tiistai 21. huhtikuuta 2015

Raparperisima

Sima

Nyt on aika tehdä simaa! Chez Jasun blogissa oli niin kivat simajutut, että sain potkua laittaa kuplajuoman riittävän ajoissa valmistumaan. Pakastimen tyhjennysoperaatio on edelleen käynnissä ja niinpä simaan päätyivät loput viime kesän raparperit. Valutetuista raparpereista keitin vielä kiisselin ja kopsautin toiseksi viimeisen mansikkarasian sisällön kuuman valmiin kiisselin joukkoon. Se jäähdytti kiisselin nopeasti ja päästiin melkein heti lusikoimaan sitä. Kesästä haaveilu alkoi saman tien.

Raparperisima

1 kg raparperia paloiteltuna
pala inkivääriä tai vaniljatanko
4 l vettä
3 dl sokeria
3 dl fariinisokeria
nippu sitruunamelissaa
1/5 tl hiivaa (1 ml)

Pulloihin
sokeria
rusinoita

Kiehauta puolet vedestä, lisää rapaperipalat, viipaloitu inkivääri tai halkaistu vaniljatanko. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
Mittaa sokerit isoon astiaan. Kaada raparperimehu siivilän läpi sokereiden päälle. Sekoita, kunnes sokerit ovat sulaneet.
Lisää loppu vesi ja sitruunamelissan oksia.
Sekoita hiiva tilkkaan kylmää vettä ja lisää se kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen juomaan.
Peitä astia kannella ja anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokauden ajan.

Siivilöi sima toiseen astiaan ja pullota. Lisää jokaiseen pulloon noin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot tiiviisti ja siirrä jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Siihen kuluu aikaa muutamasta päivästä viikkoon.





5 kommenttia:

  1. Pitäsiköhän minunkin tyhjentää raparperit simaämpäriin? Olin suunnitellut inkiväärisimaa, mutta taidanpa tehdä raparperi-inkiväärisimaa. Kiitos inspiksestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhassa punertavat jo uudet raparperit, joten on tosi kätevää tässä vaiheessa käyttää viimevuotiset raparperit pois.
      Hienoa, jos inspis lähtee kiertämään ;)

      Poista
  2. Ihanat simapurnukat! Kyllä, nyt tässä kevätauringossa touhusssa sima olisi just sopiva janojuoma...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nuo purnukat ovat tosi ihanat, meidän vakiosimapullot :) Sain ne kauan sitten äidiltäni.

      Poista
  3. "I'm always on the lookout for new and delicious menu options, and I recently stumbled upon Mcdonalds Menu singapore. I was immediately impressed by the wide variety of items on the menu, as well as the clear and easy-to-navigate website. I especially enjoyed browsing the photos of the food, which made me even more hungry! I'm definitely planning to order from McDonald's soon, and I highly recommend checking out their website to see what all they have to offer."

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...