Sienisaaliini kääriytyi pieniksi paketeiksi. Napsasin puutarhasta pitkäksi venähtäneitä mangoldeja, varret leikkasin pannulle sienien ja sipulin kanssa ja lehdet ryöppäsin vedessä. Sitten vain kiepautin sienet lehtien suojiin ja paistoin kääryleet kevyesti voissa. Aikamoisia herkkupaloja.
Mangoldi-sienikääryleet
4:lle
1
salottisipuli
1
l metsäsieniä
8
mangoldin lehteä ja lehtiruotia
2
rkl voita
½
tl suolaa
ripaus
mustapippuria
(1
rkl balsamicokastiketta)
Kuori
ja hienonna sipuli.
Puhdista
sienet ja hienonna ne.
Leikkaa
mangoldin varret ja paloittele ne.
Kiehauta
vettä ja ryöppää mangoldin lehdet. Muutama minuutti riittää.
Nosta lehdet reikäkauhalla kattilasta ja valuta.
Haihduta
sienistä neste paistinpannulla keskilämmöllä. Kun neste on
haihtunut, lisää pannulle voi, hienonnetut sipulit ja paloitellut mangoldin
varret. Paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Mausta seos suolalla
ja pippurilla.
Jaa
täyte mangoldin lehdille, taita lehden reunat täytteen päälle ja rullaa.
Lisää
pannulle vielä hieman voita ja paista kääryleet kevyesti.
Valuta
halutessasi kääryleille balsamicokastiketta.
Tarjoa
alkupalana tai pienenä suolapalana noutopöydässä.
No nyt viimeistään toivon, että mangoldin viljely olisi onnistunut. Ensi vuonna toivottavasti parempi onni.
VastaaPoistaEnsi vuonna sitten! Minäkin toivon parempaa onnea monille viljelykselleni ensi vuonna. Oli niin viileä kesä, että kaikki eivät ihan onnistuneet.
PoistaTodella herkullisen oloinen resepti ! Täytyy kokeilla :)
VastaaPoistaPostauksesi saavat aina hyvälle tuulelle. Kiitos niistä :)
Olet hyvä kirjoittamaan ja pitämään blogia. Juttujasi on mukava lukea. Odotan aina innolla uutta postausta sinulta.
Hyvää viikkoa sinulle ! :)
T. 15-vuotias tyttö
Voi kiitos paljon, olet suloinen! Tällaiset kommentit kannustavat jatkamaan blogin pitoa :)
PoistaKuulostaa taivaallisen herkulliselta!
VastaaPoistaOli tosi herkkua. Toivottavasti koriin kertyisi pian myös tatteja. Luulen, että ne sopisivat myös ihanasti kääryleiden täytteeksi.
PoistaHerkullisen näköistä ja kuuloista!
VastaaPoistaOlivat tosi herkullisia :)
PoistaJa nyt heti kasvimaalle mangoldia hakemaan.
VastaaPoistaKiitos herkullisesta ohjeesat.
Ole hyvä! Ihanaa hakea kasvimaalta tuoretta vihreää :)
PoistaTodella kiva idea! itsellä ei Mangoldia takapihalla kasva, mutta tätä voisi silti kokeilla jos joku (äitini siis;)) toisi kasan sieniä mökkireissulta kaupunkiin minulle herkuteltavaksi :)
VastaaPoistaOlen monena kesänä kasvattanut mangoldia isossa ruukussa. Punaruotinen mangoldi on ruukussa todella kaunis. Kannattaa kokeilla ensi kesänä.
PoistaEiköhän se joku tuo sinulle sieniä pian ;) niitä nimittäin taitaa tänä syksynä tulla paljon.
Olen jo pitkään miettinyt, että oletko käynyt Hakunilan koulun musiikkiluokkien konserteissa ? Aivan kuin olisin nähnyt sinut siellä, mutta en ole täysin varma.
VastaaPoistaItse käyn musiikkiluokkaa Hakunilan koulussa.
Olet oikeilla jäljillä :) Konsertit ovat olleet mahtavan hyviä. Terveiset vaan Puhakaiselle! Kerronko Benille terveisiä?
PoistaToki. Poikasi näytteli todella hyvin musikaalissa ! :)
PoistaHyvää kesän jatkoa koko perheellesi ja hyvää lukion aloitusta Benille :)
Tuota täytyy tehdä joskus;mangoldia saa melkein aina torilla täälläpäin.Metsäsieniä tosin en täällä löydä mutta muita sieniä sitten...
VastaaPoistaMuistankin, että sieltä saa hyvin mangoldia. Muillakin sienillä tulee varmasti hyvää :)
PoistaIhana postaus. Inspiroiduin. Jonkun aikaa on jo ollut sellainen kesän lopun fiilis ja into kesäruokiin vähässä. Mutta nämä aivan käsittämättömän kauniit vihreät kuvat toivat kesän takaisin....ainakin minulle. Kiitos! Pakko kokeilla tätäkin respetiäsi :)
VastaaPoistaKiva, että inspiroiduit ja hauskaa, jos kokeilet!
PoistaNerokas idea :) Näyttää erittäin hyvältä !
VastaaPoistaLuuletko,että maistuisi perheen pienimmällekin,joka on 5-vuotias ? Hän on maistanut sieniä ja pitää niistä kovasti.
Luin uusimmasta postauksestasi,että olet sairaana. Paranemisia ja jaksamisia sinulle !
Jos pikkuisesi tykkää sienistä, niin luulen, että pikku paketit maistuisivat.
PoistaKiitos paljon, alan jo voida paremmin :)
Hehheh, kun väsyneillä silmillä katselee kauniitakin kuvia, alkaa tulla harhanäkyjä: ihan himppasen pohdin, miksi olet laittanut kääryleet kiinni kuminauhoilla, kunnes tajusin, että punainen "naru" onkin mangoldin keskiruoti :-D
VastaaPoistaHerkullinen ohje tämäkin. Kokeilen!
Hih, vai että kuminauhoilla ;)
PoistaOli herkkua, kannattaa kokeilla!