Olen monena jouluna valmistanut kauniin väristä ja herkulliselta maistuvaa paistettua punakaalia. Isossa paistinpannussa tai wokkipannussa tämä lisuke valmistuu 10 minuutissa. Paistettu kaali sopii ihanasti esimerkiksi laatikkoruokien kanssa.
Paistettu
punakaali
(4:lle)
1/4
punakaalia (n. 250 g)
2
rkl öljyä
½
tl suolaa
½
dl mustaherukkahilloa
(1
rkl hunajaa)
2
rkl balsamiviinietikkaa
1
omena
½
dl kuorellisia manteleita
Leikkaa
kaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuumenna
öljyä isossa paistinpannussa ja kuullota siinä kaalisuikaleita
noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, mustaherukkahillolla, (hunajalla) ja etikalla.
Anna hautua muutama minuutti.
Raasta
omena, lisää se lämpimän kaalin joukkoon.
Pilko mantelit veitsellä ja ripottele kaalin pinnalle.
Kartanon joulu
Håkansbölen kartanolla vietettiin jälleen Kartanon joulu-tapahtumaa. Oli markkinat, Lucia-kulkue, kuorolaulua, Pakkasukko, lapsille aasi- ja poniratsastusta jne. Ei ollut talvinen sää, niinkuin viime vuonna, mutta tunnelma oli mukava.
Vielä hevoskuvia - koittakaa kestää! On aivan sattumaa, että kuvasin jälleen hevosia. Håkansbölen kartanon vieressä sijaitsee ratsastuskoulu Poni-Haka. Olin ystäväni kanssa lähdössä kotiin, mutta nauliuduimme varmaankin tunniksi seuraamaan upeaa hevos-näytöstä mutaisen aitauksen reunalle. Hevoset halailivat, pussailivat, purivat ja potkivat toisiaan, kirmailivat ja tulivat jopa uteliaina maistamaan kameraa. Ja rapa roiskui!
Mahtavan upeita hevoskuvia olet ottanut! Näistä ei saa kyllikseen:)
VastaaPoistaKivalta kuulostaa tuo jouluinen tapahtuma kartanossa ,ja nurmikko on niin uskomattoman vihreää joulukuussa!
Punakaali on ihanaa;pari päivää sitten söin kokonaisen punakaalin;puolet raakana salaattina ja puolet lämpimänä,mutta hieman erilaisena kuin omasi.Herukkahillo varmaankin antaa ihanan makulisän kaalille! Mukavaa joulunodotusta ja 4.adventtia!
Ihania kuvia! Me mietimme Kartanon jouluun osallistumista viime sunnuntaina, olisimme siis melkein voineet törmätä siellä. :) Mutta sitten tapahtuma jäikin väliin, koska esikoinen sai itselleen niin tärkeän leikkitreffikutsun eskaribestiksensä luo. Kartanon joulu taisi olla tosi tunnelmallinen.
VastaaPoistaNuo hevoskuvat ovat upeita. Me olemme nyt kahdesti käyneet Poni-Haassa katsomassa heppoja. Tallin tunnelmassa on jotain niin tuttua. En itse lapsena ollut koskaan hevostyttö, mutta kotini lähellä oli (ravi)talli, jossa vietin paljon aikaa heppahullujen ystävieni kanssa. Siksi tallin tunnelmassa on jotain tuttua, ripaus lapsuutta.
Mukavaa päivää sinulle! Meillä sataa nyt räntää, mutta optimistisesti kutsun sitä lumeksi. :)
Kaunis kartano, niinkuin aina kaikki vanhat rakennukset. Komea on myös tuo puukuja, joka kartanolle johtaa. Missäpäin Suomea tuollainen paikka oikein on? Viikonlopputerkuin Sari
VastaaPoistaYaelian: Kuvissa tuo nurmikon vihreys jotenkin korostuu. En kyllä tällaista joulukuuta muista!
VastaaPoistaPunakaaliin sopii ihanasti tuo herukkahillon makeus.
Ihanaa joulunaikaa sinulle myös!
Katja: Voi kun olisi ollut hauska törmätä! No, ensi vuonna. Siellä oli paljon kivaa lapsille, joten ehdottomasti kannattaa osallistua.
Minä en pienenä ollut lainkaan talleilla, mutta heppakortteja ym. keräilin. Ratsastus tuli kuitenkin tutuksi siellä Afrikassa ja vieläkin himoan hevosen selkään.
Sari: Paikka on Vantaan Hakunilassa. Upeaa, että tuo kaunis paikka on avattu yleisölle.
Hyvää adventtia Sari!
Jälleen niin ihania luontokuvia!!!!
VastaaPoistaTuota punakaaliruokaahan on aivan pakko tehdä jouluksi! Mulla on ollut monta vuotta käytössä punakaalisalaatin ohje, jota teen aina jouluksi ja jaan suvullekin. Siinä on melkein samat aineet, mustaherukan sijaan rusinoita ja sitä ei kypsytetä!
Jouluista tunnelmaa Jokirannasta.
Vanhana hevostyttönä silmä lepää näissä hevoskuvissa.
VastaaPoistaEeviregina: Punakaali on niin hyvää monessa muodossa!
VastaaPoistaKiitos samoin :)
Suolaa ja hunajaa: Olisin voinut vielä toisen tunnin seurata noita hevosia!
Voi mitä pusuttelevia polleja ja ihanan talvinen joulusää :)
VastaaPoistaLämminhenkistä joulua teille <3
Olenkin miettinyt mitä tekisin jääkaapissa majailevalle punakaalin lopulle.Pitääpi testata antamasi resepti.
VastaaPoistaIhana jouluinen punakaali! Meillä ongelmana on se, että uudet ruokalajit ei vain mahdu joulupöytään ja vanhojakin karsitaan, mm. porkkanalaatikko on jo poistunut.. Kalapöytä taitaa olla ainoa joka kokeilee uutta.
VastaaPoistaOnneksi joulun jälkeenkin on elämää (!), saahan tätä syödä vaikka uutena vuonna tai talvella muuten vaan. Saahan?
Vau, kuulostaapa ihanalta reseptiltä! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Oikein hyvää ja maukasta joulua sinne!
VastaaPoistaMerruli: Kiva jo testaat.
VastaaPoistaMari: Oi toki saa, saa! Sopii hyvin talveen.
Säihky: Sinulle myös, maukasta joulua!