillo, sekoita ja kiehauta seos.
Keitä
muutama minuutti, kunnes kastike sakenee.
Lisää
appelsiinipalat ja tarjoa kuumana jäätelön kanssa.
Keväthanget II
Vielä kuvia hiihtoladun varrelta. Nyt luulen, että tämän vuoden hiihdot on hiihdetty. Tervetuloa kevät!
No en ole kyllä ikinä kumkvattia maistanut. :D Mutta tuo jäätelökuva näyttää niin herkulliselta, että ehkäpä pakko kokeilla! ^^
VastaaPoistaJäätelöannos vei kielen mennessään :)
PoistaKumkvatit ovat kyllä ihania! Ystäväni pihalla kasvaa muutama kumkvattipuu ja Tel Avivin pääsairaalan edessä on monen monta kumkvattipuuta,,mutta ne kumkvatit poimittiin niistä ennenkuin ehdin maistella;D
VastaaPoistaMitenkäs muuten israelilaiset käyttävät yleensä kumkvatteja? Olisipa hauska poimia niitä suoraan puusta :)
PoistaSalaatteihin ,ohuiksi siivuiksi viipaloituna ..mutta enimmäkseen kyllä hilloihin..Vanilja sopii hyvin seuraksi:)
VastaaPoistaTuoreina ovat melko kalliita täällä, mutta muutaman raaskii kyllä ostaa, joten salaattiin kokeilen ensi kerralla.
PoistaKyllä minut vie mennessään tuo viimeinen hiihtolatukuva: sinne painelisin, jos mukana olisin:)
VastaaPoistaMuutamassa päivässä ovat lumet sulaneet silmissä. Ei ole laduille enää menemistä.
Poistanaminami hyviä leivonnaisia
VastaaPoistaKiitos! Herkkuja monenmoisia.
PoistaMeillä Helsingissä kutsuttiin köksön tunniksi ��
Poista