lauantai 12. joulukuuta 2009

Valkosuklaapikkuleivät


Joulu lähestyy vinhaa vauhtia ja suunnitelmat odottavat toteutumistaan. Kunkin toivomia joululahjoja ilmestyy pikkuhiljaa kaappien kätköihin. Osa lahjoista on jo hienojen paperikääreiden suojissa. Ihanaa sitten aattoiltana nähdä rakkaiden ilmeitä.

Ruokalahja ilahduttaa takuuvarmasti. On mukava kietoa jouluinen leipä paperikääreeseen tai sujauttaa koristettuja pipareita sellofaaniin. Kauniisiin lasipurkkeihin voi kätkeä ihania pähkinäsekoituksia, erilaisia marinoituja herkkuja tai makoisia hilloja.

Seuraavat pikkuleivät sopivat mainiosti lahjaksi naapurille tai ystäville, elleivät ne katoa parempiin suihin suoraan pelliltä. Ohjeen annosmäärästä tulee kaksi pellillistä. Mikäli haluat leipoa kerralla enemmän, tee kaksinkertainen annos.


Valkosuklaapikkuleivät

100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
¼ tl soodaa
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata karpalon kokoisiksi paloiteltuina
100 g kuivattuja aprikooseja paloiteltuina (1 ½ dl)

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita sähkövatkaimella isossa kulhossa voi ja sokerit.
3. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
4. Sekoita toisessa kulhossa loput aineet keskenään ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
5. Nosta kahden lusikan avulla pellille leivinpaperin päälle nokareita. Jätä hieman leviämistilaa.
6. Paista uunin keskitasossa 10 – 15 minuuttia. Pikkuleivät ovat valmiita, kun ne ovat reunoilta kullaruskeat ja keskeltä vielä pehmeät.
7. Anna olla muutama minuutti pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.
8. Säilytä kannellisessa rasiassa. Pikkuleivät säilyvät noin viikon ajan.

1 kommentti:

  1. Nämä on kyllä todellinen Amerikka-herkku. Meillä saa ostaa valmiina ihania pikkuleipiä ja erityisesti chokolate chip cookiet on must. Erilaisilla resepteillä tehtynä. Macadamiapähkinä valkosuklaakeksit on aivan yli ihania. Leivoin tänään vaaleita piparkakkuja netistä löytämällä reseptillä. Eivät olleet niitä, joiden reseptin olen kadottanut... mutta ihan ok. kuitenkin. Kokeilen nyt tän sun reseptin vielä ennen joulua. Kiitos. Tarja.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...