maanantai 2. tammikuuta 2012

Loppiaista kohti


Jos pikkuleipärasian pohjalla on vielä pipareita, ja kätköissä valkosuklaata, näitä makeisia kannattaa kokeilla. Mielestäni kaikki valkosuklainen on yltiömakeaa, joten siihen pitää varautuman. Yksi pala riittää!

Valkosuklaamakeiset
(noin 30 palaa)

200 g valkosuklaata
½ dl kermaa
25 g voita
1 rkl hunajaa
8 piparkakkua
3 dl maissihiutaleita
1 dl cashewpähkinöitä

Valmista suklaan sulattamista varten vesihaude: mittaa kattilaan vettä ja aseta kattilan päälle sopivasti asettuva toinen kattila, kulho tai syvä lautanen. Kuumenna kattilassa oleva vesi, mutta älä keitä voimakkaasti. Pane ylempään astiaan suklaa tasakokokoisina paloina, kerma sekä voi. Sekoita seosta varovasti, älä vatkaa. Kun suklaa on sulanut, ota kulho pois kattilan päältä ja lisää hunaja.
Murskaa piparkakut sormin isoon kulhoon. Palaset kannattaa jättää melko isoiksi, noin pikkusormen pään kokoisiksi paloiksi. Murskaa maissihiutaleita myös hieman. Halkaise cashewpähkinät neljään osaan sormin tai paloittele ne veitsellä leikkuulaudan päällä.
Kaada suklaaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
Kaada makeisseos melko paksuksi kerrokseksi noin 20 x 30 cm:n suuruiselle alueelle leikkuulaudalle leivinpaperin päälle. Siirrä leikkuulauta jääkaappiin ja anna makeisseoksen jähmettyä muutaman tunnin ajan.
Kun makeisseos on jähmettynyt, leikkaa terävällä veitsellä makeislevy ruuduiksi. Siirrä ruudut varovasti rasiaan irralleen toisistaan. Jos makeiset eivät mahdu rasiaan yhteen kerrokseen, leikkaa leivinpaperipala kerrosten väliin. Säilytä makeiset jääkaapissa.

Uusi vuosi on alkanut
Sateita riitti joulukuussa, vähän aurinkoakin. Muutama kuva vielä vihreistä nurmista, kukista ja sorsista viime viikolta. Tänään sataa lunta täällä ja kuvat vaihtuvat pian valkoisiksi. Kunpa lumipeite nyt pysyisi!












14 kommenttia:

  1. Ou nou! Ei ennään suklaata ;)
    nyt on herkuttelu loppu! Ja se on jämpti :D
    Nuo lumimarjat ovat houkutelleet minuakin monesti kuvaamaan, ovat ne jotenkin niin kuvauksellisia. Hienoja otoksia taas. Mukavaa vuoden alkua!

    VastaaPoista
  2. Päivikki: Vai että meinaat olla jämpti ;) Minä en ole ihan vielä malttanut lopettaa herkuttelua, loppiaisena vasta.
    Sinulle myös hienoa vuoden alkua!

    VastaaPoista
  3. Mm kuulostaapas ihanille nuo makeiset! Täytyypä kokeilla tässä joskus laihdutuskuurin loputtua ;)

    Kauniita kuvia jälleen! Niinkuin aina blogissasi!

    VastaaPoista
  4. Uskomattoman upeita kuvia ja vielä joulukuussa!
    Täällä ei uskalla enää suklaaseen päin vilkastakaan, onneksi sitä ei tullut lahjaksi hirvittäviä määriä kuten ennen.
    Onnellisia hetkiä tähän alkaneeseen vuoteen!

    VastaaPoista
  5. Rakastan valkosuklaata... valitettavasti.

    Noista sorsista menin ihan extaasiin, niin ihanat värit ja liike, WOW!! Mökillä emme enää uskalla ruokkia sorsia, koska siten ne on naapurin kissojen helppo saalis!

    Ihanaa alkanutta vuotta!

    Tarja L.

    VastaaPoista
  6. Sara: Energiapommejahan nämä ovat ;)
    Kiitos, kiitos!

    Eeviregina: Tällaista joulukuuta en muista.
    Kiitos samoin sinulle!

    Tarja: Sorsia on kyllä kiva seurata. Kaksi kertaa nuo sorsat säikähtivät jotain ja räpyttelivät vauhdilla ilmaan. En millään keksinyt mikä niitä pelotti, yritin ihan tutkailla - ehkä vesihirviö ;)
    Samoin Tarjaseni!

    VastaaPoista
  7. Ihanalta kuulostava herkku! Ja taas niin ihanat kuvatkin.Oikein hyvää vuoden alkua Omenaminttu!

    VastaaPoista
  8. Huu, vesihirviö heti uuden vuoden aluksi ;-) Tuosta on vaikeaa panna paremmaksi missään vaiheessa loppuvuotta. Ellei sitten satu sorsille kaksi vesihirviötä yhtä aikaa!

    Oikein herkullista ja hyvää vuotta 2012 sinulle, ja kiitos sekä inspiraatioista ruoan suhteen että esimerkistä valokuvaukseen. Olen nauttinut molemmista täällä, sekä resepteistä että otoksista.

    VastaaPoista
  9. Yaelian: Kiitos ja sinulle myös, mitä parhainta vuotta!

    Intopii: Heh, menin oikeasti katselemaan, varovasti hiipien, lammen reunalle, että mitä ihmettä siellä on :)
    Kiitos paljon ja sinulle myös herkullista vuotta 2012.

    VastaaPoista
  10. Onnellista ja siunattua uutta vuotta! Niin mahtavia kuvia, että täytyy taas kysyä, miten sait nuo lintukuvat? Mikä kamera ja onko jotkin erikoissäädöt? Voi, kunpa minäkin osaisin...

    VastaaPoista
  11. Nam mitä herkkua! Ihania kuvia!! Hyvää vuoden jatkoa!!

    VastaaPoista
  12. Marita: Kiitos! Lintukuvat otin vain räpsimällä tiuhaan. Ihan perusdigijärkkäri ja sään mukaiset säädöt ;)

    Riitta Sinikka: Herkkua oli. Kiitos ja hyvää vuotta sinulle myös :)

    VastaaPoista
  13. Nam, varmasti herkullisia paloja. Ja jälleen niin ihania luontokuvia! Olet todella taitava!

    VastaaPoista
  14. Säihky: Herkullisia ja makoisia paloja. Voi kiitos :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...