Gluteenittomat leivonnaiset ovat uunituoreina oikein herkullisia. Näiden teeleipien pinta oli rapea ja sisus pehmeä, voin ja hillon kanssa aivan vertaansa vailla. Johtuneeko hyvästä jauhoseoksesta, että näissä ei ollut gluteenittomille tyypillistä kuivakkaa makua.
Gluteenittomat teeleivät
(2 kpl)
75 - 100 g voita
4 ½ dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta (Semper)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl kylmää maitoa tai vettä
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetken aikaa.
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
Lisää maito tai vesi ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jos taikina on liian tanakkaa, lisää hiukan nestettä.
Jaa taikina kahteen osaan pellille leivinpaperin päälle.
Ripottele hiukan gluteenittomia jauhoja taikinapalojen päälle ja taputtele kämmenellä pyöreiksi melko paksuiksi leiviksi.
Tee taikinapyörällä leipien pintaan ristiviillot ja pistele haarukalla.
Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Tarjoa lämpiminä voin sekä juuston tai hillon kanssa.
Juustoteeleivät: Lisää kuivien aineiden joukkoon 1 dl juustoraastetta.
Porkkanateeleivät: Lisää lopuksi taikinaan 1 dl porkkanaraastetta.
Yrttiteeleivät: Lisää kuivien aineiden joukkoon 1 rkl tuoreita hienonnettuja yrttejä tai 1 - 2 tl kuivattuja.
Omenateeleivät: Lisää kuivien aineiden joukkoon ½ tl kanelia. Lisää lopuksi taikinaan 1 - 2 dl pieniä omenakuutioita.
Iltakävelyllä kuun kajasteessa
Viime lauantaina aurinko paistoi pitkästä aikaa ja kuu pilkahteli hienosti illan hämärtyvässä sinessä.
Kiitos vinkistä! Juuri mietinkin , mitä tekisin gluteenittomalle ystävälle tarjottavaksi...siis tämä kuin tilauksesta! :)
VastaaPoistaSiellä on nähty taivastakin! Kivat sävyt näissä kuvissa.
VastaaPoistaOlisipa vielä lapsia kotona, jotka innostuisivat yllättäen leipomaan, kuten joskus kävi...
Kiva resepti ,kiitos! Gluteenittomia kakkuja ja leivonnaisia olen paljon tehnyt,mutten leipää.
VastaaPoistaIhanat kuvat taas!
Ihania kuvia kävin taas täällä katselemassa. Leivän tuoksu tuntui nenässä meille asti :)
VastaaPoistaItsellä ei ole ollut ikinä tarvetta tehdä mitään gluteenitonta, mutta hienoa huomata, että täältä löytyy apuja jos tarvitsee. Eikä gluteenittomien leivonnaisten leipominen niin vaikealta kuulosta ja näytä kuin olen ajatellut.
VastaaPoistaVoi noita ihania punatiilisiä vanhoja rakennuksi. Ne sulattavat sydämeni joka kerta.
Hyvä vinkki, kiitos. Ystävättäreni on keliaakikko, taidan lähettää hänelle linkin!
VastaaPoistaUpeita kuvia myös taloista ja tämän hetken taivaasta. Sitä jää ihan väkisin tuijottamaan...
Moi noomin äiti! Noomi mainosti tätä blogii! Hienoja kuvia löytyy :)
VastaaPoistaSatu: No tulipas ohje hyvään saumaan :)
VastaaPoistaKatriina: On nähty taivasta juu, mutta harvakseltaan nyt tammikuussa.
Yaelian: Ja resepti on helppo kuin mikä.
Jaana: Hauskaa, että tuoksut leijailivat sinne asti.
Solen: Ei se vaikeata ole. Nykyisin on hyviä jauhoja ja hiivataikinoihin apuaineita, joilla saadaan sitkoakin aikaiseksi. Yllättävän hyviä tulee. Punatiili on tosiaan upeaa.
Intopii: Kiva jos laitat linkin. Kymmenkunta gluteenitonta leivonta- tai jälkiruokareseptiä löytyy. Taivasta ja sen sävyjä on mukava seurata.
Tim: No hyvä, että minulla on oma mainostaja :) Noomi on kehunut sinun kuviasi - tosi hienoja!
Ihana tuo edellinen kommentti ;) Teeleipä on mieheni suuria suosikeita, itsekin tein vasta. Aivan ihanaa juuri uunista tulleena erityisesti.
VastaaPoistaMausteinen Manteli: Eikö olekin ;) Teeleipiä voi tehdä aika extempore, siksikin niin ihania.
VastaaPoistaTätä ohjetta olen toivonut :)
VastaaPoistaAion kokeilla. Kiitos. Ensi viikonloppuna, voisin keittää appelsiinimarmeladia seuraksi!
Himalainen: Menipäs nappiin! Ja juuri appelsiinimarmeladi sopii niin hyvin teeleipien kanssa. Pitäisiköhän minunkin keitellä :)
VastaaPoistaIhanan helpon oloinen gluteleivän resepti, kokeilen heti huomenna. Kiitos Hannele : ) T:Sari ja Eveliina
VastaaPoistaKiitos! upeen näköset teeleivät, ja helpon tuntunen resepti. Tarviipa kokeilla!!!
VastaaPoistaL8
Sari ja Loppan: Helppoa, nopeaa ja hyvää :)
VastaaPoista