Pikkutyttönä pidin mahdottomasti ruispuurosta, joka tehtiin ruisjauhoista, mutta ihan ylivertaista oli ruispuuro, jossa oli puolukoita mukana. Tämä ruispuolukkapuuro valmistuu kätevästi uunissa. Mitä kauemmin puuroa malttaa hauduttaa, sen parempaa siitä tulee. Kuori jakaa mielipiteitä, jotkut pitävät ja jotkut eivät. Minusta se on tavattoman hyvää.
4:lle
1 l vettä
3 dl karkeita ruisjauhoja
2 dl survottuja puolukoita
½–1 dl sokeria
½ tl suolaa
Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen ja voitele uunivuoka.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää ruisjauhot vispilällä sekoittaen.
Sekoita joukkoon survotut puolukat, sokeri ja suola.
Kaada puuro voideltuun uunivuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sekoita puuroa ja laske lämpö 100 asteeseen. Jatka paistamista vielä 2 ½–5 tuntia. Mitä kauemmin maltat hauduttaa puuroa, sen parempaa siitä tulee.
Oi tätä tekee mieli! Ruisjauhoja on kaapissa ja puolukoitakin jonkun verran, marketista tosin näkyivät olevan loppu.Sopiskohan muutkin marjat tuohon...Ja kuori on hyvää!
VastaaPoistaIhanat talvikuvat taas kerran:)
Minäkin rakastan kuorta uunipuurossa. Muutenkin puuro on ihanaa, oikeastaan aina niin uunissa haudutettuna kuin keitettynäkin. Oikeaa talviruokaa.
VastaaPoistaKuvasi ovat ihania.
Minun ruumiini ja sieluni kaipaisivat nyt juuri ruispuolukkapuuroa. Tuli joku muistuma lapsuudesta tuosta puurosta, mutten saa siitä kiinni. Mutta puuroa voisin tehdä.
VastaaPoistaJa talvikuvat on niin kauniita.
Nyt tekee mieli ruispuuroa! Mistä puolukat?
VastaaPoistaYaelian: Voisihan tuota kokeilla muillakin happamilla marjoilla esim. karpaloilla, miksei vaikka herukoillakin.
VastaaPoistaKiitos taas kerran ;)
Katja: Puurot ovat oikeasti hyviä ja sopivat niin hyvin talveen.
Kiitos, lumi on ihanaa!
Kirjailijatar: Nuo lapsuuden ruokamuistot ovat hienoja. Nyt vain puuroa tekemään ;)
Kiitos!
Marita: Oli niin nam! Jos sinulla ei ole puolukoita, suunnistapa kaupan pakastealtaalle.
Oi tätä pitääkin kokeilla. Kiitos kivasta ohjeesta taas!
VastaaPoistaIhanan tunnelmalliset kuvat. Valoisia talvipäiviä!
Mahtavat talvikuvat!
VastaaPoistaTosi harmi, että joudun tekemään aina puurot vain itselleni kun mies ei meillä niistä innostu. Voi että tämäkin näyttää hyvältä!
VastaaPoistaMullekin tulee lapsuus mieleen, äiti teki ruispuolukkapuuroa hellalla keitellen. Uuniin meillä ei sitä koskaan laitettu. Varmaan hyvää!
VastaaPoistaOletko tehnyt koskaan ruisleivistä leipäressua, sekin on tavallaan ruispuuroa ja mahdottoman hyvää voinokareen kanssa. Äiti sitäkin teki aikoinaan.
Oikein ihania helmikuun pakkaspäiviä!
Hannah: Kokeile ihmeessä.
VastaaPoistaKiitos samoin!
Voisula: Kiitos, kiitos :)
Mausteinen manteli: No harmi, mutta jos teet, tästä riittää sinulle seuraavaksikin päiväksi.
Eeviregina: On tosi hyvää!
En ole tehnyt leipäressua, mutta voisinkin kokeilla.
Samoin sinulle!
Miksikähän en koskaan muista käydä täällä silloin, kun mietin, "mitä tänään syötäisiin"? Puuro voisi olla erinomaisen nami aamu- tai miksei iltapalakin, ja blogisi on muutenkin väärällään kaikkea herkullista...
VastaaPoistaHarmi, etten saa tietokonetta keittokirjatelineeseen :-) (enkä keittiöön).
Kokeilkaa myös uunissa pitkään haudutettua mustikkaruispuuroa - se on vähintään yhtä hyvää! Lapsuuden herkku.
VastaaPoistaIntopii: Juu, tämä puuro on vastustamattoman hyvää, kannattaa kokeilla.
VastaaPoistaKannettava tietokone on kyllä kätevä, joskus nimittäin otan sen keittiöön.
Leena K: Minulla on vielä mustikoita pakastimessa, kokeilen ehdottomasti seuraavalla kerralla. Varmasti hyvää!
Löysin blogisi ihan sattumalta ja en voi sanoa muuta, ku et sun ottamat valokuvat on MYKISTÄVIÄ. En käsitä miten niillä on sellainen vaikutus minuun, mutta jotenkin erityisesti ottamasi luontoaiheiset kuvat koskettavat. Kuulostaa ehkä vähän erikoiselta, mut oon kyl ihan tosissani. Sielu lepää blogisi kuvissa, kiitos! (Ja bongasin kyllä jo pari mielenkiintoista reseptiäkin talteen :)
VastaaPoistaMinunkin on pakko kirjoittaa että löysin myös sattumalta blogisi ja lumouduin täysin - sekä valokuvista että ruokaohjeista. Valokuvista välittyvät tunnelmat ovat uskomattomia. Kiitoskiitoskiitos!
VastaaPoistaAnonyymi: Kiitos teille molemmille kauniista sanoistanne :)
VastaaPoistaLöysin blogisi mutkan kautta. Ensin piti päästä kokeilemaan ruispuolukkapuuroa, kun ajattelin että isäntä saattaisi tykkäisi siitä. Mitä vielä. Yleensä puolukoita hylkivät lapsosetkin rakasti sitä. Seuraavalla kerralla pitää tehdä tupla-annos. Kiitos ja aurinkoisia kevätpäiviä.
VastaaPoistaHienoa, että lapsosetkin tykkäsivät ruispuolukkapuurosta.
PoistaTervetuloa tänne uudelleen!
it has been so nice to come back to your place.
VastaaPoistaKunnolla haudutettu maltainen ruispuolukkapuuro uunissa.
VastaaPoistaKun korvaat maltaat vastaavalla määrällä ruisjauhoa niin saat Kunnolla haudutetun ruispuolukkapuuron.
Ainekset:
3 l vettä
6 dl karkeita ruisjauhoja
3 dl leivontamaltaita tai olutmaltaita
6 dl survottuja puolukoita
1-2 dl sokeria tai siirappia
1-2 tl suolaa
Ohje:
Kuumenna uuni noin 70 asteiseksi.
Kuumenna vesi kattilassa noin 70 asteiseksi. Lisää jauhot ja maltaat noin 70 asteiseen veteen vähitellen koko ajan tehokkaasti vatkaamalla niin että saat notkean puuron. Tarvittaessa lisää noin 70 asteista vettä. Laita kansi kattilaan.
Laita puurokattila noin 70 asteiseen uuniin ja anna hautua noin 2-3 tuntia. Sekoita hautumisen aikana pari kertaa.
Ota hautunut puuro uunista. Lisää suola. Lisää puolukkasurvos - ja kokonaiset puolukat. Lisää siirappi tai sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Laita puuro voideltuun uunivuokaan. Hauduta puuro kypsäksi noin 130 asteisessa uunissa. Lisää pinnalle tarvittaessa vettä kuorettumista estämään.
Hauduta kunnolla haudutettua maltaista ruispuolukkapuuroa 2-3 tuntia.