sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Grillatut greipit


Oi miten piristävää aloittaa aamu sitrushedelmillä - grillatuilla greipeillä. Saan jo seurakseni yhden käännytetyn. Jouduin ennen nimittäin syömään greippejä ihan yksikseni.

Grillatut greipit
(4:lle)

2 verigreippiä
2 rkl hunajaa
2 rkl halvaa

Kytke uunin grillivastus päälle ja säädä lämpö 250 asteeseen.
Halkaise greipit ja siirrä uunivuokaan. Jos greipit eivät pysy pystyssä, leikkaa pohjasta pois ohut siivu.
Leikkaa greippiveitsellä greippilohkot irti kalvoistaan. Greippiä on helpompi syödä, jos lohkot on irroitettu etukäteen.
Pane kullekin greipinpuolikkaalle nokare hunajaa.
Siirrä vuoka uuniin lähelle grillivastusta ja grillaa noin 4 minuttia tai kunnes pinta saa hieman väriä.
Ota uunista, anna jäähtyä hieman ja murustele pintaan halvaa. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.

Grillatut greipit sopivat myös raikkaaksi jälkiruoaksi.


Lumi tuli
Vihdoin, eilen! Kaunis lumipeite saapui ja kuorrutti maan, puut ja notkelmat. Tänään paistaa aurinko!












16 kommenttia:

  1. Kauniin lumiset kuvat! Verigreipit ovat ihania,rakastan niitä,Ja grillattuna olen joskus syönyt jossain ,en vaan muista missä.Täytyypä kokeilla tällä ohjeellasi...

    VastaaPoista
  2. Kiehtovan oloisia nuo grillatut greipit. Meillä tosin mieheni on ainoa, joka pitää greipeistä. Pitäisi itsenikin opetella eikä tyytyä aina siihen tuttuun, makeaan appelsiiniin. :)

    Lumi on saanut minut niin onnelliseksi, samoin lapseni. Iltaulkoilukin tuntuu nyt ihan erilaiselta, kun maassa on valoa.

    VastaaPoista
  3. Oih! Rakastan verigreippejä, mutten ole koskaan "hoksannut" grillata niitä. Ja vielä halvaa (yksi suuri herkkuni)päälle! Kokeilen varmasti! Kiitos ohjeesta! Ja mukava, kun sinnekin tuli lunta, täällä sitä on kohta jo liikaa.

    VastaaPoista
  4. Lydia: Var så gott!

    Yaelian: Kiva, jos kokeilet näitä.

    Katja: Greipeistä voi oppia pitämään. Minä lapsena kakistelin niiden kanssa ja vuosiin en syönyt. Nyt melkein himo niihin.
    Tuo lumen tulo on kyllä todella hienoa! Lapset ovat teillä varmasti aivan haltioissaan - punaposket!

    Kuukkeli...: Olepa hyvä ohjeesta, tykkäät varmasti!
    Vai että liikaa lunta, hassua!

    VastaaPoista
  5. Mitä ihmettä? Voiko greippiä grillata? No tietysti voi, ei vain ole koskaan tullut mieleen. Halva on mun suokkari ja greippikin, joten niiden liitto on varmaan makoisa.

    VastaaPoista
  6. Ihan uusi juttu tää greipin grillaus. Pitääpä joskus kokeilla. Mukavaa viikon alkua sinulle!

    VastaaPoista
  7. Kirjailijatar: Greippi ja halva olivat tosi hyvä yhdistelmä.

    Sari: Kokeile ihmeessä. Kiitos, viikko alkoi erilaisena, menin tänään loman jälkeen töihin :)

    VastaaPoista
  8. Oho, aika hauska ajatus grillata greippiä! Se on mun suuri suosikki ja voin vain kuvitella, miten herkullista se on noiden tilpehöörien kera. Täytyy muistaa kokeilla pian.

    VastaaPoista
  9. Ihanat ne sinun hedelmäruoat. Muistan vielä sinun paistettuja appelsiineja ja inkiväärikastiketta. Varmasti valmistan myös tätä sitrusruokaa.

    VastaaPoista
  10. Ai, ai! Nyt on sellainen herkku, että pian kokeiluun... Samaa hämmästelin kuin kirjailijatar, että greippiä voi grillata?! Kokeilen varmasti!

    VastaaPoista
  11. Laura: Greipistä valuu vähän mehua vuokaan, jonka voi lopuksi vielä lusikoida suuhunsa, nam!

    Voisula: Nyt on ihania appelsiinejakin kaupoissa, joten niitä täytyy taas tehdä. Hyvä kun muistutit :)

    Päivikki: Juu, grillata voi :) Kiva, jos menee kokeiluun.

    VastaaPoista
  12. Oi, mikä herkkukuva tuo ensimmäinen, niin ihanat värit.

    VastaaPoista
  13. Itse on tullut grillattua appelsiineja, ovat myös todella hyviä ja sopivat paremmin lapsillekin jotka greipin karvautta vierastavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiinit ovat varmasti myös hyviä ja sopivat erityisesti lapsille.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...