sunnuntai 8. elokuuta 2010

Saaressa Saimaalla


Vietimme Saimaan saaristossa hienoja kesäpäiviä - miesväki kalastellen, minä marjastaen. Kalastuksen saloista saimme kuulla tutulta ammattikalastajalta ja pojat pääsivät nuottaretkille mukaan. Minä puolestani pääsin kalastajan vaimon kanssa marjametsään ja niin hienolle paikalle, etten unohda sitä koskaan - mustikanvarpujen lomasta väikkyi Saimaa ja puoli Suomea. Jos kohta paikka oli upea, oli myös upea kantaa täyttä mustikkaämpäriä rinnettä alas. Asteita oli tuolloin yli 30, joten tämä tyttö pulahti järveen. Ja kyllä tuntui hyvältä!


Ilalla teimme pienen retken saaresta saareen. Laitoimme nuotiolla ruoan: paistoimme muurinpohjapannulla keitettyjä perunoita, poikani kalastaman hauen sekä maisseja ja jälkiruoaksi banaaneja suklaatäytteellä. Auringon laskiessa, lämmöstä ja maisemasta nauttien tiesin, että tuo retki piirtyi syvälle tajuntaani.Näitä muikkuja sopi syödä, poikien nuottaretken tuliaisia, lämpiminä suoraan savustusuunista. Voiko parempaa olla, nam!


Värit sen kertovat - selvästi jo elokuu.Nämä hauskat toukat tykkäävät maitohorsmista. Mitä toukkia lienevät, kuka tietää?

10 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia, täynnä kesää ja tunnelmaa! Näitä sitten paukkupakkasilla muistellaan lämmöllä ;)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kyllä niin ihanalta kesäiseltä kokemukselta että...Ja kuvat ovat upeita.Noita muikkuja tekee mieli;söin niitä matkallani Mikkelissä ja olivat niin herkullisia!

  VastaaPoista
 3. Oi, ne ovat matarakiitäjän toukkia, minulla oli ala-asteella tuollainen lemmikkinä :)

  Ihana reissu teillä. Minäkin haaveilen retkestä marjamaille. Tuollainen reissu takuulla jää mieleen.
  Savustetut muikut on parhaita!

  VastaaPoista
 4. Upeita nuo Saimaan-kuvat, väreissään syviä ja herkullisia. Ja kivaa yhteistä tekemistä nuorison kanssa, sellainen jää mieleen.

  VastaaPoista
 5. Tässä oli niin paljon kauniita kuvia, että ihan otti sydänalasta. Lähes järven rannalla kasvaneelle tämä oli ihana nostalgiaretki. Tuo järven pinta on kuin rasvattu ja sammal ja retki. Minulta tämä kesä on mennyt jotenkin salaa ohi, en ole ehtinyt mukaan. Se on varmaan tuo helle, joka verottaa voimia. Ei jaksa ja ehdi kaikkea.

  VastaaPoista
 6. On teillà ollut mahtava retki! Riittàà muistelemista.

  VastaaPoista
 7. Elisa: Pimeinä talvi-iltoina näitä on tosi kiva katsella.
  Yaelian: Kesän kohokohtia. Savumuikut ovat vertaansa vailla, oikeata kesäherkkua.
  Solen: Hauska, että tiesit nimen. Heti googlailin ja upea perhonen sieltä kuoriutuu. Hih, miten kauan mahtoi lemmikkisi elää? Toivotaan nyt sateiden myötä hyvää puolukkasatoa, että pääsisit marjametsään.
  Katriina: Kiitos. Kyllä tämä reissu jää mieleen.
  Kirjailijatar: Kiitos kauniista sanoistasi! Sinä se kuitenkin ehdit tänä kesänä ulkomaille asti, minä en. Oho, olinhan minä eilen Tallinnassa.
  Lissu: Riittää tosiaan muisteltavaa talvi-illoiksi.

  VastaaPoista
 8. Mahtavat maisemat - tuolla mieli kyllä lepää. Olin itse pari viikkoa Saimaan rannalla kaukana kiireestä. Kyllä teki hyvää! Toivottavasti kesäsi on ollut ihana!

  VastaaPoista
 9. Olen selannut blogiasi toistaiseksi tähän kohtaan ja täytyy sanoa sydämestä että aivan ihania kuvia. Monesti näkee taidolla otettuja kuvia joiden aiheet eivät kuitenkaan tavoita minua mutta kuvistasi lähes jokainen tekee minulle sen. Lisäksi ihanat reseptisi joista pari meni kirjanmerkkeihin kokeiltavaksi heti. Tosi kiva blogi!

  VastaaPoista
 10. Hei Taika, kiva kun löysit tänne ja kiitos kauniista sanoistasi :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...