lauantai 9. tammikuuta 2010

Mausteinen bataatti-lihakeitto




Ulkoileminen pakkassäässä on todella virkistävää, varsinkin jos on pukeutunut sopivasti. Hiihto- tai luisteluretken jälkeen mikä on sen ihanampaa kuin höyryävän kuuma keitto. Keitot voi mainiosti valmistaa etukäteen ja vain lämmittää, niin että kaikki punaposkiset nälkäiset ulkoilijat saavat mahdollisimman pian aterian pöytään. Monien ruokaisien keittojen maut vain paranevat uudelleen lämmitettäessä.



Tämä keitto on helppo ja nopea valmistaa, varsinkin jos sinulla on valmiina kypsää lihaa. Voit käyttää keittoon vaikkapa edellisen päivän karjalanpaistilihoja tai pakastimeen kätkettyjä patapaistikuutioita.

Olen tehnyt tätä keittoa myös kasvisversiona jättämällä vain lihan pois ja maukasta tulee niinkin.



Mausteinen bataatti-lihakeitto
(4:lle)

1 rkl öljyä
½ - 1 tl cayennepippuria
1 ½ tl kokonaisia juustokuminan siemeniä
1 tl jauhettua korianteria
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
½ - 1 chilipaprika hienonnettuna (poista siemenet)
1 paprika paloiteltuna
pala purjoa viipaloituna
1 bataatti (n. 600 g) kuorittuna ja kuutioituna
1 ½ l vettä (tai lihalientä)
1 ½ tl suolaa
n. 250 g kypsää lihaa revittynä
n. 3 dl kypsiä kidneypapuja tai 1 tlk säilöttyjä
1 rkl sitruunamehua

1. Kuumenna kattilassa öljyä keskilämmöllä ja lisää mausteet. Sekoita kokoajan ja varo etteivät mausteet pala.
2. Lisää noin minuutin kuluttua valkosipuli, chilipaprika, paprika, purjo sekä bataatti. Kypsennä muutama minuutti.
3. Lisää vesi ja suola tai lihaliemi ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää liha ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä kunnes bataatit ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa pavut ja halutessasi hieman purjon vihreää osaa. Mikäli käytät säilöttyjä papuja, huuhdo ne huolellisesti ennen keittoon lisäämistä.
4. Lisää valmiiseen keittoon sitruunamehu, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

1 kommentti:

  1. Ihanan tuntuinen keitto! Kokeilen sitä viikonloppuna!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...