Osallistuin Pauligin järjestämään Makuparit-kilpailuun. Paulig lähetti kilpailuun osallistujille laatikollisen ihania kahveja ja jollekin mieluisalle kahville tuli keksiä makupari. Minulle kahvin valinta oli heti selvä - Kenya. Makupariksi kehkeytyi suussasulavan mehevä mustaherukkainen suklaakakku täytteenään banaania ja mustaherukkahilloa.
Näiden saatesanojen siivittämänä lähetin kilpailureseptini:
Kenialainen kahvi herättää minussa paljon ihania muistoja
nuoruudestani, jonka sain viettää kyseisessä maassa. Nautimme usein
iltapäiväkahvin varjoisalla terassilla suojassa trooppiselta auringolta.
Jos ei ollut kahvileipää tarjolla, mitä parhain kahvin seuralainen oli -
banaani. Ei ihan mikä tahansa banaani, vaan sellainen pieni, makea ja
ei missään tapauksessa ylikypsä. Tähän suklaakakkuun aromikkaan Paulig
Kenya -kahvin makupariksi halusin liittää banaanin ja niin se päätyi
paraatipaikalle täytteeseen sekä koristeeksi. Poimin kahvin vivahteista
myös vahvistusta hieman marjaiselle maulle, ja siksi kakkutaikinan sekä
kakun täytteen mehevöittäjänä on mustaherukkahilloa.
Mehevä suklaakakku
10:lle
(Sopii myös keliaakikolle)
10:lle
(Sopii myös keliaakikolle)
Taikina:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
1 dl mustaherukkahilloa
1 ½ dl perunajauhoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
Täyte:
2 banaania
1 tl sitruunamehua
2 rkl mustaherukkahilloa
Päälle:
1 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 banaani tähdiksi leikattuna
kuorellisia manteleita
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele ja jauhota kaksi irtopohjaista kakkuvuokaa (halkaisija 20 cm). Jos tarjoat kakkua keliaakikolle, muista käyttää jauhottamiseen gluteenitonta jauhoa tai vaikkapa mantelijauhetta.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kaada vaahdon joukkoon sulatettu jäähtynyt voi sekä mustaherukkahillo ja sekoita. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe sekä vaniljasokeri ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti käännellen. Kaada taikina kahteen vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Kakun tulee olla hieman löysä keskeltä, se jähmettyy jäähtyessään. Anna kakkujen jäähtyä hetken vuoissaan ja kumoa lautasille. Valmista kakkupohjat useita tunteja ennen tarjoilua tai edellisenä päivänä, silloin ne ovat parhaimmillaan.
Soseuta banaanit karkeasti haarukalla ja lisää joukkoon sitruunamehu ja mustaherukkahillo. Levitä täyte toiselle kakuista ja nosta toinen kakku päälle. Voit myös täyttää kakun mustaherukkahillolla ja viipaloiduilla banaaneilla.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto päällimmäiselle kakulle ja koristele veitsellä pilkotuilla manteleilla ja tähtimuotin läpi painetuilla banaanipaloilla.
Jos käytössäsi ei ole kahta samankokoista pyöreää vuokaa, paista taikina leivinpaperin päällä korkeareunaisella pellillä (n. 25 cm x 35 cm). Leikkaa kahteen osaan, kumoa toinen levy tarjoiluvadille, täytä, nosta toinen levy päälle ja kuorruta.
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
1 dl mustaherukkahilloa
1 ½ dl perunajauhoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
Täyte:
2 banaania
1 tl sitruunamehua
2 rkl mustaherukkahilloa
Päälle:
1 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 banaani tähdiksi leikattuna
kuorellisia manteleita
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele ja jauhota kaksi irtopohjaista kakkuvuokaa (halkaisija 20 cm). Jos tarjoat kakkua keliaakikolle, muista käyttää jauhottamiseen gluteenitonta jauhoa tai vaikkapa mantelijauhetta.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kaada vaahdon joukkoon sulatettu jäähtynyt voi sekä mustaherukkahillo ja sekoita. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe sekä vaniljasokeri ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti käännellen. Kaada taikina kahteen vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Kakun tulee olla hieman löysä keskeltä, se jähmettyy jäähtyessään. Anna kakkujen jäähtyä hetken vuoissaan ja kumoa lautasille. Valmista kakkupohjat useita tunteja ennen tarjoilua tai edellisenä päivänä, silloin ne ovat parhaimmillaan.
Soseuta banaanit karkeasti haarukalla ja lisää joukkoon sitruunamehu ja mustaherukkahillo. Levitä täyte toiselle kakuista ja nosta toinen kakku päälle. Voit myös täyttää kakun mustaherukkahillolla ja viipaloiduilla banaaneilla.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto päällimmäiselle kakulle ja koristele veitsellä pilkotuilla manteleilla ja tähtimuotin läpi painetuilla banaanipaloilla.
Jos käytössäsi ei ole kahta samankokoista pyöreää vuokaa, paista taikina leivinpaperin päällä korkeareunaisella pellillä (n. 25 cm x 35 cm). Leikkaa kahteen osaan, kumoa toinen levy tarjoiluvadille, täytä, nosta toinen levy päälle ja kuorruta.
Jos vesi nousi kielelle, käy äänestämässä Omenamintun mehevää suklaakakkua tästä. Kannattaa äänestää, sillä äänestäneiden joukosta arvotaan joku onnekas viettämään kahden hengen viikonloppulomaa Kämp-hotellissa ja herkutteluiltaa ravintola Chez Dominiquessa.
Kiva idea heti pohjasta alkaen, koristelukin yllätti:) Kävin heti äänestämässä, ja ihailin samantien Pauligin hyvää ideaa. Ruokablogit saavat samalla toivottavasti mukavaa näkyvyyttä.
VastaaPoistaSinä olet saanut viettää mielenkiintoisen nuoruuden! Olisi kiva kuulla siitä joskus enemmänkin.
Tosi kiva tuo Pauligin kampanja,kävin jo katsomassa.Kakkusi sekä näyttää että kuulostaa ihanalta!
VastaaPoistaKokonainen laatikollinen Pauligin kahveja,aah!
Katriina: Pauligin idea on aivan mainio!
VastaaPoistaOi kultainen nuoruus ;)
Yaelian: Ihanaa se oli, mutta arvaa tekeekö enää mieli?
Tosiaan laatikollinen tuli ja kisan jälkeen luvassa vielä läjäpäin kahvia, jee!
Ja sulla on taas nuo söpöliini banaanikoristeet!Ihanat!
VastaaPoistaVoi jestas, mikä kakku! Tuo uppoaisi kyllä meidän miehiin... Äänestin heti. Toivottavasti voitat, ja toivottavasti minäkin :-D
VastaaPoistaMahtava kakku ja todella kauniisti koristeltu. Olisin äänestänyt, jos sen olisi voinut tehdä olematta Facebookissa.......
VastaaPoistaHeidi
Nanna: Kiitos! Söpöliini banaanikoristeet ovat tyttäreni idea :)
VastaaPoistaIntopii: Kiitos! Onnea siis kummallekin ;)
Heidi: Kiitoksia!
Outoa, että äänestys on ainoastaaan fb:n kautta Siitä ei ole mitään mainintaa Pauligin sivuilla. Mutta kiitos, että olisit äänestänyt.
makoisan näköinen kakku, kävin äänestämässä :)
VastaaPoistaTein juuri äsken kurpitsajuustokakkua. Laitoin sen kylmään yöksi, enkä millään malttaisi odottaa, että saan maistaa!
Ihanaa viikonloppua sinulle!
Voih ja huoh mikä unelma! Mulla alkaa ensi viikolla parin viikon miniloma ja tarkoituksena olisi leipoakin jotain perheen iloksi. Kesä meni Norjassa töitä tehden ja nyt sitten työhommia kotimaassa. Mukavaa viikonloppua Sinulle!
VastaaPoistaÄänestin kakkuasi! Siinä oli ehdottomasti parhaat makuyhdistelmät! t. Kuukkelinainen Pudikselta
VastaaPoistaSolen: Kiitos, kiitos!
VastaaPoistaKurpitsajuustokakku kuulostaa todella hyvältä.
Samoin sinulle Solen ;)
Ekaterina: Onpa kiva pitää lomaa näin syksyllä. Norjan reissuanne seurailinkin :)
Hyvää sunnuntaita!
Kuukkelinainen: Sinä mestarileipuri, arvostan ääntäsi :)) Kiitos!
Ihana, ihana, ihana kakku! Harmittaa vähän, kun en ehtinyt itse tuohon kisaan osallistua, vaikka kutsuttiin, mutta en olisi varmasti keksinyt mitään tätä herkullisempaa!! :D Ja nuo saatesanat olivat oikein inspiroivat. Mukavaa sunnuntaita!
VastaaPoistaKävin heti äänestämässä. Tuo ohje on järkyttävän hyvän kuuloinen, hyvä etten samantien rynnännyt kauppaan ostoksille. Pakko leipoa, sormet jo syyhyää. Muutenkin mukava tuo kilpailu ja sinun saatesanasi toivat reseptiin maukkaan lisän. Saisipa tätä kakkua Keniassa :)
VastaaPoistaVesi nousi kielelle ja kävin äänestämässä jo heti lauantaina, mutta vasta nyt ehdin kommentoimaan. :) Aivan ihanasti olet kakun koristellutkin. Hieno idea tehdä banaanitähtiä.
VastaaPoistaOnnea kisaan! Toivottavasti voitat. :)
Sama minulla, ei päässyt äänestämään sinua, koska en kuulu Fb:n. Olen sitten hengessä mukana.
VastaaPoistaSinun reseptit ovat aina täysosumia.
Tää on tosi herkullisen oloinen, taidan kokeilla gluteenittomana, niin saan ite syödä kans. Täytyykin käydä tsekkaamassa tuo paulig linkki. Kenya kahvista minäkin pidän:)
VastaaPoistaItaliansalaatti: Kiitos, kiitos ;)
VastaaPoistaSinulta olisi varmasti syntynyt jotain omaperäistä, harmi ettet ehtinyt osallistumaan.
Kirjailijatar: Olen mielikuvissani monta kertaa nauttinut tätä kakkua Keniassa tuolla terassillamme. Oih!
Katja: Voi kiitos! Jos olen 10 eniten ääntä saaneen joukossa, pääsen jatkoon, josta raati valitsee voittajan.
Voisula: Harmi, että äänestys on vain Facebookin kautta. Kiitos, että olet hengessä mukana ;) Sähköpostiosoitteen jättämällä voit kuitenkin osallistua Kämp-viikonlopun arvontaan.
Eija: Gluteenittomille ohjeille lienee tilausta. Kiva, jos kokeilet ja vielä Kenya-kahvin kanssa.
Oli helppo käydä äänestämässä reseptiäsi. Näyttää niin herkulliselta että kokeilen varmasti lähiaikoina. Ja erityiskiitos että olet taas kerran huomioinut meidät erityisruokavalioihmiset! Sari
VastaaPoistaSari: Kiitos äänestäsi ja hauskaa, että kokeilet kakkua. Takataskussa on hyvä aina olla gluteenittomia ohjeita :)
VastaaPoista