3 tuntia sitten
sunnuntai 20. maaliskuuta 2011
Avokadojälkiruoka ja kuvia joen varrelta
Avokadot ovat suurta herkkuani. Suomessa myytävät avokadot ovat hyvin vaihtelevia laadultaan. Välillä kaupasta saa ihan loistavia yksilöitä ja välillä koko hedelmä on sisältä surkeassa kunnossa. Asuessani Afrikassa pihallamme kasvoi kaunis avokadopuu, jonka hedelmät olivat ihmeellisen hyviä. Valmistimme niistä usein jälkiruoan, johon tulee myös banaania. Oleellista jälkiruoassa on banaanilajike, jonka kuuluisi olla sellainen iso ja hapokas. Näillä Suomessa saatavilla banaaneilla jälkiruoasta ei tule samanlaista, mutta kelpoa kuitenkin. Parhaan version olen saanut keittobanaanista, jonka olen antanut kypsyä keltaiseksi.
Avokadoherkku
(2 - 3: lle)
1 kypsä avokado
1 pieni banaani (ei liian kypsä)
1 rkl sokeria
n. ½ :n limesitruunan mehu
Soseuta avokado ja banaani haarukalla hienoksi soseeksi. Voit myös soseuttaa ne sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon sokeri ja limesitruunan mehu.
Tarjoa heti, sillä sekä avokado että banaani tummuvat herkästi.
Joen varrelta
Kuvat joen varrelta olen ottanut aivan alkuviikosta. Eilen tupruttikin sitten lunta. Maisema ei ole tänään saman näköinen - keväinen jo kuitenkin ja puhtaampi.
Lähettänyt
Hannele/Omenaminttu
Tunnisteet:
gluteenittomat,
jälkiruoat,
kevät,
nähtävyydet ja luonto
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Minä sain juuri melkein 800 g painavan kypsän avokadon eteläisestä Afrikasta. Se oli mielettömän hyvää, miltei makeaa. En ollut osannut kuvitellakaan, mille puussa rauhassa kypsynyt avokado voi maistua.
VastaaPoistaTäällä avokaadot ovat ihania:) Avokaado on ihanteellinen jälkkäreihin;teen siitä usein suklaamoussea.
VastaaPoistaKuvasi ovat taas niin hienot!Mutta talviselta näyttää vielä.Huomennahan kevät alkaa virallisesti,joten toivottavasti teille se pian jo tulee...
Nami, teinkin tänään avokadosalaatin, se on ihanaa. Tai siis, öh, salaattia, johon tulee avokadoa, ei mitään sen vaativampaa ;-)
VastaaPoistaHassua, jossakin toisessa blogissa oli vastikään juurikin noita samoja Kastehelmi-kulhoja, ihan vintageina turkooseina.
En ole ennen kuullutkaan, että avokadosta voi tehdä jälkiruokia.
VastaaPoistaSalaatissa ja dippijutuissa olen sitä käyttänyt. Pitäisikö uskaltaa kokeilla jälkiruokiin?
Iloista alkavaa viikkoa Sinulle!
Tykkään jotenkin tuosta piippukuvasta kovasti. Ja muutenkin ihana valo näissä kuvissa. Minä jo niin odotan, että lumet ja jäät sulavat, vaikka olen kyllä nauttinut tästä talvesta kaikin siemauksin. Nyt saisi vaan riittää.
VastaaPoistaVoi että on aina hienoa katsella toisten ottamia upeita valokuvia. Itse onnistun silloin tällöin omissa räpsäyksissäni, mutta te osaajat, teitä minä kyllä ihailen.
VastaaPoistaAvokadojälkkäri kuulostaa jännittävältä. Voisikohan tuota ohjetta soveltaen tehdä päivädrinkinkin (tehosekoittimeen pähkinöiden ja siemenien kera)? Varmaan!
Olen odottanut, milloin teet afrikkalaisia ruokia. En tietänyt, että avokadosta voi valmistaa jälkiruokaa. Se on tosi helppo ja jännittävä, niin että pakko kokeilla.
VastaaPoistaHei Omenaminttu! Sinua kiinnostaa eestiläinen keittiö. Katso blogistani sivupalkista Nami-nami: a food blog (englanniksi). Sieltä löytyy vaikka mitä.
VastaaPoistaOi, en ole osannut ajatella millaisia jälkkäreitä avokadosta voi tehdä. Tätä täytyy kokeilla!
VastaaPoistaKauniita keväisiä kuvia :)
Leena: Oho, aikamoinen herkkukimpale sinulla siellä! Ihan ikävä tulee Afrikan avokadoja.
VastaaPoistaYaelian: Siellä avokadot saavat rauhassa kypsyä puussa, niin varmasti ovat hyviä. Tulenkin tutkailemaan avokadosuklaamoussesi ohjetta :) Varmasti hyvää!
Saila: Avokado on salaateissa ihanaa.
Nämä Kastehelmikulhot ovat myös vanhoja, niin kauniita minusta ja kivan kokoisia.
Ekaterina: Kannattaa kokeilla ensin pieni annos, jos ei ihan avokadohullu ole.
Kiitos, sinulle myös mukavaa viikkoa!
Kirjailijatar: Valo olikin tosi mielenkiintoinen kyseisenä iltana.
Kyllä se lumi sulaa pian! Toisaalta vähän haikeaakin minusta. Hiihtoretketkin nimittäin sitten loppuvat.
Intopii: Ihan varmasti sopisi drikiksikin :)
Voisula: Minulla ei kyllä kovin paljon ole afrikkalaisia ruokia tiedossa, kun aineksia täältä ei oikein tahdo löytyä.
Jälkiruoan lopputulos riippuu paljon avokado- ja banaanilajikkeesta, mutta kannattaa tehdessä maistella ja säädellä limellä ja sokerilla.
Kiitos vinkistä, olenkin joskus Nami-Namin sivuilla käynyt.
Tytti: Kokeile ihmeessä. Ja jos ei uppoa, joukkoon voi lisätä vaikkapa kermavaahtoa.
Ihmeellistä, että joku on asunut Afrikassa! Luin ihastellen Tessa Kirosin keittokirjasta hänen muistelmiaan lapsuudesta ja ruoista Etelä-Afrikassa.
VastaaPoistaKuvissa juuri auringonvalo tekee sen viimeisen silauksen, värjää puut ruosteenhohtaviksi tai tuo yksityiskohdan esille.
Nyt on minulla sinisarjan mukulat! Haluaisitko kertoa minulle vinkkiä, miten niitä hoidan? Laitanko multaan vain nyt, kokonaan vai jätänkö vähän näkyviin? Mites talvetus? Pitääkö varret katkaista? Kasteletko ollenkaan? Mitähän muuta? No kerro jos tulee jotain mieleen :)
VastaaPoistaTuo voisi olla aika kiva aamupalakin. Sellainen, että siitä tulisi heti voimallinen olo.
VastaaPoistaYksi perulainen nainen teki kerran sellaista jälkiruokaa avokadosta, että hän surautti vaniljajäätelöä, jugurttia, sitruunamehua ja avokadoa tehosekoittimella paksuksi pirtelöksi. Se oli hyvää myös.
Kiva vinkki avokadojen kokkaamiseen! Italiasta saa ihan hyviä avokadoja, mutta minulla ovat olleet reseptit hieman hakusessa...Olen laittanut avokadoa salaatteihin, mutta en ollut vielä ajatellut jälkiruokamahdollisuutta! Kiitos mukavasta ideasta! :)
VastaaPoistaKatriina: Tessa Kirosin kirjat ovat kivoja tarinoineen kaikkineen!
VastaaPoistaIlta-aurinko silaa maiseman usein niin hienoksi.
Solen: Wau, sinä sait niitä! Minä laitoin omani kesäkuussa multaan ja suoraan ulos. Laittaisin ne nyt multaan kokonaan ja ei liian suureen ruukkuun, jotta kasvattaisivat juurta ruukun täyteen. Viileähkö, mutta valoisa paikka. Ja vinkkinä: kevyt ruukku - omani on niin painava, että on ollut vaikeuksia kantaa sitä kellariin ja takaisin. Talvetus: ennen yöpakkasia kylmäkellariin, mielellään valoisaan, ei lehtien leikkausta ja hyvin niukka kastelu, kupillinen silloin tällöin. Onnea sipuleillesi! Ja laitapa heistä kuulumisia myöhemmin ;)
Himalainen: Totta muuten, oikea voimavitamiinipommi aamulla! Tuo perulainen ohje kuulostaa niin hyvältä, että varmasti kokeilen :)
Italiansalaatti: Salaateissa avokado onkin ihanaa.
Olen tehnyt avokadoista myös makeaa piirasta. Resepti kehitteillä. Saatan laittaa sen sitten tännekin.
Avokadojälkkäriä täytyy kokeilla! Olen aivan rakastanut avokadoon sitruunamehun ja herbamaren kanssa!
VastaaPoistaSara: Avokado on niin hyvää ja sopii aika moneen :)
VastaaPoista