Jos pikkuleipärasian pohjalla on vielä pipareita, ja kätköissä valkosuklaata, näitä makeisia kannattaa kokeilla. Mielestäni kaikki valkosuklainen on yltiömakeaa, joten siihen pitää varautuman. Yksi pala riittää!
Valkosuklaamakeiset
(noin 30
palaa)
200 g
valkosuklaata
½ dl
kermaa
25 g
voita
1 rkl
hunajaa
8
piparkakkua
3 dl
maissihiutaleita
1 dl
cashewpähkinöitä
Valmista
suklaan sulattamista varten vesihaude: mittaa kattilaan vettä ja
aseta kattilan päälle sopivasti asettuva toinen kattila, kulho tai
syvä lautanen. Kuumenna kattilassa oleva vesi, mutta älä keitä
voimakkaasti. Pane ylempään astiaan suklaa tasakokokoisina paloina,
kerma sekä voi. Sekoita seosta varovasti, älä vatkaa. Kun suklaa
on sulanut, ota kulho pois kattilan päältä ja lisää hunaja.
Murskaa
piparkakut sormin isoon kulhoon. Palaset kannattaa jättää melko
isoiksi, noin pikkusormen pään kokoisiksi paloiksi. Murskaa
maissihiutaleita myös hieman. Halkaise cashewpähkinät neljään
osaan sormin tai paloittele ne veitsellä leikkuulaudan päällä.
Kaada
suklaaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
Kaada
makeisseos melko paksuksi kerrokseksi noin 20 x 30 cm:n suuruiselle
alueelle leikkuulaudalle leivinpaperin päälle. Siirrä leikkuulauta
jääkaappiin ja anna makeisseoksen jähmettyä muutaman tunnin ajan.
Kun
makeisseos on jähmettynyt, leikkaa terävällä veitsellä
makeislevy ruuduiksi. Siirrä ruudut varovasti rasiaan irralleen toisistaan. Jos makeiset eivät mahdu rasiaan yhteen kerrokseen, leikkaa leivinpaperipala kerrosten väliin. Säilytä makeiset jääkaapissa.
Uusi vuosi on alkanut
Sateita riitti joulukuussa, vähän aurinkoakin. Muutama kuva vielä vihreistä nurmista, kukista ja sorsista viime viikolta. Tänään sataa lunta täällä ja kuvat vaihtuvat pian valkoisiksi. Kunpa lumipeite nyt pysyisi!
Ou nou! Ei ennään suklaata ;)
VastaaPoistanyt on herkuttelu loppu! Ja se on jämpti :D
Nuo lumimarjat ovat houkutelleet minuakin monesti kuvaamaan, ovat ne jotenkin niin kuvauksellisia. Hienoja otoksia taas. Mukavaa vuoden alkua!
Päivikki: Vai että meinaat olla jämpti ;) Minä en ole ihan vielä malttanut lopettaa herkuttelua, loppiaisena vasta.
VastaaPoistaSinulle myös hienoa vuoden alkua!
Mm kuulostaapas ihanille nuo makeiset! Täytyypä kokeilla tässä joskus laihdutuskuurin loputtua ;)
VastaaPoistaKauniita kuvia jälleen! Niinkuin aina blogissasi!
Uskomattoman upeita kuvia ja vielä joulukuussa!
VastaaPoistaTäällä ei uskalla enää suklaaseen päin vilkastakaan, onneksi sitä ei tullut lahjaksi hirvittäviä määriä kuten ennen.
Onnellisia hetkiä tähän alkaneeseen vuoteen!
Rakastan valkosuklaata... valitettavasti.
VastaaPoistaNoista sorsista menin ihan extaasiin, niin ihanat värit ja liike, WOW!! Mökillä emme enää uskalla ruokkia sorsia, koska siten ne on naapurin kissojen helppo saalis!
Ihanaa alkanutta vuotta!
Tarja L.
Sara: Energiapommejahan nämä ovat ;)
VastaaPoistaKiitos, kiitos!
Eeviregina: Tällaista joulukuuta en muista.
Kiitos samoin sinulle!
Tarja: Sorsia on kyllä kiva seurata. Kaksi kertaa nuo sorsat säikähtivät jotain ja räpyttelivät vauhdilla ilmaan. En millään keksinyt mikä niitä pelotti, yritin ihan tutkailla - ehkä vesihirviö ;)
Samoin Tarjaseni!
Ihanalta kuulostava herkku! Ja taas niin ihanat kuvatkin.Oikein hyvää vuoden alkua Omenaminttu!
VastaaPoistaHuu, vesihirviö heti uuden vuoden aluksi ;-) Tuosta on vaikeaa panna paremmaksi missään vaiheessa loppuvuotta. Ellei sitten satu sorsille kaksi vesihirviötä yhtä aikaa!
VastaaPoistaOikein herkullista ja hyvää vuotta 2012 sinulle, ja kiitos sekä inspiraatioista ruoan suhteen että esimerkistä valokuvaukseen. Olen nauttinut molemmista täällä, sekä resepteistä että otoksista.
Yaelian: Kiitos ja sinulle myös, mitä parhainta vuotta!
VastaaPoistaIntopii: Heh, menin oikeasti katselemaan, varovasti hiipien, lammen reunalle, että mitä ihmettä siellä on :)
Kiitos paljon ja sinulle myös herkullista vuotta 2012.
Onnellista ja siunattua uutta vuotta! Niin mahtavia kuvia, että täytyy taas kysyä, miten sait nuo lintukuvat? Mikä kamera ja onko jotkin erikoissäädöt? Voi, kunpa minäkin osaisin...
VastaaPoistaNam mitä herkkua! Ihania kuvia!! Hyvää vuoden jatkoa!!
VastaaPoistaMarita: Kiitos! Lintukuvat otin vain räpsimällä tiuhaan. Ihan perusdigijärkkäri ja sään mukaiset säädöt ;)
VastaaPoistaRiitta Sinikka: Herkkua oli. Kiitos ja hyvää vuotta sinulle myös :)
Nam, varmasti herkullisia paloja. Ja jälleen niin ihania luontokuvia! Olet todella taitava!
VastaaPoistaSäihky: Herkullisia ja makoisia paloja. Voi kiitos :)
VastaaPoista