sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Yrttibroileria ja kasviksia, pihakuulumisia



Sellaiset ruoat, joissa saan koko aterian kerralla sujautettua isoon vuokaan muhimaan uunin lämpöön, ovat minulle erityisen mieluisia. Sillä aikaa kun ruoka valmistuu, ehdin tiskaamaan ja kattamaan ja istahtamaankin. Uunista tulevat tuoksut nostavat veden kielelle, ruokailijoita ei tarvitse montaa kertaa pöytään houkutella. Ja mikä parasta, tästä ruoasta lähtee takuulla nälkä.

Yrttibroileria ja kasviksia
(6: lle)

1 - 2 purjoa
4 perunaa
4 porkkanaa
1 palsternakka
4 valkosipulin kynttä
4 broilerin koipi-reisipalaa tai 10 koipipalaa
2 rkl öljyä
2 tl timjamia
2 tl rosmariinia
1 - 1 ½ tl suolaa
mustapippuria rouhimesta

400 g parsakaalia
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
100 g fetajuustoa
15 oliivia

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Halkaise purjo pituussuunnassa kahtia ja huuhdo hyvin. Leikkaa isoiksi paloiksi.
Pese kaikki juurekset ja paloittele isoiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet.
Levitä kasvikset isoon uunivuokaan tai uunipannulle, purjot pohjalle, jotta ne eivät pala.
Nosta broilerit vuokaan kasvisten lomaan.
Valuta öljy ja ripottele mausteet kasvisten sekä broilerin päälle.
Paista uunissa noin 45 minuuttia.
Ruoan kypsymisen loppuvaiheessa huuhdo ja valuta parsakaali ja irrota siitä kukinnot. Siirrä parsakaalin kukinnot kulhoon, valuta niille öljyä, ripottele hieman suolaa ja sekoita. Kuutioi tai murustele fetajuusto.
Lisää parsakaalit, juustopalat sekä oliivit uunivuokaan ja paista vielä noin 15 minuuttia.

Tiedät broilerin olevan kypsää, kun luut paljastuvat tai kun lihaa pistettäessä sieltä ulos tuleva neste on aivan kirkasta.



Puutarhan lumikatsaus

Uskottelen kyllä itselleni joka päivä, että lumen alla on vielä elämää. Missään ei pilkota yhtään mitään, mutta ehkäpä juhannuksena jo pilkottaa.







7 kommenttia:

  1. What a wonderful and healthy dish!
    You know, despite the fact that I live in a little bit more south, my garden looks exactly the same. And last year, the lowest place in the garden got dry around Midsummer's Day, as you predict this year:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas herkullisesta reseptistä. Tiedän nyt mitä ostan kaupasta kun sinne seuraavan kerran menen:)

    VastaaPoista
  3. Juurikin mietittiin perheen kesken mitä uusia uuniruokia voitais tehdä ainaisten kiusausten tilalle. Kiitos vinkistä :)

    Meillä on lasitettu parveke, jolle paistaa aurinko. Pääsemme "puutarhakahveille" ihan pian, jos sattuu aurinkoinen päivä kohdalle.

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköinen sunnuntairuoka:) On aina eduksi, jos voi päästä helpolla valmistuksesta ja työntää kaiken kerralla uuniin.

    En ole tullut koskaan ajatelleeksi, että parsakaali pitäisi huuhtoa, vaikka enimmäkseen valmistankin sen höyryttämällä. Tuurilla ei ole tullut hiekkaa suuhun.

    VastaaPoista
  5. Mari-Liis: And the dish is easy too :)
    Good to know your garden looks the same. I truely hope the snow would melt sooner there and also here!

    Pioni: Kiva, siispä ainekset kauppalistaan valmiiksi :)

    Tytti: Vaihtelu tekee terää, ruoissakin.
    Oi puutarhakahvit parvekkeella - kuulostaa ihanalta!

    Katriina: Juu tykkään tällaisista helpoista ruoista. Ja ehtii hyvin muuten tekemään sen jälkkärinkin ;)
    Huuhdon aina parsakaalin, kirvojenkin takia.

    VastaaPoista
  6. Paljon on lunta tänä talvena tullutkin.
    Parsakaalia en ole minäkään huuhtonut.

    VastaaPoista
  7. Nelli: Suosittelen kyllä kaikkien kasvisten huuhtomista kasvinsuojeluaineiden ja ötököiden takia, mutta myös siksi, ettei voi tietää kuinka likaisin käsin joku on kaupassa niitä hypistellyt :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...