sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kinkku-paprikamuffinit


Pöytälaatikostani pitää löytyä ainakin yksi suolaisten muffinien ohje. Ne ovat niin käteviä silloin, kun on nopeasti saatava tarjolle jotain pientä hyvää suolaista. Nämä muffinit onnistuvat aina ja sopivat niin kahvipöydän tarjottavaksi kuin iltateen kanssa. Jos tarvitsen kasvisvaihtoehdon, käytän kinkun tilalla viipaloituja oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja.

Kinkku-paprikamuffinit
(12 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
2 dl suikaloitua kinkkua
½ paprikaa pieninä kuutioina
2 dl juustoraastetta
2 dl maitoa
2 kananmunaa
½ dl öljyä

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja voitele muffinipellin syvennykset.
Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa.
Lisää muut aineet luetellussa järjestyksessä ja sekoita taikinaksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
Annostele taikinaa kahden lusikan avulla muffinipellin voideltuihin syvennyksiin.
Paista uunin keskitasolla 15 - 20 minuuttia.



Minttu kellarista
Tämä suloinen inkivääriminttu (Mentha x gracilis) on talvehtinut pimeässä kylmäkellarissa. Heti päästyään sisälle, se työnteli somia pikku varsiaan kohti päivänvaloa. Minttu on jo toista vuotta elellyt ruukussa. Syksyllä se hieman härmöittyi, varmaankin kuuman kesän ja kostean syksyn takia. Maassa se viihtyisi toki parhaiten, mutta minulla on joka puolella puutarhaa erilaisia minttuja, jotka mahtipontisesti levittävät juuriaan kaikkialle. Enää en meinaa löytää sellaista kohtaa, jossa voisin antaa minttujen vapaasti levitä. Tutkailen tilannetta vielä lumien sulettua, jospa maasta kuitenkin löytyisi joku nurkka tälle ihanan tuoksuiselle ja makuiselle mintulle.


                       


15 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisen näköisiä suolaisia muffineja. Pitääpä poimia ohje talteen.

    VastaaPoista
  2. Olipa taas hyvä "vierasvaraohje", jolla voi yllättää perheensäkin iltateen aikaan.
    Ohjeesi on näköjään aina tällaisia leipojaystävällisiä, veden kielellesaavia, stressittömiä makupaloja.
    Nautinnollista sadeviikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista
  3. Kiitos hyvästä ohjeesta, tuon otankin kokeiluun ja talteen!

    VastaaPoista
  4. Kiitos taas mahtavasta reseptistä. Tuo voisi toimia täällä laiskassa perheessä hyvin. Ja onpa kaunis kuva mintusta. Meillä ei talvehtinut nyt kukaan, tai ehkä me itse, juuri ja juuri :)

    VastaaPoista
  5. Johanna: Eli ohje päätynee pöytälaatikkoon ja tarpeen tullen kokeiluun :)

    Sirkku: Hauskasti sanoit - stressittömiä makupaloja :)
    Sinulle myös hyvää sunnuntaita!

    Elisa: Kiva, että ohje päätyy sinullakin pöytälaatikkoon. Sieltä on hyvä sitten kaivella, kun on tarve.

    Daisy o Carl: Hauskaa, jos menevät teillä kokeiluun ;)

    Kirjailijatar: Ole hyvä vaan.
    Vai olette te talvehtineet, hyvin sanottu. On tämä ollutkin pitkä talvi!

    VastaaPoista
  6. Ihana minttu! Toivottavasti nyt tuokin löytää paikan puutarhassasi;,mintut ovat niin ihania,etenkin kesällä,juomissa ja muissa.

    VastaaPoista
  7. Otin myös ohjeen talteen: noitahan voisi tarjota yövieraille herkkuna aamupalalla. Kiitos!

    VastaaPoista
  8. Täältä ilmoittautuu uusi lukija, löysin täältä Kivoja ruoka ohjeita ja todella kauniita valokuvia.

    VastaaPoista
  9. Kiva kuulla, että minttu on viihtynyt ruukussa ja jaksaa kellarin jälkeen vihertyä ja terhakoitua! Meillä pihamaa on yhtä pieni kuin rakkaus minttuun on suuri, ja pohdiskelen juuri tapoja saada minttua mahd. paljon ilman että se valtaa kaiken vuosien kuluessa.

    VastaaPoista
  10. Yaelian: Mintut ovat niin hyviä ja niistä on riittänyt kuivattuina talveksikin. Ja totta, erityisen hyviä kesällä juomissa, salaateissa ja muissa.

    Katriina: Varmasti sopivat myös aamupalalle :)

    Hanna: Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Omenaminttua!

    Mari: Mintut ovat tosi sitkeitä, kun pimeässä kellarissa sinnittelevät. Kannattaa tosiaan harkita tarkkaan mihin mintut istuttaa. Erilaiset nurkat ja kulkuväylien reunat ovat aika hyviä paikkoja. Ei missään tapauksessa kukkapenkit. Ja kurittaa silti pitää ;)

    VastaaPoista
  11. Miten suloinen pikku-minttu! Suolaiset muffinit ovat hyviä, niitä pitäisi useammin leipoa ja juuri iltateen kanssa meillä suosittuja. Kiitos ohjeesta, otan talteen.

    VastaaPoista
  12. NAM!
    Ystäväni muutti hiljattain lähellemme ja murehti pikkuisen puutarhansa tyhjyyttä hiljalleen sulavan lumen alla. Lupasin antaa minttua, jos uskaltaa ottaa vastaan. Meillä yrttimaa on mintun valtaama. Se leviää...ja leviää....LEVIÄÄ!
    Tuo sinun talvehtinut minttusi on suloinen!

    VastaaPoista
  13. Ihanan näköisiä muffineja!! Minäkin tein niitä pari viikkoa sitten, ja totesin ihan saman: loistava tarjottava vieraille, kun aikaa ei ole liikaa, mutta pöytään tarvitaan jotain suolaista hyvää. Ja kestää pöydällä pidempäänkin, ilman että tarvitsee heti siirtää jääkaappiin!...
    Ihana minttu! :) Minulla on projektina laittaa muutama yrtti ruukkuun kasvamaan näin kevään kunniaksi - korianteria ajattelin laittaa varmasti, koska sitä ei meiltä päin tuoreena kaupasta löydy, mutta ihastuin tässä sinun inkivääriminttuusikin... :D

    VastaaPoista
  14. Voisula: Minttuni kasvaa niin vauhdikkaasti, että sitä pitää jo ahkerasti saksia.
    Muffinit ovat tosi hyviä iltateellä!

    Tinttarus: Juu mintun kanssa saa olla tarkkana. Ruukkussa se ei ainakaan leviä :)

    Italiansalaatti: Suolaiset muffinit ovat tosiaan kivaa pikatarjottavaa.
    Ruukussa minttua on helppo kasvattaa :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...