sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Porkkanakakku


Alkusyksyyn sopii ihanasti porkkanakakku. Porkkanakakun maut vain paranevat, jos se saa levähtää jääkaapissa ennen tarjoilua.


Mehevä porkkanakakku

4 dl porkkanaraastetta (3–4 porkkanaa)
1 ½ dl rypsiöljyä
1 ½ dl omenasosetta
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl kanelia

Kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
½ dl tomusokeria
½ tl jauhettua inkivääriä tai 1 tl tuoretta raastettuna

Koristeluun porkkanaa

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka.
Raasta pestyt ja kuoritut porkkanat hienoksi.
Sekoita öljy, omenasose ja sokerit hyvin keskenään. Sekoita kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää porkkanaraaste ja sekoita hyvin.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän.
Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puisella tikulla. Jos raakaa taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
Jäähdytä kakku hyvin. Voit siirtää kakun jääkaappiin yöksi, näin maut tasaantuvat.
Valmista kuorrute sekoittamalla vispilällä tuorejuusto ja muut aineet. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pintaan. Mikäli haluat levittää sitä myös kakun reunoille, valmista kuorrutetta kaksinkertainen annos.
Pese ja kuori porkkana. Höylää porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita lastuja ja koristele kakku lastuilla.


Hieno syksyinen päivä
Ruokolahdelta kotiin tullessa piipahdimme ihanien sukulaisten luona Valkealassa. Vastavalmistuneessa keltaisessa paviljongissa nautimme iltapäiväkahvit herkullisen sienipiirakan ja omenakakun kera.







13 kommenttia:

  1. Porkkanakakku näyttää erittäin herkulliselta :)
    Ottamasi kuvat ovat jälleen todella kauniita. Olet taitava kuvaaja !
    Hyvää alkavaa viikkoa sinulle :) /15-vuotias tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos :) Syksyllä värit ovat niin hienoja.
      Sinulle myös hyvää tulevaa viikkoa!

      Poista
  2. Sopiipa kaunis kakku väreiltään erinomaisesti tuolle kakkuvadille. Pentikin Talvi-sarjaa? Näyttää niin erehdyttävästi samalta kuin omani ;-)

    Eilen oli upea päivä. Teillä on ollut kiva reissu! Hauskan näköinen tuo tuuliviiri, ei aivan tyypillinen versio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mitä sarjaa tuo vati on. Ostin sen vuosia sitten Pentikin tehtaanmyymälästä Kuusankoskelta. On ollut ahkerassa käytössä.

      Tuuliviiri on minustakin tosi hauska.

      Poista
  3. Porkkanakakku on niin namia ja tuo sinun kakkusi nätti! Ja ihania syyskuvia täällä taas:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on niin namia kosteutensa takia ja onhan se kuorrutuskin herkkua. Se on syksy täällä nyt :)

      Poista
  4. Nami, porkkanakakkua! Kauniita ja tunnelmallisia syyskuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on namia ja säilyy myös hyvin. Tuo aurinkoinen iltapäivä teki maisemasta tunnelmallisen.

      Poista
  5. Porkkanan sijaan voi tosiaan laittaa omenaraastetta - nyt kun niitä omenia ON!
    Tänään on ollut aika synkkä päivä täälläkin. Ehkä huomenna kirkastuu.

    VastaaPoista
  6. Upeita kuvia ja herkullisen näköinen kakku :)

    Olen yrittänyt kerran tehdä porkkanakakkua ja se epäonnistui aika pahasti (maistui todella oudolle ja kamalalle, en vain tiedä mistä johtui..?), sen jälkeen olen lähinnä ihastellut muiden tekeleitä ja syönyt jonkun muun tekemää kakkua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Nyt voi ihastella ja maiskutella muiden tekeleitä, ainakin virtuaalisesti. Syksyllä ohjeita on kuin sieniä sateella. Ehkä rohkaistut vielä kokeilemaan porkkanakakkua uudelleen ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...