perjantai 5. maaliskuuta 2010

Kesä edelleen mielessä



Kävin tänään hypistelemässä siemenpusseja taimimyymälässä ja muutama jo tarttuikin matkaani. Ihanaa, saan sormet pian multaan! Viikonlopun aikana pasuunakukka (Brugmansia) sekä sinisarja (Agapanthus) pääsevät sisälle kylmäkellarista. Toivottavasti ovat nukkuneet hyvät talviunet, jotta jaksaisivat kukkia. Jälkimmäinen suureksi ihmeekseni kukkikin viime kesänä upealla valkoisella kukinnolla, mutta pasuuna sen kun kasvoi ja kasvoi, kukkia ei näkynyt. No, komea se oli ilman kukkiakin, en voi moittia. Monet kasvit kelpaavat minulle ilman kukintoakin. Lehtimuodot, vihreän eri sävyt ja kasvin habitus ovat minulle merkityksellisiä.


Tämä pastasalaatti sopii tarjottavaksi minä vuodenaikana tahansa, mutta ainakin ajatuksissa se maistuu parhaimmalta ulkona puutarhassa luumupuiden alla tai auringon lämmittämällä parvekkeella.

Pastasalaatti
4:lle

3 dl pastaa
muutama kesäsipulin varsi tai purjoa
1 omena
100 g savukinkkua kuutioituna tai juustoa esim. vahvaa cheddaria
1 dl pakastemaissia hieman sulatettuna
1 dl tuoreita sokeriherneen palkoja (tai pakastettuja)
pieni nippu rucolaa
2 rkl pinjansiemeniä

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kypsä pasta kylmällä vedellä lävikössä.
Paloittele kesäsipulin varret tai purjo. Kuutioi omena.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
Sekoita kaikki salaattiainekset varovasti keskenään.

Kastike:
1 dl kermaviiliä
1 tl sokeria
1 - 2 tl sitruunamehua
½ tl sinappia
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna

Sekoita kermaviilin joukkoon muut aineet.
Tarkista maku.
Sekoita kastike salaatin joukkoon tai pane tarjolle erikseen.



Olen kovin ilahtunut saamastani palautteesta ja uusista lukijoista! Tuntuu erityisen kivalta, jos olen voinut kuvillani ja ohjeillani piristää jonkun päivää.

12 kommenttia:

  1. Sinun ohjeesi ja kuvasi todellakin piristävät! Olet taidokas kuvaaja ja ohjeesi tuovat veden kielelle. Kiitos pastasalaatin ohjeesta; Olen aika huono keksimään ruokaisia salaatteja ja nyt taisi tulla uusi ohje kotikokeiluun :) Siemenpusseja hypistelin minäkin ja ostinkin muutamia kukkien ja hyötykasvien siemeniä esikasvatusta ajatellen.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Lumiomena! Mullan tuoksua siis tiedossa.

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia ja tuo toivon siitä että muutaman kuukauden päästä saa tosiaan olla luonnossa nauttimassa ruokailusta.Eli pastasalaatti eväskoriin ja merenrantaan nauttimaan, kiitos ohjeestasi Omenaminttu.

    VastaaPoista
  4. Marie, ihana ajatus tuo eväskori! Haistan jo meren tuoksun ;)

    VastaaPoista
  5. Tulin vastavierailulle ja ilahduin! Kauniita kuvia ja samanhenkisiä ajatuksia. Liityin lukijaksesi ja toivottelen kivaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania tunnelmia ja kuvia sinulla täällä Omenaminttu! Lettupostaus varsinkin oli valloittava kokonaisuudessaa. Totta, että jokaisella varmaan on oma lettumuistonsa. Minulla ne liittyvät äidinäitiini, mammaani.

    VastaaPoista
  7. Merituuli, kiva että löysit tänne. Ihana nimi sinulla :)

    VastaaPoista
  8. Ihanan raikas blogi ja upeita kuvia! Piipahdin tänne Sillä Sipulin kautta, täytyykin tulla tutustumaan paremmalla ajalla :)

    VastaaPoista
  9. minä olen voinut jo jonkin aikaa laittaa käteni multaan ja aloittaa siementen kylvön, mutta täällä etelä-Ranskassa alkaakin kasvukausi vähän Suomea aikaisemmin. kylvämäni tomantit alkavat jo näyttää päätään ja kevät tuntuu olevan lähellä, vaikkakin tänä yönä saimme yht'äkkiä roppakaupalla lunta - mikä on todella harvinaista meillä päin, toinen kerta tänä talvena.

    VastaaPoista
  10. Oo, viesti etelä-Ranskasta!!! Sinne halajaisin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...