Alkusyksyyn sopii ihanasti porkkanakakku. Porkkanakakun maut vain paranevat, jos se saa levähtää jääkaapissa ennen tarjoilua.
Mehevä
porkkanakakku
4 dl
porkkanaraastetta (3–4 porkkanaa)
1 ½ dl
rypsiöljyä
1 ½ dl
omenasosetta
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa
1½ tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
Kuorrute
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
sitruunanmehua
½ dl
tomusokeria
½ tl
jauhettua inkivääriä tai 1 tl tuoretta raastettuna
Koristeluun
porkkanaa
Pane
uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjainen
kakkuvuoka.
Raasta pestyt ja kuoritut porkkanat hienoksi.
Sekoita öljy, omenasose ja sokerit hyvin keskenään. Sekoita
kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää porkkanaraaste ja
sekoita hyvin.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän.
Kaada
taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 50
minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puisella tikulla. Jos
raakaa taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
Jäähdytä kakku hyvin. Voit siirtää kakun jääkaappiin yöksi,
näin maut tasaantuvat.
Valmista kuorrute sekoittamalla vispilällä tuorejuusto ja muut
aineet. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pintaan. Mikäli haluat
levittää sitä myös kakun reunoille, valmista kuorrutetta
kaksinkertainen annos.
Pese
ja kuori porkkana. Höylää porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita
lastuja ja koristele kakku lastuilla.
Ruokolahdelta kotiin tullessa piipahdimme ihanien sukulaisten luona Valkealassa. Vastavalmistuneessa keltaisessa paviljongissa nautimme iltapäiväkahvit herkullisen sienipiirakan ja omenakakun kera.
Kauniit syyskuvat:)
VastaaPoistaSyksy on niin kaunista aikaa :)
PoistaPorkkanakakku näyttää erittäin herkulliselta :)
VastaaPoistaOttamasi kuvat ovat jälleen todella kauniita. Olet taitava kuvaaja !
Hyvää alkavaa viikkoa sinulle :) /15-vuotias tyttö
Kiitos, kiitos :) Syksyllä värit ovat niin hienoja.
PoistaSinulle myös hyvää tulevaa viikkoa!
Sopiipa kaunis kakku väreiltään erinomaisesti tuolle kakkuvadille. Pentikin Talvi-sarjaa? Näyttää niin erehdyttävästi samalta kuin omani ;-)
VastaaPoistaEilen oli upea päivä. Teillä on ollut kiva reissu! Hauskan näköinen tuo tuuliviiri, ei aivan tyypillinen versio.
En tiedä mitä sarjaa tuo vati on. Ostin sen vuosia sitten Pentikin tehtaanmyymälästä Kuusankoskelta. On ollut ahkerassa käytössä.
PoistaTuuliviiri on minustakin tosi hauska.
Porkkanakakku on niin namia ja tuo sinun kakkusi nätti! Ja ihania syyskuvia täällä taas:)
VastaaPoistaPorkkanakakku on niin namia kosteutensa takia ja onhan se kuorrutuskin herkkua. Se on syksy täällä nyt :)
PoistaNami, porkkanakakkua! Kauniita ja tunnelmallisia syyskuvia :)
VastaaPoistaPorkkanakakku on namia ja säilyy myös hyvin. Tuo aurinkoinen iltapäivä teki maisemasta tunnelmallisen.
PoistaPorkkanan sijaan voi tosiaan laittaa omenaraastetta - nyt kun niitä omenia ON!
VastaaPoistaTänään on ollut aika synkkä päivä täälläkin. Ehkä huomenna kirkastuu.
Upeita kuvia ja herkullisen näköinen kakku :)
VastaaPoistaOlen yrittänyt kerran tehdä porkkanakakkua ja se epäonnistui aika pahasti (maistui todella oudolle ja kamalalle, en vain tiedä mistä johtui..?), sen jälkeen olen lähinnä ihastellut muiden tekeleitä ja syönyt jonkun muun tekemää kakkua ;)
Kiitos!
PoistaNyt voi ihastella ja maiskutella muiden tekeleitä, ainakin virtuaalisesti. Syksyllä ohjeita on kuin sieniä sateella. Ehkä rohkaistut vielä kokeilemaan porkkanakakkua uudelleen ;)