keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Mausteinen linssikeitto


Välillä kaipaan lempeästi lämmittävää ja mausteista ruokaa, silloin teen tätä keittoa. Punaiset linssit muuttuvat keitettäessä kellertäviksi, mutta tomaattien ja porkkanan ansiosta keitosta tulee syvän oranssia.

Mausteinen linssikeitto
4:lle

3 dl punaisia linssejä
1 porkkana
1–2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 tl currya
½–1 tl jauhettua chiliä
ripaus kardemummaa
pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
tai ripaus jauhettua
1 l vettä
400 g tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa
1 ½ tl sokeria
1 tl suolaa

1 rkl sitruunamehua

Tarjoiluun kurpitsansiemeniä

Huuhdo linssit ja liota kylmässä vedessä sillä aikaa, kun käsittelet kasviksia.
Kuori ja kuutioi sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkana.
Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota kasviksia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
Lisää curry, chili, kardemumma ja raastettu inkivääri tai jauhettu ja sekoita hetken aikaa.
Lisää vesi, tomaattimurska, kookosmaito, valutetut linssit, sokeri ja suola ja kiehauta. Hauduta matalalla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja linssit ovat kypsiä.
Soseuta keitto ja mausta sitruunamehulla. Tarkista maku.
Ripottele keittoannosten pinnalle kurpitsansiemeniä sellaisenaan tai paahdettuina.




20 kommenttia:

  1. Miten ihanan väristä keittoa! Ja ihana on muuten kulhokin. Kiitos keiton väritysvinkistä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit piristävät, niin ruoissa kuin astioissakin.

      Poista
  2. Herkullisen näköinen keitto on juuri tätä aikaa. Tätä voisin kokeilla ensi viikolla. Kauniit astiat muuten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä keitto, kannattaa kokeilla.

      Poista
    2. Hyvää oli, korvasin sitruunan Avocado Lemon Zest öljyllä valmiin annoksen pinnalle!! Se on muutenkin taivaallista öljyä !!

      Poista
    3. Öljy kuulostaa ihanalta. Katson ensi kerralla kaupasta ja kokeilen mielelläni :)

      Poista
  3. tämä näyttää tosi herkulliselle! pitääkin josksu kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Linssikeitto on tosi hyvää,ja tämä sinun niin kauniin värinen ja takuulla herkullinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään muistakin linssikeitoista, mutta tämä on lempparini.

      Poista
  5. Pakko kehua, että niin aurinkoväri, vaikka kaikki muutkin sen jo taisivat sanoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään ei aurinko täällä paistanut, joten kiva avata ruutu ;)

      Poista
  6. Minäkin ihastelen tuota väriä. Täydellinen kevättalven keitto!

    Arvaa, mitä meidän perhe saa huomenna aamupalaksi? Jääkaappisämpylöitä tiedät-kyllä-kenen ohjeella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten sitä selviäisikään ilman värejä!

      Kivaa! Aamulla lämpimät sämpylät ovat kyllä parhautta :)

      Poista
  7. Heti piti käydä kurkistamassa, onko laatikossa linssejä. Oli vain vihreitä. Äh ;-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreillä linsseillä maku voisi olla ihan hyvä, mutta väriterapeuttinen vaikutus jäisi puuttumaan. Nyt kauppalistaan kirjoittamaan punaisia linssejä :)

      Poista
  8. Moi!
    Tein tätä toissapäivänä ja oli herkullista! Pientä omaa sovellusta oli reseptin suhteen, mutta hyvin lähellä kuitenkin...

    VastaaPoista
  9. Onpa herkulliset kuvat, houkuttavat kokeilemaan ohjetta. Kiitos jälleen!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...