sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Marinoidut paistetut silakat


Pian on vappu ja silloin maistuvat erilaiset sillit ja silakat. Nämä silakat paistetaan ensin pannulla, siirretään laakealle vadille ja kaadetaan marinadi päälle. Muutaman tunnin kuluttua herkku on valmista tarjoiltavaksi. Ihana suolapala leivän päällä tai noutopöydässä!

Marinoidut paistetut silakat
4–6:lle

1 kg silakoita tai 600 g perattuja silakoita
2 rkl voita
½ tl suolaa

Marinadi
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl öljyä (aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
nippu timjamia
1–2 salottisipulia
2–3 aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)

Perkaa silakat ja paista ne voissa. Ripottele paiston aikana pintaan suolaa.
Siirrä kalat laakealle vadille.
Sekoita keskenään etikka, öljy, suola ja pippuri.
Irrota timjamin lehdet varsista, viipaloi sipuli renkaiksi ja paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita ne marinadiin.
Kaada marinadi lämpimien silakoiden päälle.
Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Tarjoa noutopöydän suolapalana tai ruisleivän päällä.


Kyyhkylän kartano

Sain viettää upean kuntoremonttiviikon Kyyhkylän kartanossa Mikkelin lähellä. Nautin kartanomiljööstä, upeista maisemista, kevään heräämisestä ja monipuolisesta liikunnasta mukavien ihmisten kanssa. Mainio irtiotto arjesta!







Eräänä iltana lähdin ihailemaan ympäröivää maisemaa. Pellon reunaa kulkiessani, ylitseni lensi kurkipari. Ne kaartoivat pellolle ja pitivät siellä mahtavaa konserttia. Sain napattua kuviakin, mutta voi kunpa olisi kunnon zoom-linssi.










14 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta :)
    Viikkosi vaikuttaa kuvien perusteella ihanalta. Ottamasi kuvat ovat upeita!
    Vappua odotankin jo innolla — pieni irtiotto koulusta ja valtakunnallisista :)
    Hyvää alkavaa viikkoa sinulle! :)
    /16-vuotias tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikkoni oli kerrassaan loistava!
      Kun kevät on ollut näin myöhässä, tuntuu hassulta, että vappu on jo ensi viikolla. Uskottava on. Kiva tauko sinullekin ja seuraavalla viikolla jälleen pieni paussi, kun on helatorstai. Hyviä kevätpäiviä sinulle!

      Poista
  2. Muistan että meillä kotona lapsuudessani oli tuon tapaisia silakoita,jotka olivat mulle tosi herkkua:)Kutsuimme niitä etikkasilakoiksi,mutta nuo sinun silakkasi ovat jo paljon paljon hienommat ja varmaan paremmatkin;D Toivottavasti kevät nyt pian jo tulee kunnolla teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kevät etenee joka päivä. Hitaasti, mutta varmasti :)

      Poista
  3. Marinoidut paistetut silakkapihvit ovat maailman suurinta herkkua!

    VastaaPoista
  4. Oi kuinka herkullista silakan ystävälle -siis minulle!
    Ja ihana otin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, muitakin silakan ystäviä :)
      Tuo otin on takorautaa ja sarjaan kuuluu myös veitsi ja lusikka.

      Poista
  5. Oijoi mikä silakkaherkku! Resepti meni heti muistiin!

    VastaaPoista
  6. Silakka on tosiaan ihan parasta ruokaa! Ja kauniit on kuvat taas. Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä, silakasta saa loihdittua vaikka mitä ihanaa.

      Poista
  7. Nuo silakat on kyllä hyviä, nam..Kauniita kuvia. Tuo tolpannokassa oleva pallo on kuin maapallo:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minullekin tuli pallosta ensimmäisenä mieleen maapallo :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...