Olen aina pitänyt kasvisruoista ja opiskeluaikana tein usein tämäntapaista kasvispataa. Tähän käytin oman pihan viimeisen kesäkurpitsan, vihreitä papuja, tomaatteja ja muutaman pienen, mutta tosi tujun chilin.
Värikäs
kasvispata
4:lle
2
rkl öljyä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pieni munakoiso
1
pieni kesäkurpitsa
2
perunaa
1
paprika
1
chilipaprika
4–6
tomaattia
½–1
dl vettä
100
g vihreitä papuja
100
g maissia
1
tl suolaa
ripaus
mustapippuria
2
tl kuivattuja yrttejä tai 2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna,
esim. timjami, basilika, oregano
Tarjoiluun
ranskankermaa
Lohko
sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuutioi
munakoiso ja kesäkurpitsa melko isoiksi.
Kuori
perunat ja kuutioi pieniksi.
Halkaise
paprika sekä chili ja poista siemenet. Kuutioi paprika ja hienonna
chili.
Kuutioi
tomaatit.
Kuumenna
öljyä padassa, lisää hienonnetut sipulit ja kuullota
keskilämmöllä hetken aikaa.
Lisää
joukkoon munakoiso-, kesäkurpitsa-, peruna ja paprikakuutiot ja
hienonnettu chili. Nosta hieman lämpöä ja sekoittele noin 5
minuuttia.
Lisää
pataan tomaatit ja vesi. Anna padan hautua kannen alla matalalla
lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
Lisää
lopuksi vihreät pavut, maissi ja mausteet. Hauduta vielä noin 5
minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja
lisää tarvittaessa mausteita.
Tarjoa
sellaisenaan tai ranskankermanokareen kanssa. Pata sopii
erinomaisesti myös lihan tai kalan seuraksi.
Jos
et ole tottunut käsittelemään tuoretta chiliä, ohessa pikku
vinkki. Älä poista chilin siemeniä paljain käsin. Ihoon saattaa
jäädä kapsaisiinia, joka myöhemmin polttelee iholla. Käytä
keittiöhanskoja tai irrota siemenet lusikalla. Tulisimpia osia
chilissä ovat siemenet ja valkoiset seinämät. Mitä tulisemmasta
ruoasta pidät, sen enemmän niitä kannattaa jättää jäljelle.
Joen varrelta
Ilta-aurinko luo hienoja sävyjä ja varsinkin, kun puiden lehdet syysasussaan heijastuvat veden pinnasta.
Kylläpä onkin upeita syksyn puita! Ja niiden hienot värit toistuvat padassasi, ihanan näköinen.
VastaaPoistaSyksyn värit ovat niin hienoja ja inpiroivia. Värikäs ruoka maistuu muuten aina paremmalta kuin väritön :)
PoistaHerkullisen oloinen kasvispata ja kauniit syyskuvat.
VastaaPoistaSyksy on kaunista aikaa !
Hyvää viikon jatkoa sinulle :)
/15-vuotias tyttö
Syksy on hieno vuodenaika ja värit niin inspiroivia.
PoistaMaukasta loppuviikkoa sinulle :)
Mitkä värit noissa lehdissä onkaan.Ihanat pikku chilit,minkälaista tahnaa aiot tehdä`? Minä rakastan jemeniläistä yrttistä chilitahnaa ,zhugia,jota syön melkein lusikalla;D
VastaaPoistaVäriterapiaa täällä meidän leveysasteilla :)
PoistaEn vielä tiedä millaista tahnaa tekisin. Jemeniläinen yrttinen chilitahna kuulostaa tosi hyvältä. Googlasin, mutta en löytänyt reseptiä, olisiko sinulla?
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2008/11/chili-yrttitahna.html
VastaaPoistaKiitos paljon, tuota aion tehdä - ihanan eksoottiselta vaikuttaa!
PoistaOih mitkä värit niin ruuassa kuin luonnossakin nyt Suomessa, wow!
VastaaPoistaRuska parhaimmillaan. Sinulla on siellä puolestaan mahtavat avokadovalikoimat :)
PoistaMiten tykkään sen tyyppisistä ruoista! Värikäs kaunis syksy on ollut ulkona!
VastaaPoistaVärikkäät kavisruoat hellivät mieltä ja vatsaa :)
PoistaIhana syyskavalkadi! Minulla on meinannut mennä koko syysruska ohi työkiireiden vuoksi. Kiitos tästä! :)
VastaaPoistaJoskus voi nauttia näin virtuaalisestikin :)
PoistaVarmasti chileistäsi tulee hyviä, ne on ihan helppo kuivata. Onnistunut minulla jopa ihan huoneenlämmössä ja ovat jääneet kauniin punaisiksi. Osa on koristeena purkissa, kun ovat niin nättejä.
VastaaPoista