keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Munakoisovuoka


Vielä yksi munakoisoruoka. Joskus tuntuu, että kasvisruoka ei ole riittävän täyttävää. Tämä oli. Kyllä nälkä lähti ja kuitenkin jäi kevyt olo. Munakoisovuoassa oli paljon kesäisiä makuja. Voin vain kuvitella kuinka hyvältä se maistuisi puutarhassa kesäiltana. Teen tätä varmasti uudelleen suven saavuttua.

Munakoisovuoka
(6:lle)

2 munakoisoa (n. 800 g)
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Tomaattiseos:
500g tomaattimurskaa
½ dl tuoretta hienonnettua oreganoa tai 2 tl kuivattua
½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl balsamiviinietikkaa
3 aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä), viipaloituna
4 dl keitettyjä kikherneitä
Juustoseos:
250 g ricottajuustoa
2 dl raejuustoa
3 kananmunaa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl tuoretta hienonnettua basilikaa tai 2 tl kuivattua
½ tl suolaa
Pinnalle:
2 dl leipämuruja
1 dl raastettua parmesaania

Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Leikkaa munakoisot pituussuunnassa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Lisää munakoisojen lomaan valkosipulin kynsiä. Voitele munakoisot öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa.
Paista uunissa noin 20 minuuttia.
Sekoita kaikki tomaattiseoksen ainekset keskenään. Mikäli käytät kikherneitä purkista, huuhdo ne hyvin ja valuta.
Sekoita ricottajuusto tasaiseksi. Lisää joukkoon raejuusto, kananmunat, parmesaaniraaste sekä mausteet ja sekoita.
Voitele uunivuoka öljyllä ja kaada pohjalle puolet tomaattiseoksesta. Levitä tomaattiseoksen päälle puolet paahdetuista munakoisoviipaleista. Levitä munakoisoviipaleiden päälle puolet juustoseoksesta ja toista kerrokset. Ripottele lopuksi juustoseoksen päälle leipämuruja ja parmesaaniraastetta ja paista uunin alatasossa noin 20 minuuttia.
Tarjoa raikkaan salaatin ja hyvän leivän kanssa.



Toukokuu
Aika juoksee, on jo toukokuu. Ihana toukokuu! Puutarhapöydät ovat pyyhittyinä ja odottavat lämpeneviä säitä ja ruokailijoita.


12 kommenttia:

  1. Ihanaa herkkua! Tuon tapaista minäkin teen usein ja se on niiiiin hyvää!Kikherneitä en tosin ole laittanut mukaan,niiden kanssa varmaankin vielä enemmän täyttävää:)

    VastaaPoista
  2. Nami! Laitoinkin justiinsa uunin lämpiämään. Tänään sataa ainakin täällä saaressa, niinpä uuniruoka on ihan nappi.

    VastaaPoista
  3. Kiitos hyvistä munakoisoresepteistä! Mie olenkin miettinyt mihin sitä voisi käyttää, kun harvemmin lähtee kotiin mukaan kaupasta, vaikka kiinnostaisi kyllä.
    Taidan heti huomenna testata niitä edellisen postauksen leipiä :)

    VastaaPoista
  4. Yaelian: Juu, kikherneet lisäävät täyttävyyttä. Miesväelleni täytyy olla vähän tuhdimpaa ruokaa :)

    Saila: Sadepäivinä uuniruoka on aivan nappivalinta. Täällä on synkkää, mutta ei sada.

    Tytti: Kiva jos testaat. Munakoisot valmistuvat uunissa helposti ja niihin tulee tosi hyvä maku :)

    VastaaPoista
  5. Mulla on reippaasti munakoisoa jääkaapissa. Saatanpa tehdä siitä tuota sinun vuokaasi! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  6. Juu, kokeiluun menee taas. Jotenkin minä olen kaivannutkin kevyempää pääsiäisherkkujen ja aika raskaidenkin ruokien jälkeen.

    VastaaPoista
  7. Tätä täytyy kokeilla. Olen vaan niin tumpelo (tai laiska) ruuan laittaja, en jaksaisi kokeilla mitään uutta. Kaupassakin kuljen samoja reittejä ja otan aina samat tavarat :D PItäisiköhän tehdä muutos.
    Toukokuu on mielenkiintoinen kuukausi. Kun seurailee luonnon muodonmuutosta, ei voi olla ihmettelemättä. Kauniita toukokuisia kuvia olet ottanut!

    VastaaPoista
  8. Laura: Aika hyvä - munakoisot jo valmiina :)

    Päivikki: Kivan kevyt ruoka, mutta silti täyttävä.

    Ekaterina: Muutokseen tarvitaan innoitus, joskohan nyt saisit sellaisen :) Puhallan vähän täältä...
    Toukokuu on kerrassaan hieno. Luonto muuttuu niin vauhdilla.

    VastaaPoista
  9. Ai kamalaa mitä ihminen yön pimeinä tunteina lukee! Silmäsin blogilistaani vähän niinkuin sivusilmällä ja luin otsikkosi muotoon "Munakoisovotka". Olin kertakaikkiaan pudota tuolilta :-D

    Jaksaisinkohan joskus väkertää tuosta ruuasta yhden hengen annoksen; meillä miehet eivät munakoisosta villiinny. Namin oloista!

    VastaaPoista
  10. Kuulostaapa ihanalta!!
    Herkun ja Koukun Ellu teki joskus pinaattilasagnea jossa oli kikhernekastiketta ja tuo on jäänyt mieleen pyörimään. Kikherne tukevoittaa ilmeisen hyvin uuniruokia ja tää makuyhdistelmä kuulostaa mainiolta.

    VastaaPoista
  11. Herkullinen kasvisruoka! Kikherneesta saa riittavasti proteiinia niin lihaa ei tassa tarvitakaan :-)

    VastaaPoista
  12. Intopii: Heh, yön pimeinä tunteina voi olla aika villejä lukukokemuksia :)

    Jytis: Juu, kikherneet tukevoittavat ja antavat kivaa napakkaa rakennettakin.

    Maria: Kikherneet tuovat täyttävyyttä ja hyvän proteiinilisän.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...