torstai 9. joulukuuta 2010

Mausteiset mantelit


Sain arvostelukappaleen mielenkiintoisesta kirjasta - Ruokatorstain joulu. Kirjaan on koottu Helsingin Sanomien ruokasivujen parhaat jouluohjeet. Siinä on runsaat 200 joulureseptiä ja se on jatkoa vuonna 2006 julkaistulle Ruokatorstai-keittokirjalle. Ohjeet vaikuttavat hyviltä ja ovat varmastikin toimivia, sillä ne ovat sekä tekijöiden että lukijoiden kokeilemia. Monta herkullista ohjetta, joita heti tekisi mieli kokeilla: Parmankinkkuun käärityt taatelit, mallas-puolukkaleipä, tomaattihilloke, sitruuna-tähtianissilli, punajuuriterriini... Kirja ei kyllä valitettavasti yllä suosikikseni, sillä keittokirjassa tulisi mielestäni myös olla toimiva ulkoasu. Tekstityyppi on pientä ja kuvia on ohjeisiin nähden kovin vähän. Kuvat saattavat myös sijaita aivan eri sivulla kuin itse ohje. Kirja ei missään tapauksessa jää kuitenkaan hyllyn perukoille. Voin siis suositella vaikkapa lahjakirjaksi kokkaavalle jouluihmiselle.


Kokeilin kirjasta mausteisten mantelien ohjetta. Mantelivarastoni olivat lopussa, joten laitoin puolet cashew-pähkinöitä. Olivat helppoja ja hyviä ja katosivat purnukasta tosi nopeasti.

Lumimaisemia

On ollut hienoja päiviä, puuterilunta ja upeaa valoa. Taivas on näyttänyt parhaita sävyjään - milloin turkoosia, persikkaa ja roosaa ja kaikkea siltä väliltä. Eikä harmaakaan ole ollut huono, varsinkaan pakkasella.
9 kommenttia:

 1. Vau,upeita talvisia kuvia,niin erilaista kuin täällä lämpimässä...Minäkään en pidä keittokirjasta,jossa ei ole tarpeeksi visuaalisuutta.Kiva manteliohje;itse teen maustetut mantelit ja siemenet kuivurilla.

  VastaaPoista
 2. Ihania ohjeita! Kävim eilen keittolounaalla kruununhakalaisessa Qulmassa (onko tuttu paikka? Jos ei ja jos tulee asiaa Kruununhakaan, niin suosittelen lämpimästi), jossa teen tai kahvin kyytipojaksi sai hieman samaan tapaan valmistettuja kanelilla maustettuja hasselpähkinöitä.

  Lumi tekee kaikesta niin kaunista. Pidän kuvistasi tavattomasti - tälläkin kertaa. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniita kuvia! :) Maisemat ovat kyllä viime aikoina näyttäneet ihanilta kaikkialla Suomessa.

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen ja kuuloinen manteliohje. Minun pitää kuulemma alkaa syödä manteleita niiden energiapitoisuuden vuoksi, mutta en pidä niistä maustamattomina. Tälleen ne varmaan maistuisivatkin!

  VastaaPoista
 5. Houkuttelevia manteleita noissa kuvissasi. Tekisi mieli kokeilla, vaikka tiedänkin jo etukäteen syöväni kaiken itse. Siksi en ole leiponutkaan muutamaan kuukauteen.
  Tuo kirja piti tietysti tilata kirjastosta, kun sitä on ruokablogeissa esitelty. Jos vaikka löytyisi jotain uutuuksia joulupöytään.

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Siellä on hieman viilentynyt kuitenkin. Kuvia olisi kyllä arkistossa varmaan ollut melkein jokaisesta ruoasta tuohon keittokirjaan, siksikin harmittaa.
  Lumiomena: Eipä ole tuttu paikka, kiitos vinkistä. Nautitaan lumimaisemista :)
  Daphnion: Kiitos. Lumi on niin hieno juttu :)
  Anna: Näin niitä kannattaa syödä ja mausteita voi muunnella maun mukaan.
  Katriina: Houkuttelevia tosiaan ja koukuttavia. Kirjasta löytyy varmasti jotain joulupöytään.

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää ja kuulostaa! Vaikka lumi aiheuttaa kaaostakin, ja on erityisen harmi että jotkut pelastusajpneuvot ovat olleet jumissa liikennekaaoksessa, on tämä silti ihanaa ja ihmeellistä. Että TAAS on näin kaunis talvi ihan etelässäkin.

  VastaaPoista
 8. Saila: Tosi kaunis talvi, siitä olen iloinen!
  Una: Olepa hyvä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...