sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Yrttikuorrutettu kala ja auringonkukkapelto


Inarista saakka kalastetut harjukset saivat yrttitarhasta poimimastani sekoituksesta maukkaan kuorrutuksen. Paljon silputtuja yrttejä, murusteltua leipää ja pinjansiemeniä ja helppo kala-ateria - se on siinä.


Yrttikuorrutettu kala

n. 400 g ruodotonta vaalealihaista kalaa fileinä
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria


Kuorrute:
1½ dl murusteltua vaaleaa leipää
½ tl suolaa
2 rkl parmesaaniraastetta
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl pinjansiemeniä
1 dl hienonnettuja tuoreyrttejä (esim. persilja, timjami, rakuuna, oregano, basilika)


Asettele kalafileet voideltuun uunivuokaan. Valuta fileille sitruunamehua ja ripottele suolaa sekä hieman pippuria.
Sekoita kulhossa murusteltu leipä, suola ja juustoraaste. Sekoita joukkoon öljy ja sitten hienonnetut pinjansiemenet sekä yrtit.
Levitä kuorrute kalafileille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja kuorrutus kullanruskeaa.


Nuoriso halusi taitella pöytään hehkuvan oranssit servetit ja mikäs sen paremmin sopiikaan syksyyn. Pöydässä vielä upeita viimeisiä auringonkukkia, jotka poimin läheiseltä pellolta auringon lähetellessä himmenevään iltaan lämpöisiä säteitään.




3 kommenttia:

  1. Namskis - sekà kuvista ettà kalaohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt samanlaista kalaa ja pidin siita todella! Tuoreet yrtit tuovat ihanaa makua ja tuoksua ja sopivat kalalle niin hyvin!

    VastaaPoista
  3. Lissu: Oli namskis :)
    Maria: Yrtit tosiaan sopivat ihanasti kalalle.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...