Kuhaa purjopedillä ja piparjuurikastike
(4:lle)
n. 600 g kuhafileitä tai muuta vaaleaa kalaa
2 - 3 purjoa
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
nippu timjamia
Kastike:
2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
ripaus suolaa
1 ½ rkl raastettua piparjuurta
½ dl hienonnettua ruohosipulia
nippu sitruunamelissaa hienonnettuna
Lisäksi:
3 keitettyä kananmunaa hienoksi pilkottuna
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Halkaise purjot pituussuunnassa ja huuhdo huolellisesti. (Tarkista ettei lehtien väliin jää multaa.)
Leikkaa purjot melko isoiksi viipaleiksi ja levitä uunivuokaan.
Valuta päälle öljyä ja ripottele hieman suolaa ja mustapippuria.
Nosta kalafileet purjopalojen päälle. Ripottele kaloille suolaa ja tuoretta timjamia.
Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa noin 25 minuuttia.
Valmista kastike sekoittamalla ranskankerman joukkoon suola, hienoksi raastettu piparjuuri ja hienonnetut yrtit.
Tarjoa kala sekä purjot piparjuurikastikkeen ja pilkottujen kananmunien kanssa.
Kevään merkkejä on kaikkialla: linnut ovat pesänrakennuspuuhissa, vihreää pilkottaa jo siellä täällä, pajunkissat pörhistelevät ja jossain päin Suomea on havaittu leskenlehtiä. Minusta keväässä on jotain taianomaista - en koskaan lakkaa ihmettelemästä tätä luonnon heräämistä.
Oi, näistä kuvistasi lumoutuu! Minä kyllä lumouduin puroakin enemmän tuosta kuha-ateriasta, kun kotiuduin juuri sudennälkäisenä ja väsyneenä puutarhamessuilta ;-D Ollapa tuollainen annos nyt valmiina!
VastaaPoistaOtin pakastimesta sulamaan leipää ja katkarapuja, taitaa olla katkisleivät iltapalavuorossa. Onneksi kaapista löytyi sentään viileää valkoviiniä, niin nekin tuntuvat aterialta ;-)
Saila: Kommenttilaatikko ei eilen suostunut aukeamaan. Selain tai bloggeri oikutteli koko eilisen päivän :(
VastaaPoistaPuutarhamessuilla olisi ollut kiva käydä, mutta leikkasin eilen omenapuut ja tänään on niin hieno ilma...
Kyllä nuo katkarapuleivätkin kuulostavat tosi herkulta :)
Asiasta toiseen... Sinullakin on sivupalkissa Google Translator. Löysin sen ja panin myös omalle sivulle sen. Olen kuullut, miten hauskaa tekstiä sen kautta saa ja näin on. Luin postauksia eesti kielellä ja nauroin kyyneleet silmiin. Mitä mieltä olet Google kääntäjästä? Olen huomannut, että sitä on blogien sivupalkissa. Päivittäin on kävijöitä maailmalta ja siksi ajattelin, että olisiko kuitenkin hyvä kun se on blogissani? Minulla tietenkin pohjalla ei-täydellinen suomen kielen teksti.
VastaaPoistaVoisula: Teksti on käännettynä kyllä surkuhupaisaa Google Translatorin kautta. Minäkin laitoin sen ulkomailla asuvien ystävieni vuoksi, jotta heillä olisi edes joku käsitys mistä kirjoitan. Eli parempi kuin ei mitään :)
VastaaPoistaKyllä, olen kanssasi samaa mieltä, Google-kääntäjä on parempi kuin ei mitään.
VastaaPoistaPiparjuurikastike on hyvä.
Minäkin olen aina ajatellut, että vaalea kala on usein kamalan valjun näköistä, ei yhtään houkuttele syömään, vaikka onkin hyvää. Tänään söin punaista kalaa, lohiperunavuokaa, oli hyvää.
VastaaPoistaSinulle on haaste blogissa Lautasellesi!
VastaaPoistaKirjailijatar: Vaalea kala tarvitsee värikkäät kaverit. Purjo oli tosi hyvää ja houkuttelevan näköistä kuhan kanssa.
VastaaPoistaVoisula: Oo, tulen kurkkaamaan...