Letut ovat mielestäni ihan parhaita hillon kanssa, tosin mikään ei voita ranskalaisia Crêpes Suzetteja, mutta joskus on kiva tehdä lettuja myös suolaisella täytteellä. Tämä ohje on vanha. Olen kehitellyt sen aikanaan erityisesti lapsille maistuvaksi, mutta ovat ne kelvanneet aikuisillekin. Olisi kiva kuulla mitä täytteitä te olette lettuihin laittaneet?
Täytetyt
räiskäleet
(8
kpl)
Lettutaikina:
4
dl maitoa
2
dl vehnäjauhoja
½
dl grahamjauhoja
2
kananmunaa
ripaus
suolaa
2
rkl öljyä
Paistamiseen voita
Vatkaa
ensin puolet maidosta ja muut aineet isossa kulhossa. (Näin
taikinaan ei tule paakkuja.)
Kaada
loppu maito kulhoon, sekoita ja anna taikinan turvota hetken aikaa.
Kuumenna
paisitinpannussa nokare voita. Kun voi on kuohunut ja hieman
ruskistunut, säädä levy keskiteholle ja annostele pannulle ohut
kerros taikinaa. Paista ja käännä räiskäle, kun pinta on
hyytynyt.
Paista
kääntöpuolta vielä hetki ja siirrä lautaselle.
Täyte:
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
200
g jauhelihaa
1
dl vettä
½
dl ketsuppia
1
tl paprikajauhetta
1
tl basilikaa
1
tl oreganoa
ripaus
mustapippuria
½
tl suolaa
1
½ dl pakastemaissia
Kuorruttamiseen
juustoraastetta
Hienonna
sipuli ja valkosipulinkynsi.
Ruskista
jauhelihaa paistinpannulla. Lisää hetken kuluttua sipulit ja jatka
paistamista.
Lisää
pannulle vesi ja mausteet. Anna kiehua hetken aikaa.
Lisää
lopuksi pakastemaissi ja kuumenna.
Pane
uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja voitele uunivuoka.
Annostele
täytettä kullekin räiskäleelle, kääri rullalle ja nosta
uunivuokaan.
Ripottele
rullien päälle juustoraastetta ja siirrä vuoka uuniin noin 5
minuutiksi. Räiskäleet ovat valmiita, kun juusto on kullanruskeaa.
Talvinen taivas
Nämä kuvat otin klo yhden jälkeen päivällä. Epäröin kannattaako rantaan lähteä kuvaamaan lainkaan, kun oli niin suunnattoman harmaata. Pienen metsikön takaa avautuikin upea taivas.
Talvinen taivas
Nämä kuvat otin klo yhden jälkeen päivällä. Epäröin kannattaako rantaan lähteä kuvaamaan lainkaan, kun oli niin suunnattoman harmaata. Pienen metsikön takaa avautuikin upea taivas.
Ihania lumikuvia. Täällä ei saisi otettua tuollaisia, lunta on ihan liian vähän.
VastaaPoistaMeillä tehdään usein suolaisia lettuja. Minä tykkään erityisesti niistä. Tai sitten syön letut sokerin kanssa.
Jestas miten hienoja talvikuvia! Harmaa talvivalo on näissä aivan erityisen kauniisti pääosassa.
VastaaPoistaMuistan, että jauhelihalla täytettyjä lättyjä myytiin yhteen aikaan pakasteena ja silloin niitä tuli ostettua pikaruoaksi.
Lettusia meillä paistoi eilen nuorisomme. Heittelivät pannulla ilmaan käännettäessä ;) Ja hilloa kului... Suolaisena versiona menisivät varmasti myös!!
VastaaPoistaOi miten kauniisti olet saanut vangittua talvisen harmauden!
VastaaPoistaOi nytpä alkoi tehdä mieli plättejä. Ehkä jollain makealla lisukkeella...
VastaaPoistaMeilläkin on tänään lettupäivä... omenahillolla ja sulalla suklaalla... nam
VastaaPoistaKirjailijatar: Kyllä lumi muuttaa maiseman upeaksi. Ehkä teillekin tulee pian lunta.
VastaaPoistaLetut ovat muuten tosi hyviä ihan sokerin kanssa.
Katriina: Harmaa talvivalo, juuri näin.
En muista noita pakastelettuja, mutta ihan hyvä pikaruokavaihtoehto.
-T: Nuoriso tykkää heitellä lettuja, niin kuin Peppi.
Lapsena laitoin kerran liikaa hilloa, muistan vieläkin sen olotilan.
Anna: Kiitos :)
Tiina: Letuilla on monta nimeä, mutta että plättejä, en ole ennen kuullut ;) Hauska!
Minna: Oo,omenahilloa ja suklaata!
Kotonani oleskelee mies, jolla on lähes aina lettutaikinaa jääkaapissa aamiaista ja jälkkäriä varten. Minä harvemmin niitä syön, haluan pitää ne semmoisena erikoisherkkuna, kuten lapsuudessani, kun lettupäivää suunniteltiin pitkään ja hartaasti. Mutta olen alkanut tehdä en-keksi-syötävää -päivinä juurikin täytettyjä lettuja, kun niiden täytteeseen voi laittaa just sitä, mitä kaapeista sattuu löytymään. Viimeksi papu-feta-basilika-(tuore)tomaattitäytettä.
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaHienoja kuvia. Tammikuun valo ei usein houkuta kuvausretkille, mutta tälläkertaa näköjään kannatti lähteä!
Mari: Ihan näppärää pitää taikinaa valmiina jääkaapissa.
VastaaPoistaTuo täytteesi kuulostaa tosi hyvältä!
Jokihakakokkkaa: Kiitos! Kannatti kyllä. Taivas muuttui kokoajan, en olisi millään malttanut lähteä kotiin.
Ovatpas huikean kauniin värisiä valokuvia. Harmaa ja valkoinen ovat yhdessä aivan lumoava yhdistelmä... Salainen haaveeni on tuonvärinen talo :-)
VastaaPoistaIhania kuvia!!!
VastaaPoistaSatunnainen lukija
Upeita kuvia
VastaaPoistaIntopii: Kiitos!
VastaaPoistaTotta, juuri tuon värisestä talosta minäkin tykkäisin :)
Satunnainen lukija: Kiitos!
Marikan: Kiitos! Lumi sen tekee :)
Oi miten ihania talvikuvia!
VastaaPoistaLetut maistuu aina. Yleensä täytän jauheliha-herne-maissi-paprika-mössöllä eli melkein samanlaista kuin ohjeessasi. :) Pitkään aikaan ei oli tullut tehtyä, että pitäisköhän joku päivä laittaa.
Kiitos!
PoistaLetut tosiaan maistuu aina :)